Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Földrengés: tudnivalók károsultaknak

Az egy héttel ezelőtti földrengésben kisebb és nagyobb anyagi károk is keletkeztek. Hogy a fogyasztók megfelelő kártalanításhoz jussanak, nekik is fontos teendőik vannak.

Nagyon fontos, hogy amint lehetőségünk adódik, rögtön bejelentsük az adott biztosító felé a keletkezett kárt. Ennek azért van jelentősége, mert a biztosítási szerződések előírhatnak bizonyos határidőt.

Megkönnyíti helyzetünket az, ha ilyenkor dokumentált tényekkel tudjuk igazunkat alátámasztani a káresettel kapcsolatosan, fotók vagy videó készítésével.

Miután bejelentettük a kárt, kötelesek vagyunk együttműködni a biztosítóval, és lehetővé kell tenni a bejelentés és a felvilágosítások tartalmának ellenőrzését.

A bejelentést követően a biztosító mérlegeli azt, hogy valóban keletkezett-e kár, és ha igen, az milyen összegű.

A biztosított köteles a kár enyhítése érdekében mindazt megtenni, ami tőle telhető, ugyanakkor ennek költségeit a biztosító viseli még az esetben is, ha a kárenyhítés nem vezetett eredményre.

Ha a biztosított végül nem tud megegyezni a biztosítóval, és álláspontjuk eltér az érvényesíteni kívánt igény jogosságával vagy a megítélt összeg nagyságával kapcsolatban, a fogyasztó a lakóhelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri szerverterem: kétmilliárd forintos számítógépes beruházás európai uniós támogatással

Több százezer ember államilag nyilvántartott oktatási adatait érinti az a szerverberuházás, amelyet… Tovább olvasom