Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Forog tovább a rotarys fogaskerék

Szokásos elnökváltó vacsoráján a Rotary Club Győr nemrégiben köszöntötte a 90 éves Barsi Ernő néprajzkutatót, a klub tiszteletbeli tagját.

Két tagnak, Heim Gábornak és Kosár Dezsőnek átadták a nemzetközi Rotary-mozgalom legmagasabb elismerését, az alapítóról elnevezett Paul Harris-díjat. A magyar Rotary Szent-Györgyi Albert-díját Zsebők Ottó és dr. Gyűrűs Péter kapta meg. A Rotary Club Győr által alapított, a támogatóknak odaítélt Jedlik Ányos-díjat Horváth Ferenc, Horváth Ernő és Berki Mihály vehette át.

A régi és az új elnök: Kosár Dezső és Dombi László.
A régi és az új elnök: Kosár Dezső és Dombi László.

Az elnökség jelképeit a régi elnök, Dombi László adta át Kosár Dezsőnek, aki a következő egy évben irányítja a klub munkáját. Elmondta, hogy a „Rotary fogaskereke" akkor ragadta magával, amikor a mozgalom jószolgálati tevékenységéhez aktívan csatlakozott. Több nagyobb rendezvény szervezésében is részt vett már, amelyek bevételét segítő szándékkal használták fel. Kosár Dezső úgy véli, a győri klub hagyományossá vált jótékony akcióin kár lenne változtatni, viszont érdemes céljaikat átgondolni, erőiket összpontosítani. Szeretné programjaikba jobban bevonni a hölgyeket és a mozgalom fiataljait, a rotaractosokat. Tervei szerint találkozóikat gyakrabban egybekötik érdekes helyek felkeresésével és kiszélesítik a támogatásukkal megvalósuló nemzetközi cserediákkapcsolat-rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utazásszervező és a pénz is eltűnt

Az Apor-iskola diákjai csütörtökön indultak volna Győrből a görög faluba, Nei Poriba. Ám az utazást intéző alapítvány elnöke a befizetett pénzzel – több mint négymillió forinttal – eltűnt.
Tovább olvasom