Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Éjszakai növényvédelem Győrben

A város területén található főbb közlekedési utak melletti fasorok, illetve a közterületi virágágyások gombabetegségek és rovarkártevők elleni védekezését végzi a Győr-Szol.

A GYŐR-SZOL Zrt. az időjárási viszonyoktól függően tervezetten július 18-án és 19-én 22 óra és reggel 6 óra között végezi el a város területén található főbb közlekedési utak melletti fasorok, illetve a közterületi rózsa és egynyári virágágyások gombabetegségek és rovarkártevők elleni védekezését.

Az aszályos idő miatt a kártevők és kórokozók jelentős mértékben felszaporodtak a növényzeten, ezért szükséges a beavatkozást elvégezni. A szakemberek a rovarölő szer mellett kondicionáló levéltrágyát is használnak, mely segíti a növények megfelelő egészségi állapotának megőrzését. A védekezésre használt vegyszerek közterületen használhatók, munkaegészségügyi várakozási idejük nincs. A beavatkozás Győr város egész területét érinti.

A permetezés az éjszaka megszokott zajterhelésnél helyenként, rövid időre nagyobb hanghatással járhat. Ezzel együtt GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz, hogy a munkát az éjszakai pihenés jelentősebb zavarása nélkül hajtsa végre.

A GYŐR-SZOL Zrt. mint a városi növényállomány szakszerű kezelője megköszöni a lakosság megértését.

Olvasóink írták

  • 1. Tündenéne 2013. július 18. 11:39
    „Igazából mindegy, mert az úttisztító jármű is éjjel fél 3-kor érkezik hozzánk általában, és onnantól már mindegy az alvásnak... Elmegy, aztán egy negyedóra múlva visszajön; aztán utána kezdenek 5 után potyadozni a Dunakapu tér mellé a járművek, emberek, 6 után a markoló (az ablakunk alatt áll meg, és nem állítja le a motort), szóval arrafelé nemigen van alvás :(
    És azt már meg sem említem, hogy a Hajó étterem riasztója majdnem minden egyes éjszaka bekapcsol és vijjog egy bő félórát. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új határátkelőket tervez Magyarország és Ausztria - videó

Szándéknyilatkozatot írt alá a magyar-osztrák határon átívelő közúti és vasúti kapcsolatok fejlesztéséről Szijjártó Péter és Hans Niessl Győrben. Tovább olvasom