Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: zsebünkbe nyúl a kormány

A vállalkozások és a családok helyzete egyaránt romlik a kormány adótörvényt módosító intézkedései miatt a fideszes honatyák szerint. Medgyessy Péter kormánya ismét belenyúlt az emberek zsebébe, avagy miért fizetünk jövőre több adót címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken Győrött a Fidesz.
Szijjártó Péter azzal kezdte mondandóját, hogy a külső (államadósság) és a belső (gazdasági fejlődés, infláció) gazdasági mutatók egyaránt elmaradtak a kormány várakozásaitól. Az országgyűlési képviselő szerint míg a polgári kormány gazdaságpolitikáját az ösztönzés, a jelenlegiét a megszorítás jellemzi, így a vállalkozások versenyképessége romlik, járulékterheik nőnek. A társasági adó csökkentését és a kisvállalkozók beruházási hitelét támogatandó elképzelésnek tartja, ám például azt nem helyesli, hogy új munkáltatói járulékként bevezetik az innovációs járulékot.

– Mindez a munkahelyek csökkenését eredményezi – tette hozzá az elhangzottakhoz Ivanics Ferenc, aki a családok terheiről beszélt. Elmondta: az áfaemelés azt jelenti, hogy a lakosoknak nem az egyik, hanem a másik zsebéből veszi ki a kormány a pénzt, azaz nem a fizetés felvételekor, hanem vásárláskor vehetik észre, egyre apad pénztárcájuk. A honatya megemlítette azt is, hogy az egy emberre eső átlagos adóteher szempontjából hazánk megelőzi Dániát és Svédországot, azokat az államokat, amelyekben Európán belül a legmagasabbak az adók. Szerinte a változások megint a kis jövedelműeket sújtják és úgy véli, mindezért nem a világgazdasági helyzet a felelős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó-parkoló az iskolaudvaron

Teherautó-parkolót épít a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a Kálvária úti általános… Tovább olvasom