Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Célkeresztben a kamionok, a közlekedési bűnözés

A vezetési és pihenőidőre, a járművek súlyára, a veszélyes anyagok szállítására vonatkozó szabályok betartását ellenőrzi többek között a rendőrség a csütörtökön kezdődött, ma befejeződő akcióban. A bűnügyi szolgálat a járművekkel kapcsolatos bűncselekmények felderítését célozta meg.
Az európai közlekedésrendészetek egy időben ellenőrzik a tehergépjárműveket a Tispol, az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata éves terve alapján. A megye főútjain több helyszínen számíthattak, számíthatnak megállításra, sebességmérésre a járművezetők. A ma befejeződő háromnapos ellenőrzési sorozatban a közlekedési hatóság és a katasztrófavédelem szakemberei is részt vesznek. A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Perjámosy István alezredes az Tispol résztvevőinek ellenőrzésére indulva elmondta, egy párhuzamos „Autómotor" elnevezésű akció is folyik, azt a bűnügyi szolgálati ág hajtja végre. Célja a járművekkel kapcsolatos bűncselekmények – többek között a finanszírozási csalás, az illegális alkatrész-kereskedelem – felderítése, felszámolása.

Győr mellett, a 19-es gyorsforgalmi úton kamiont ellenőriztek a járőrök. Minden rendben, az okmányokkal sincs gond. Az autópályán bevezetett előzési tilalommal kapcsolatban annyit jegyzett meg a szállító: napszakokhoz kellene kötni a tilalmat, mint Nyugaton több helyen. A bírság pedig nem tartja vissza a külföldieket, főként a román sofőröket. Egyszerűen nem fizetik be.

A Győr mellett ellenőrzött vezetőnél mindent rendben találtak a járőrök. Fotó: T. Gy.
A Győr mellett ellenőrzött vezetőnél mindent rendben találtak a járőrök. Fotó: T. Gy.


– A jogszabály bevezetése óta huszonhárom alkalommal szabtunk ki bírságot – tudatta Perjámosy István –, s bár a baleseti statisztika alapján még korai lenne véleményt mondani, úgy látjuk, elérte a kívánt hatást a tiltás. A személyautók haladása felgyorsult, a kamionosok jelentős része betartja a szabályt.

Hegyeshalom felé tartva a saját oldalunkon nem találkoztunk előző kamionnal. Az ellenkező irányba haladók között azonban volt pár „türelmetlen". Az ő bírságuk fejenként 30 ezer forint.

Gyorshajtó kamion tegnap nem került „traffipaxvégre", személyautó annál inkább. Biztonsági öv és lejárt forgalmi miatt is született bírság, illetve feljelentés. Az akció tapasztalatait hétfőre összesíti a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenegymilliárd forint a költségvetés

A tavalyinál kétmilliárd forinttal kisebb indulóösszegű győri költségvetés minden hetedik forintját… Tovább olvasom