Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Egészségszövetség

A Téti kistérség lakossága a régiós és az országos átlagnál is markánsabban öregszik, sőt, a korai és a daganatos betegségek miatti halálozások aránya is kiugróan magas.

A Téti kistérségben a férfiak korai halálozása 17, keringésrendszeri betegségek miatti korai halálozása 37 százalékkal magasabb az országos átlagnál. A magas vérnyomás és az agyi érrendszeri betegségek miatti halálesetek az országos átlagot kétszeresen meghaladják. A statisztika a nőknél is drámai adatokkal szolgál. Légcső-, hörgő-, tüdődaganatok miatti halálozásuk 1,3-szeresére, emlődaganatos halálozásuk csaknem 2,5-szeresére emelkedett az elmúlt időszakban. Szűrhető daganatok miatti halálozásuk 80 százalékkal nőtt.

Az alkoholos májbetegség okozta halálozás mindkét nem esetében az országos szint feletti. A férfiak halálozása 53 százalékkal haladja meg az országos szintet. A 45–59 éves férfiak szándékos önártalom miatti korai halálozása 10 év alatt megötszöröződött.

Minderről a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása ülésén beszélt dr. Pék József tiszti főorvos. Tájékoztatója nyomán a megjelentek munkacsoportot alakítottak, amiben a tisztiorvosi szolgálat szakembereivel Szakács Krisztián, a társulás munkaszervezet-vezetője dolgozik együtt. Cél az egészségszövetség létrehozásának előkészítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gasztro Magazin, a konyhák vendége

A napokban került olvasóink kezébe a Kisalföld Gasztro Magazinja. A megkérdezettek véleménye szerint… Tovább olvasom