Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Félmilliárddal növelik az egészségügyi fejlesztési keretet

Csapod, Sokorópátka és Tápszentmiklós a Nyugat-dunántúli Operatív Programban támogatást nyert háziorvosi szolgáltatásai fejlesztésére.

Sokan most kimaradtak, mégis később támogatást kaphatnak: várhatóan átcsoportosítanak, s félmilliárddal növelik majd a pályázati keretösszeget.

Az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, házi egészségházak kialakítására kiírt pályázatra meglepően sok, 39 támogatási kérelem érkezett be: ebből tizenegyet támogatott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Balogh József elnök. Megyénkben három község összesen 81 millió forintot nyert:

Csapod 36,3, Sokorópátka 13,4, Tápszentmiklós 31,3 milliót költhet háziorvosi rendelő korszerűsítésre, egészségügyi fejlesztésekre. Az elnök elmondta: a szerdai rendkívüli tanácsülésen úgy döntöttek, hogy – a nagy igényre való tekintettel – egy másik, kevésbé sikeres pályázati forrásból félmilliárd forintot átcsoportosítanak erre a célra, növelve így a forráskeretet. Konkrétan a kisebb kistérségek számára kiírt járóbeteg-szakrendelés fejlesztéséről van szó, melynek 1,1 milliárdos keretére eddig nem érkezett pályázat. Három érdeklődő ugyan volt (egyik sem Győr-Moson-Sopron megyei), de számukra a járóbeteg-pályázat kiírásának módosítása jelentene segítséget. Nekik a 200–200 milliós támogatási összeg így is megmaradna – mondta Balogh. Az egészségügyi alapellátás fejlesztéséről lecsúszott 28 pályázó közül az átcsoportosítással 19 támogathatóvá válik.

A sajtótájékoztatón szó esett arról pályázatról is, melyen még tavasz elején a Pannonhalmi Főapátságnak mintegy 600 millió forintnyi támogatást ítéltek meg. Emellett a turisztikai pályázaton a Soproni borvidék fejlesztése most 74 millió forintot kap. Ebből a soproni Fő téren borbemutatóhelyet hoznak létre, Fertőendrédnél kerékpárút épül, valamint túraútvonalakat alakítanak ki Sopron és a Fertő tó környékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz lehet a Rábán

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt szombat délutántól jelentősebb vízszintemelkedések… Tovább olvasom