Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Elindult a Győrimami internetes oldal

A kismama, megtudhatja, milyen lehetőségei vannak Győrben. Hol és mikor vannak baba-mama klubok, milyen mozgás és torna lehetőségei vannak egy anyukának babával vagy nélküle.

Az első "imami oldal" Pécsett született meg, ahol egy kétgyermekes anyuka a saját, mindennapos problémáira kereste a megoldást. Szerette volna, ha lenne egy olyan weboldal, amely helyi szinten összeszedi az összes olyan információt, amire egy anyukának szüksége lehet, így hát létrehozta maga. Rövid idő alatt nagy sikere lett az oldalnak. Rögtön arra gondolt, mi lenne, ha kiterjesztené az ötletét. Így indult el az „imami hálózat".

Hamarosan a nagyobb városokban felbukkantak a vállalkozó szellemű anyukák, akik örömest felvállalták a helyi imami oldal szerkesztését. Az országban gombamód kezdtek szaporodni az imami oldalak, a Pécsimami oldal mellett létrejött a Szegedimami, a Kaposvárimami, a Debrecenimami, a Szombathelyimami és így tovább. Néhány kivételtől eltekintve már-már az összes magyarországi nagyváros rendelkezett anyukáknak és kismamáknak szóló helyi információs (imami) oldallal, kivéve Győrt.

Mígnem egy háromgyermekes győri anyuka, Dérné Faust Imola, aki már ugyancsak megelégelte azt, hogy órákat kell az internet előtt ülnie, ahhoz hogy rábukkanjon azokra a lehetőségekre, programokra, információkra amelyek helyi szinten őt érintik, belebotlott az imami rendszerbe. Nem sokat teketóriázott, néhány anyukával összefogva, belevágott a Győrimami oldal létrehozásába.

Itt egy helyen meg lehet találni az orvosi, gyermekintézményi (bölcsődei, óvodai, iskolai), hivatali (kismama illetve a gyermek okmányaival kapcsolatos) információkat, illetve Győr és környéke aktuális programjait.

Aki kismama, megtudhatja, milyen lehetőségei vannak Győrben, hogy hol és mikor vannak baba-mama klubok, milyen mozgás és torna lehetőségei vannak egy anyukának babával vagy nélküle. Milyen tanfolyamokra, különórákra, szakkörökre, táborokba járhatnak nagyobbacska gyermekei. Az anyukák segítséget kapnak ahhoz, hogy néhány év kihagyás után, hogyan térhetnek vissza a munkaerőpiacra. Kérdezhetnek Tb tanácsadótól, fejlesztő pedagógustól.

Az oldalon letölthető tanulmányt található "Mit adjak a kezébe? - gyermekirodalmi iránytű" címmel, benne tippek, információk a gyermekek olvasóvá neveléséhez. Az ingyenes online börze lehetőség mind annak, aki túl szeretne adni a kinőtt, vagy már nem használt holmijain, s azoknak is, akik szívesen jutnának kedvezőbb áron baba és gyermekruhákhoz, bútorokhoz. A "Mi bölcsődénk", "Mi óvodánk" és a "Mi iskolánk" pályázaton a szülők értékes ajándékokat, kedvezményeket nyerhetnek gyermekük bölcsis vagy ovis csoportjának, iskolás osztályának. A Győrimami oldallal egy új közösségi tér születik Győrben.

Az online jelenlét mellett rendszeresen személyesen is találkozhatnak az anyukák - börzéken, családi napokon, egyéb rendezvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyesült Királyság nagykövete Győrben

Jonathan Knott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete szerdán látogatott Győrbe, ahol Borkai… Tovább olvasom