Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Bombariadó az Audiban! Hat órán át vizsgálták a rendőrök a legnagyobb csarnokot

Egy férfihang közölte a rendőrséggel, hogy bombát helyeztek el a karosszéria-gyártó üzemben. Az ügyben nagy erőkkel nyomoznak.


11.10 - Éjfél után pár perccel érkezett a bejelentés a rendőrséghez, a telefonban egy férfihang közölte, hogy bombát helyeztek el a gyárban. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, kiterelték az épületből és máshová irányították a munkásokat az Audi biztonsági személyzetével együttműködve.

Bombakereső kutyával a rendőrök - közel hat órán át -, gyakorlottan és szakszerűen átvizsgálták a teljes csarnokot. Nem találtak robbanószerkezetet.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanújával indított eljárást ezidáig ismeretlen tettes ellen, az ügyben nagy erőkkel nyomoznak - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Takács József rendőr százados, sajtóreferens.

7.52 - Lőre Péter, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatója, megerősítette információinkat.

Éjjel valóban bombariadó miatt kiürítették a járműgyár egyik csarnokát, a karosszéria-gyártó üzemet. Mintegy 250 munkatársukat onnan máshova irányították át. Elmondása szerint a rendőrség speciális eszközökkel átvizsgálta az üzemegységet, de nem talált robbanószerkezetet.A termelés reggel 6 óra után újraindult a csarnokban. Azt még nem tudta megmondani Lőre Péter, hogy a riadó miatt hány autó nem készült el a tervezett időben és ez jelent-e anyagi veszteséget, ha igen, mekkorát.

7.33 - Információinkat az Audi megerősítette. Részleteket később ígértek.

7.30 - Információinkat a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

Korábban - Olvasónk reggel hétkor hívta szerkesztőségünket: elmondása szerint az Audi dolgozója és hajnali fél 1-kor kiküldték a munkásokat a G50-es csarnokból, egy másik csarnokban várakoztak műszakváltásig, akkor is csak a ruháikért engedték vissza őket. A reggel hatra érkező műszakot se engedték be dolgozni a G50-es csarnokba. A helyszínen mintegy tíz rendőr- és tűzoltóautót látott.

A dolgozók közt az a hír terjedt, hogy bombariadóról van szó

, egy ismeretlen telefonhívása miatt vizsgálják át a csarnokot.

Tizenöt évvel ezelőtt már volt bombariadó a győri Audi Hungaria Motor Kft.-nél. A rendőrségen telefonon jelentette be valaki, hogy bombát helyeztek el a gyárba, de az üzem területén nem volt robbanószerkezet elrejtve.

Akkor többmilliós vesztesége keletkezett a gyárnak. Két órán át állt a munka, ez idő alatt 300 motor és 20 sportautó nem készült el. A bombariadó miatt az Audinak 7 millió forintos vesztesége származott. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukiság: fehér szőrű tigriskölykök születtek Győrben - fotók

A hét végétől láthatók Győrben a Magyarországon először született fehér szőrű … Tovább olvasom