Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Engedetlenség jön?

Péntek éjjel ismét félpályás útlezárással hívták fel a figyelmet – a Jancsifaluért Egyesület szervezésében, a „zöldek” támogatásával – a kerület lakói régóta megoldásra váró gondjukra.
Sokadszor írunk mi is a Fehérvári útnak a Mészáros Lőrinc és Ipar u. közti szakasza áldatlan állapotáról; az állami kezelésű főút az óriási, elsősorban kamionforgalomtól teljesen tönkrement, zajtól szenvednek a környék lakói és a rossz úttest miatt a vízelvezetés sem megoldott. Az átépítést sürgetve a jancsifaluiak tehát ismét félpályás útlezárással járó demonstrációt szerveztek, ezúttal azonban szokatlan időpontban, késő este.

A demonstráción mintegy ötvenen vettek részt, Balla Jenő, a Jancsifaluért Egyesület elnöke sajnálkozásának adott hangot, hogy bár a város és a megye meghatározó politikusai ígérték, mégsem jöttek el. Egyedül Kovacsics Imre civil polgármesterjelölt vett részt az általuk szervezett eseményen. Balla azt is elmondta: a következő lépés már teljes útzárlat lesz, amire azonban nincs engedélyük. „Ott tartunk, hogy ha már megoldás nem marad, akkor polgári engedetlenségi mozgalmat indítunk, s lezárjuk mégis az utat. Úgy tűnik, másképp nem kíváncsiak ránk és a problémánkra."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla ünnep a táncművészetiben

Dupla ünnepet tartottak tegnap a művészeti intézményben: a tanév első napján köszöntötték az iskola 247 tanulóját, s felavatták a Szabolcska utcai, 82 férőhelyes új kollégiumot is. Utóbbi nemcsak a vidéki tanulók elhelyezése miatt jelent nagy lépést az iskola életében – hetven hely már most foglalt –, hanem azért is, mert lehetővé válik külföldi szakmai cserekapcsolatok szervezése, szakemberek, táncosok vendégül látása. Tovább olvasom