Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Borkai: ne elvonást, támogatást

A miniszterelnök tegnapi győri tartózkodása kapcsán tartott sajtótájékoztatót Borkai Zsolt, a Fidesz–KDNP győri polgármesterjelöltje: elvonásokról és támogatásokról beszélt.
– A Nádor aluljáró átadása örömteli dolog, remélhetőleg az előzetes várakozásoknak megfelelően ezzel megszűnik a káosz, amit kivitelezése okozott, javul a város közlekedési helyzete – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Borkai Zsolt polgármesterjelölt és hozzátette: elkészültét meg kell köszönni a győri polgároknak, akiknek a pénzéből megépülhetett. Úgy véli, még akkor is ezt lehet mondani, ha kölcsönt kellett felvenni hozzá, hiszen azt egyszer vissza kell fizetni.

Arról beszélt, hogy az önkormányzat 5,5 milliárd forintos hitel felvételéről döntött, abból 3,9 milliárdot használt az aluljáró-beruházásra. Ez szerinte önmagában nem is baj, belátja: a fejlesztésekhez kölcsön felvételére lehet szükség.

Azt tartja gondnak, hogy 2003 és 2006 között mintegy 2,5 milliárd forintot vontak/vonnak el Győrtől adóerő-képességére hivatkozva.

Ha nincs az állami lefölözés, úgy véli, az itt maradó pénzből nagyrészt megépülhetett volna az aluljáró, a hitel összegét pedig más célokra lehetett volna fordítani. „Akiknek lobbilehetőségük van, a képviselőknek, el kell érniük, hogy ne legyenek ilyen elvonások" – hangoztatta Borkai, aki bízik abban, hogy a miniszterelnök ittjárta azt szolgálta, hogy a későbbiekben nem elvonások érik a várost, hanem támogatást kap. (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szívcentrumba látogatott el és a Nádor aluljáró avatásán vett részt. – a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: ''A csarnokügy tipikus''

A Kisalföld cikke nyomán (Az egyetemi csarnok fél… Tovább olvasom