Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Diplomaosztó a tanítóképzőn

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kara művelődésszervező szakának keresztféléves levelező tagozatán januárban 33-an államvizsgáztak.
Oklevélátadás: Farkas Csabáné dr. Cseh Sándortól veszi át művelődésszervező szakos diplomáját.

Közülük 25-en az alapfokú nyelvvizsgát is letették, így tegnap átvehették oklevelüket. A végzős művelődésszervezők közül a záróvizsgán hárman kiváló, 21-en jó, 9-en pedig közepes minősítést szereztek. A tegnapi ünnepélyes diplomaosztón dr. Cseh Sándor, a győri tanítóképző kar főigazgatója arról beszélt a búcsúzóknak, hogy nemcsak az érték teremtésére, de annak tiszteletére is nevelni kell az embereket. A művelődésszervezőknek az információs vívmányokat is igénybe véve a kultúra közvetítése a feladatuk. A főigazgató kiemelte: a főiskolán olyan tudást szereztek a hallgatók, amely nagyon sok szakképesítés alapja lehet. Dr. Cseh Sándor ezért minden frissdiplomást arra biztatott, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és folytassák tanulmányaikat.

Nyomozónak készül

Teidlné Gábriel Annamáriának eltökélt szándéka, hogy másoddiplomát szerezzen. A 25 éves nagyszentjánosi fiatalasszony rendőrnyomozó szeretne lenni. Jelenleg ügyfélszolgálati munkatársként dolgozik, a művelődésszervező szak elvégzését „ugródeszkának" tekinti álmai eléréséhez. A három év alatt akadtak azért nehézségek is, de végül sikerrel vette az akadályokat. A diplomaosztón, mint mondta, nagyon meghatódott, de megkönnyebbülést is érzett.

40 évesen a padba

Horváthné Csala Ágnes korábban dekoratőr volt, aztán 1999-ben váltott, s a győrújbaráti művelődési házban vállalt munkát. A 40 esztendős hölgy a gyakorlati ismeretek mellett az elméleti tudást is el kívánta sajátítani, ezért jelentkezett a főiskolai karra. Család mellett nem volt könnyű számára a tanulás, de ez nem tántorította el attól, hogy később újra beüljön az „iskolapadba". A tervei között szerepel, hogy humánerőforrás-menedzsernek tanul.

Előrelépő tisztviselő

A rábapatonai Káposzta Szilvia köztisztviselőként dolgozott, s a kedvezőbb munkahelyi besorolás miatt döntött úgy, hogy tovább tanul. A 31 éves fiatalasszonynak sem volt mindig könnyű időt szakítani a könyvekre, hiszen kisfia mindössze egyesztendős. Egyelőre nem tervezi, hogy a diplomájának megfelelő állásban helyezkedik el, a régi munkahelyére szeretne visszatérni.

Olvasóink írták

  • 1. Eva- 2012. október 27. 14:54
    „gratulálok minden végzősnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkás: Hol van Győr pénze?

A választók megtévesztésével, becsapásával vádolja a Medgyessy-kabinetet Birkás Tivadar győri… Tovább olvasom