Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Frontális ütközés Mezőörsnél - Három sérült

Mezőőrs - Mezőörs közelében kora reggel két autó ütközött frontálisan. A helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták. A forgalom tíz óra után indult meg. A mentők három sérültet szállítottak hórházba.

A rendőrségtől kapott információk szerint az útzárat tíz óra után feloldották. A mentők három sérültet szállítottak kórházba.

Felújítják az utat? - Medgyasszay László képviselő szombati bejegyzése.Előzmények

Baleset miatt teljes útzár van a 81-es és a 82-es főúton is.
A 81-es úton a Mezőörs közelében kora reggel két személygépkocsi ütközött frontálisan. A helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták.

A 82-esen a Veszprém megyei Zirc előtt, Gézaházánál egy kamion fordult keresztbe az úton. A baleset miatt itt is áll a forgalom. Sérültekről egyelőre nem tudni.

Olvasóink írták

 • 9. gabmaster01 2008. szeptember 15. 21:50
  „A felujitando ut abbol a par milliardbol nem fog elkeszulni csakroszab lesz mint volt. a 81 es utnak anyi az alapja hogy az okroszekerek evszazadokon at majd a lovaskocsik szinten szazadokon keresztul kigyurtakazert is olyan sok a kanyar talan az akkori foldbirtokosi viszonyok miatt alakult igy. Minden esetre ha valamit csinalnak normalisan vagy sehogy, amit terveznek pontosan nemtudom de 2,6 milliard csak arra eleg hogy megnezek az ut allapotat,a balesethez szolvan 12 evesen lattam egy szornyu balesete aban a kanyarban ami tulajdonkeppen felesleges akkor 4 ember egett a kocsiba most (csak) megserultek. nekik szerencsejuk volt, bar a tabla kintvan a kanyar elott de az attol meg nem egyenesedik ki. A mgoldas csak is az lenne ha foldesuraktol megvasarolnak azokat a foldteruleteket ahol ellehetne kezdeni az utepitest a 21 szazadnak es az igenybevetelnek megfeleloen, ahogy ismeremm a magyar virtust a 2.6 milliard keves lenne csak a foldek megvasarlasahoz lasd( m-0 as epitese). Ez a felujitas csak a valasztasi kampany reszet kepezi jol koritve hatha valaki megeszi. egy mezoorsi lakos”
 • 8. Blaze 2008. szeptember 15. 16:43
  „Tisztelt Fórumozók!

  Nem kommentálom a hozzászólásokat, csak a saját véleményemet írom. Péren, a 81-es mellett nőttem fel, így nagyon jól tudom, hogy 83 óta alapvetően nem nyúltak a főút Péren átvezető és Mindszentpusztatól a megyehatárig tartó szakaszához. A negyed század alatt kissé megnövekedett a forgalom és a kommunista útjavítási módszer ( bitumen zúzott bazalttal ) már nem nagyon bírja a terhelést. Sajnos felelős nem lesz, de ha meg lehetne nevezni egy embert, akit az egész út jelenlegi állapotáért bíróság elé lehetne állítani, tutira többszörös életfogytiglant kapna a nyereségvágyból, előre megfontolt, aljas szándékból elkövetett többszörös emberölés miatt. Nem azt mondom, hogy az autósok szentek, mert a vezetési morálunk vitathatatlanul pocsék, de nem lehet egyszerre szlalomozni és a szembejövőt is figyelni. Az akadálypálya már a seregben is egyirányú volt, tehát joggal számíthatna erre itt is az ember. :) Viszont ezt közútnak nevezik, pedíg egy jóérzésű marhapásztor a teheneit sem terelné rá. Még kitöri a lábát szegény jószág. :) Szóval marad továbbra is az életveszély, maradnak a kátyúk, marad minden a régiben. Várhatunk, amíg az elkerülőt megépítik, pedíg még tervben sincs. Még szerencse, hogy csak a helyiek járnak erre, puszta véletlen, hogy idetéved pár tízezer volt Jugoszláv vendégmunkás és pár tízezer kamion hetente, de lehet az is, hogy naponta. Szinte üres a teljes útpálya, hiszen Péren és Mezőörsön is a főúton rendezik a helyi bajnoki meccseket. Ja, kérem. Ha csak át akarunk kelni a túloldalra, már azt érezzük, mint a csiga az autópálya mellett. Oda születni kell, mert át nem érsz soha. Kívánom, hogy az illetékeseknek is mindennapos legyen az az élmény, hogy reggelente megnézhesség, hogy az éjjel kinek a kerítését bontotta le egy autó, vagy kinek az árkában landoltak többen..... Ez a 81-es főút 2008-ban. Itt akkor lesz változás, ha végre ráébred valaki, hogy a régi begyöpösödött szemléletet fel kell adni és nem a régit toldozzuk-foltozzuk, hanem új utat kell építeni. A megyei szakasz kb 35-40 km, tehát kb 20 milliárdból már 2x2 sávos gyorsforgalmit lehetne építeni. Ha figyelembe veszem, hogy egy jóminőségű sima 2 sávos út is megoldana sok-sok gondot, akkor új nyomvonalon, a településeket elkerülve talán a felébe sem kerülne. A toldozás-foltozás is belekerül 2,6 milliárdba, meg tíz-húsz halottba, 80-100 sérültbe. Szerintem a tisztelt képviselőink néha képviselhetnének bennünket is és nem csak ígérgetnék lassan 20 éve a felújítást.”
 • 7. Leóka 2008. szeptember 15. 11:41
  „Burkolatmegerősítés - sajnos már ezt is ismerjük láds Mindszetpuszta és környéke....mentségükre szóljon hogy a kisbéri benzinkútnál egész jól autózható szakaszt sikerült összehozni , na ilyennek kellene lenni egy főútnak!!!!!

  Amennyire én tudom a talaj anyagos és ezért nagyon mély alappal lehetne csak megfelelő minőségű utat csinálni - ami ugye nem lesz - szerintem.
  Helyette: lesz 1-2 folt egy1-2 toldás, 1 cm új burkolat, amit elsőt fagy már el is rendez. Ennyire van keret 2,6 millárdból :(
  Évek óta ez megy!

  Útminőség javulás helyett pedig maradnak a mai naphoz hasonló szörnyű tragédiák.

  Kíváncsiságból megmértem 9,5 cm a myomvályúban a víz 81-es úton!!!!! Ez nem kátyú!!!! kb 20 m hosszan!!

  A meseautómat elteszem és lassan 2éltűvel kell majd közlekedni!”
 • 6. péri "születésű" 2008. szeptember 15. 10:49
  „A Medgyasszay foglalkozott ezzel és a medgyasszay.hu-n tegnap előtti hír, hogy 2010-ig felújítják a 81-es főutat, vagyis "burkolatmegerősítés" lesz. A kamionokról annyit írt a Miniszter, hogy "adminisztratív" eszközökkel lehet kitiltani. ELKERÜLŐ NEM LESZ. RÁKÖLTENEK 2,6 MILLIÁRD FORINTOT, A JÓ ÚTON MÉG GYORSABBAN MENNEK MAJD A KAMIONOK, AMÍG ÚJRA TÖNKRE NEM TESZIK AZ UTAT.”
 • 5. Leóka 2008. szeptember 15. 10:31
  „Kedves PÉRI!

  Sajnos szerintem a kitiltásból nem lesz semmi, a fizetős rendszer helyenként ugye működik, de nem vettem észre nagy csökkenést a forgalomban. Nincs elkerülő! A tervekről már régóta beszélnek, lásd kisbér és környékét de nem történik semmi. Amíg ennyire drága lesz az autópálya, addig marad a kamion és a nagy forgalom a főúton.

  A szomorú az, hogy nem ez az egyetlen "halálút" Magyarországon, de nem történt és nem is fog történni semmi.
  Az illetékeseket arról valahogy nem vesznek tudomást, hogy az megnövekedett forgalmat, már nem bírja el a 81-es.

  Arról sem szabad azért megfeledkezni, hogy sok autóstársunk vezetési morálja is gond. Előz, ha lehet, ha nem, bukkanóban, kanyarban... A vezetési rutin egyre többször abban mutatkozik meg, hogyan úszd meg a balesetet, vagy segítsd megúszni másnak.
  Ha valaki minden affér nélkül megtudja tenni ezt a 120-150 km-s szakaszt, elmondhat egy imát.”
 • 4. péri 2008. szeptember 15. 10:02
  „a kisalföld írta még talán tavasz végén, hogy dec 31-ig kitiltják a kamionokat győr és kisbér között a 81-esről. erről tud vki vmit?”
 • 3. stef 2008. szeptember 15. 09:21
  „Az ország és a politika szégyene ez az út! Ilyet még a Balkánon is ritkán találni! De az M6-oson 200 méteres "hegyek" alá alagutat kell fúrni! Dilettáns közl.minisztérium!”
 • 2. Leóka 2008. szeptember 15. 09:13
  „Szinte az egész 81-es főút rettenetes állapotban van, és ez évről évre rosszabb lesz. A mezőörsi szakasz különösen rossz, sajnos akik napi szinten kölekedünk rajta, már most tudjunk, hogy a tragédiák most kezdődnek az esős idővel. Olcsóbb táblákat kitenni és azt mondani, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett valaki! Egyszer próbáltam Fehérvártól Győrig betartani a táblákat, min 10 x dudáltak le az útról:( a kamionokat már ne is említsem:(
  Akárhogy is nézzük szomorú, hogy ennyi tragédia történik évről-évre - és nem változik semmi :(!”
 • 1. kozi77 2008. szeptember 15. 08:58
  „Nem ártana végre Mezőőrs és Pér között az életveszélyes utat felújítani. Talán nem mennének az autók az út közepén.Ott még valahogy lehet menni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron és Győr biztonságos

Győr-Moson-Sopron - A megyei jogú városok most közzétett 2007-es bűnügyi statisztikái szerint Sopron… Tovább olvasom