Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Felborult a mentőautó Győrben - képgaléria

A Lajta út és Nagy Imre út kereszteződésében mentőautó és személyautó karambolozott péntek este Győrben.

22 óra 5 perc

Beteghez siető mentőautó ütközött össze kilenc óra körül a Lajta, a Vasvári Pál és a Nagy Imre utca kereszteződésénél.

A mentő a városból kifelé haladt szirénázva, fényjelzést használva, amikor a csomópontban a neki jobbról, a Lajta utcából érkező, sötét színű Audi belehajtott és az oldalára borította és így a mentőautó csaknem a marcalvárosi benzinkútig csúszott.

Újabb fotók a péntek este felborult mentőautóról - fotók: Krizsán Csaba.

A környék lakói, a kutyát sétáltatók a nagy csattanásra azonnal odasiettek, de a mentőből magától szállt ki a két tagú személyzet, egyikük sem sérült meg.

A személygépkocsi vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A járókelők szerint a vállát fájlalta.

A szemtanúk elmondása szerint a mentős lassított, amikor a kereszteződést megközelítette, de az Audis valószínűleg mégsem vette észre és neki mutatott zöldet a lámpa.

A környéken a mentés idejére sok bámészkodó összegyűlt, figyelték a tűzoltók, az autómentők munkáját, s ahogy a rendőrök átmenetileg elterelték a forgalmat.

Arról beszélgettek, hogy talán egyik jármű vezetője sem tehet a balesetről, de ezen a szakaszon  nagyon kell vigyázni, óvatosnak kell lenni és számítani kell a mentőre, mert gyakran erre siet.

Úgy látták, hogy az audis légzsákja kinyílt, autójának eleje összeroncsolódott és a mentő, amikor felborult, nekicsúszott egy fehér személyautónak is.

A győri mentőállomás ügyeletesétől annyit tudtunk meg, hogy a beteghez, amelyhez a balesetet szenvedett járművük sietett, egy másik járművet küldtek.

A marcalvárosi balesetet pedig kivizsgálják, a megsérült autó állapotát ellenőriztetik, megjavíttatják.

20 óra 57 perc

Úgy tudjuk, a balesetnek egy könnyű sérültje van.

Felborult a mentő a péntek esti balesetben Győrben - fotók: Tudósító.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. DON 2011. szeptember 26. 07:46
  „Nehogy már a mentős legyen a hülye, mert végezte a dolgát!
  Ha szirénát hallasz, biztos, hogy jön egy mentő/tűzoltó/rendőr. Akkor egy dolgod van halandó autósként: odafigyelni, hogy honnan és mi érkezik! Ezek az autók megkülönböztető jelzést használva olyanok, mint a piros ász: mindent visznek! Nincs kérdés, nincs de, nincs hátha mégis. Az van, hogy megáll a paraszt és elengedi!”
 • 43. Contar 2011. szeptember 25. 13:40
  „42. GTRS13 : "....az emberek nagy része azt se tudja mit csináljon a ha jön a mentő."
  Nekünk anno 1982-ben még oktatták, ha azóta kikerült a tananyagból, akkor az nagy hiba, és az illetékesek felelőssége. Ha pedig azóta is oktatják, de ezt egyesek a gyakorlatban nem tudják alkalmazni, akkor alkalmatlanok a járművezetésre!”
 • 42. GTRS13 2011. szeptember 24. 22:47
  „Én is sajnálom a mentőst,de az tény,hogy a megkülönböztető jelzés csak arra jogosítja fel,hogy miután MEGGYŐZŐDÖTT ARRÓL,HOGY MINDENKI MEGADJA NEKI AZ ELSŐBBSÉGET,átmehet a piroson.
  Mindenki gondoljon bele melyik a jobb. Ha a sérültél egy olyan mentős megy aki kétszer meggondolja,hogy átmenjen e a piroson és emiatt késik 1 percet. Vagy aki nem,és emiatt balesetet szenved és az új mentő min. 15 perccel ér oda?
  Még egyszer mondanám, nem a mentőst akarom bántani,csak az emberek nagy része azt se tudja mit csináljon a ha jön a mentő.Ezzel számolni kell!”
 • 41. topgun 2011. szeptember 24. 21:16
  „Jah meg a múlt héten amikor a lajtára mentek a tűzóltók ... akkor se hallotta/látta a gyerek a bazi nagy piros tűzoltóautót és nyílegyenesen beledurrantott az oldalába...Annyira ne siessünk már hogy ne legyen időnk elengedni ezeket az autókat , lehet holnap mi szorulunk valameikre!”
 • 40. Túrabakancs 2011. szeptember 24. 18:04
  „Még az a szerencse, hogy nem a roham, ill. az esetkocsival /Mercedes/ történt ez a baleset,
  mert azok általában sürgősebb esetekhez szoktak vonulni, emiatt azok kiesésével
  a betegek is kárvallottjaivá válhattak volna ennek a balesetnek. A drágább műszereket,
  azok károsodását nem is említve. Tényleg, mikor kapja meg Győr a már sokat
  említett Eu szabványos nagy mentőautót? Úgy volt hogy még a nyáron már használhatják
  az illetékesek.”
 • 39. Had-assa 2011. szeptember 24. 16:43
  „Szólt a sziréna, hisz én hallottam, ugyanis hallótávolságon belül lakom.
  Amit hallottam:sziréna
  csatt
  és csend.”
 • 38. zoli76os 2011. szeptember 24. 15:21
  „Az ilyen <moderálva> azonnal elvenném a jogosítványát és megfizettetném vele a kárt ha nem akkor közmunkába ledolgozza.”
 • 37. Gery83 2011. szeptember 24. 14:25
  „tkrs9980

  Nem, persze, hogy nem. Ne érts félre, nem is erre akartam kilyukadni, hanem arra a feltételezésre válaszoltam, hogy nem használta a szirénát csak a kék fényt! Ez nem fordulhat elő, nem kockáztatjuk sem a magunk sem pedig a többi közlekedő épségét... Mindig szól a sziréna, főleg kereszteződésbe!”
 • 36. tkrs9980 2011. szeptember 24. 14:12
  „Kedves 34. Gery83 2011.09.24. 13:49
  Ne keress hibást, tudom hogy legjobb tudásotok szerint csináljátok a munkátokat.Ez egy baleset volt.
  Feltételezem, hogy az Audi vezetője sem szándékosan ment neki a kollégádnak.Ha igen, börtönbe vele.”
 • 35. Freehill 2011. szeptember 24. 13:58
  „#29, 32: a Google Maps-en sok durva tévedés szerepel. Pl. Győrújbarát vasútállomás - Kismegyeren! (amúgy régen tényleg volt ott vasúti megálló, természetesen Kismegyer néven, de hogy Győrújbarátot hogyan keverte oda, elképzelésem sincs). A Vasvári Pál utca és a Lajta út határa valóban a Nagy Imre út, tehát a cikk helyesen jelölte meg. nEMO: Te szerintem a 821-es útra gondolsz, annak valóban nincs hivatalos neve, "jobb híján" szokták Gerence útnak hívni. Van még különben néhány ilyen névtelen főút, amelyet a köznyelv valahogyan elkeresztel, de hivatalosan nincs neve.”
 • 34. Gery83 2011. szeptember 24. 13:49
  „empy!

  Nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy a "rendőrségi vizsgálat a mentőt részesíti előnyben" Én is mentőautót vezetek és több esetben tapasztalhattuk, hogy teljesen egyenrangú ítéletek születnek. Hozzáteszem, egész biztos szirénázott, mert épp az ilyen balesetek elkerülése érdekében, ha már "esetbe" kell közlekednünk egyikünket sem érdekli, hogy végig kell szirénázni a várost és netán zavarunk vele valakit! Főleg kereszteződésben, váltakozó szirénát használunk MINDEN ESETBEN!!!
  Ha pedig a mentő hajtott volna gyorsabban mint az Audi, egész egyszerűen nem ő borul fel, hanem letépi az Audi elejét és belöki a kerítésbe... Ráadásul, hogy oldalára döntötte a mentőt egyértelmű, hogy nekihajtott az oldalának, tehát a mentő már bent volt a kereszteződésbe...
  A tipikus eset történt az Audinál..."Hú zöld van még átérek még átérek!!!"”
 • 33. tkrs9980 2011. szeptember 24. 13:41
  „Kedves 31. GTRS13 2011.09.24. 12:56

  A biztosító társaság üzleti vállalkozás, ami anyagi haszon szerzésre törekszik.Nem pedig felelősség átvállalásra.
  Persze néha megszűnik egy kettő, de nyugodt lehetsz,mindig lesz akinek fizethetsz.Természetesen a téged ért kár kifizetése kétséges.És a gépkocsik esetében kötelezően fizeted.Ez egészen pontosan olyan mint a bank.
  A megoldást ott látom, hogy legyenek a díjak sokszorosan magasabbak, mert a semmit árulni olcsón nagyon könnyű.
  De akkor vállalják is azt, hogy a felelősségemet biztosítják.Sokkal egyszerűbb lenne az élet.És a hangsúly továbbra is a KÖTELEZŐ és a FELELŐSSÉG szavakon van.”
 • 32. nEMO 2011. szeptember 24. 13:07
  „29. Kisatti29.

  Akkor viszont nem létezik Lajt u. - Nagy Imre u. kereszteződése. Kétlem egyébként. Tudomásom szerint a Lajta utca a Nagy Imrétől kezdődik. Lehet, hogy lemaradtam valamiről?
  A térképeken sokszor találni hülyeségeket. Gerence utcának írják pl. az 1-es és 83-ast összekötő utat. Úgy tudom, ennek jelölése 1421-es, s nincs konkrét neve.”
 • 31. GTRS13 2011. szeptember 24. 12:56
  „Szerintem neked elmentek otthonról (tkrs9980). Akkor ha nekem is meg a haveromnak is van egy karcolás a kocsiján, nem kell lefesteni hanem mondjuk 10.000ft-ból,hanem összemegyünk aztán majd a biztosító kifizeti a több milliós kárt az ügyfelek pénzéből. Ezáltal az ügyfelek elképzelhetetlen sokat fizetnének a károk száma meg nőne. Aztán napokon belül összeomlana a biztosítási rendszer. Örülök,hogy sok ilyen előrelátó és értelmes ember él ebben az országban. Talán ezért tartunk ott ahol. Inkább a károsultaknak kellene rendesen fizetni. A biztosító szorozgat az amortizációkkal,mit ha az ember számolt volna azzal,hogy valaki belemegy. Kifizetik a kár 60%-ár a károsult meg fizeti a 100%-ot aztán ugyan ott tart mint előtte, csak a kocsi már törött és eladhatatlan. Akkor hol az igazság. Egy bizonyos decibelnél hangosabb zenét nem engednék kocsiba. Ez nem oda való. Bömböltessék az idióták othon. A forgalomba semmi helye nincs az üvöltő zenének. Aki azt mondja,hogy bömbölő zene mellett tud vezetni az hazudik.”
 • 30. tkrs9980 2011. szeptember 24. 12:21
  „Remélem a sérült hamar felépül.Sajnos vannak balesetek.
  És nagyon remélem, hogy ahová a mentő sietett, az a beteg sem károsult az idő kiesés miatt.
  Egy dolog jutott eszembe a Kötelező Felelősség Biztosítás.Mindenki fizeti, egyre kevesebbet.Ez is elég a biztosítóknak.Ez óriási nagy csalás.Minden kárt, és büntetést a biztosítónak kellene fizetnie, hiszen Ő biztosította pénzért a résztvevők felelősségét.Sajnos ez nálunk nem így működik.Kötelezően fizetünk a semmiért, és az állam meg röhög, mert a hibás büntetés formájában adót fizet.
  Nagyon rendet kellene rakni a biztosítóknál is.”
 • 29. Kisatti29 2011. szeptember 24. 11:11
  „nEMO!

  Lehet, de a Cuha utca kereszteződésétől már Vasvári Pál u. :) Legalábbis a google maps szerint ! :)”
 • 28. nEMO 2011. szeptember 24. 10:49
  „Kisatti29!
  Eltévesztetted. Nem a Vasvári Pál u. irányából érkezett az Audi, hanem a Lajta utcából.”
 • 27. kibic-elek 2011. szeptember 24. 10:10
  „szegény transitért meg kár, úgyis olyan mesés jó állapotú gazdagon eleresztett járműparkja van az OMSZ-nek, meg se érzik majd hogy egy kocsi TK-ra ment, hiszen van itt pénz újra rengeteg, csak IMF hitel legyen!”
 • 26. kibic-elek 2011. szeptember 24. 10:08
  „komolyan eszénél lehetett <moderálva>, de tényleg ahogy valaki itt mondja, este a fél utcát bevillogó fényt meg a 120 db-lel bömbölő szirénát meg nem hallani minimum piásan és bódítószerek hatása alatt kéne állni. valószínű kicsit elfelelőtlenkedte majd átcsúszok alapon.
  Mert olyan fontos a 5 mp előny, most meg rávarrja a biztosító a köv 2 év minden terhét.(majd okosba megoldja a 80 éves vidéki após nevére a következő kocsit meg a biztosítást is, ne is mondjátok)”
 • 25. Alerich 2011. szeptember 24. 10:01
  „22.Ja,az más!Akkor mondjuk azt ,hogy sajnálatos,meg hogy mindenkivel előfordulhat.Mert sokat vezetett.Jézus!Akkor eddig csak szerencséje volt?Megnyugtató!Hasznos információ,és igaz,hogy a plaza felől ELKÉPZELHETŐ,hogy nehezebb észrevenni a megkülönböztető jelzést.De itt nem erről van szó,azAudi a Lajta felől jött!Onnan viszont szinte lehetetlen NEM észreveni.A vesszőparipám:Nem önmagában a kisebb mértékű sebességtúllépés,ne adj´ isten egy pohár sör a fő gond!Sokkal általánosabb és veszélyesebb a figyelmetlenség!Bármi az oka!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok terveztek világ csodáit bemutató eszközöket

A győri önkormányzat a Széchenyi István Egyetemmel együttműködésben kezdte meg a Mobilis Interaktív… Tovább olvasom