Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Bővül az imaház Győrben?

Győr, Nádor étterem mögötti terület – a lakosság tájékoztatása és megkérdezése nélkül a mormon egyház építkezésbe kezdett? Utánajártunk.

Olvasói kérdés

"Győr, Nádor étterem mögötti terület – a lakosság tájékoztatása és megkérdezése nélkül a mormon egyház építkezésbe kezdett. Sehol egy tájékoztató tábla az építkezés céljáról, a kivitelezőről, az időpontokról, pedig ez kötelező lenne. Állítólag egybenyitják a két területet (régi Richards-bölcsőde és a Pannon-Víz elkerített része), amelyek között eddig egy átjáró volt. Az átjáró lezárásával elérhetetlenné teszik a Bartók 33–35. épületet a tűzoltóautó számára, valamint az erkélyekig akarnak építkezni. Ki engedélyezte ezt?" – tette fel a kérdést egy olvasónk, amelyet mi továbbítottunk a győri önkormányzat jegyzője felé.
Lipovits Szilárd közölte: "a győri Corvin u.–Álmos u.–Bartók Béla út–Attila u. által határolt tömbbelsőben található ingatlan (korábban a Pannon-Víz elkerített része) 2009-ben lett értékesítve az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza részére.

Az egyház kérésére 2011-ben – a beépíthetőség csökkentése mellett – módosult a szabályozási terv, amely lehetővé tette, hogy a megvásárolt és az 1993 óta az egyház tulajdonában álló győri ingatlanokat a két ingatlan közé ékelődő területet is érintően összevonják. A telekalakítás miatt az ingatlanok között lévő garázsok megközelítésére is szolgáló burkolt terület (szervizút) megszűnt, ezért az önkormányzat a szerződésben feltételként írta elő, hogy az egyház saját költségén köteles pótolni a megszűnő utat. Az egyház a megszűnő út helyett az összevont telket megkerülő új út kiépítését kezdeményezte.

A beruházás engedélyezési és kiviteli tervdokumentációját a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőség útügyi osztálya jóváhagyta. A határozatot a nagyszámú érintett miatt hirdetményi úton közölték, mint ahogy ugyancsak hirdetményi úton szervezték a határozat meghozatalát megelőző helyszíni bejárást, ahol a lakók is észrevételt tehettek. Egyéb építéshatósági eljárás (a kialakított telek beépítésével, az imaház bővítésével kapcsolatban) egyelőre nincs folyamatban.

A jogerős útépítési engedély birtokában a beruházó (egyház) megbízásából a kivitelezést végző vállalkozó júliusban elkezdte az építkezést. A területen a fakivágást engedély alapján a Győr-Szol Zrt. végezte, természetesen fapótlási kötelezettséggel.

A munkaterület átadását követően az érintett lakók egy részét képviselő Bécsi Beatrix a lakók tiltakozását tartalmazó levelével kereste meg a polgármesteri hivatalt.

Az ügy kivizsgálása és a tiltakozó levélben foglaltak érvényre juttatása érdekében pár napja egyeztető tárgyalást hívtunk össze. Megállapítottuk: a Bartók Béla út felől egy kapualjon keresztül lehet megközelíteni a tömbbelsőt, amely nem alkalmas a Győr-Szol Zrt. vagy a tűzoltóság gépjárműveinek behajtására.

A lakossági tiltakozások ellenére a szervizút kiépítésére a tömbbelső megközelíthetősége érdekében mindenképp szükség van. Az önkormányzat a munkák folytatását engedélyezte."

Kerestük az egyházat is, szerettük volna megtudni, hogy mi épül, de kérdésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz.

Olvasóink írták

  • 2. tricse 2012. augusztus 23. 20:03
    „Eleinte amíg nem tudtunk semmit akkor az építkezés miatt,de az egyeztetések után már csak a szervízút maradt a vita tárgya! És nem is akármilyen vita,mert közel 100 ember nyugalmát teszi tönkre!”
  • 1. Goldmund 2012. augusztus 23. 13:36
    „Most akkor a szervizút építése ellen tiltakoztak vagy az építkéezés ellen, ami miatt előírták a szervizút építését?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínában blokkolják a Facebookot, de a győri szépségkirálynő `kicselezte´ a szigort - fotók

Cserháti Tamara szerint "nem lejtett a hazai pálya" Ordoszban, s megérdemelten nyerte el a világ szépének járó címet a kínai versenyző. Tovább olvasom