Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Bombafenyegetés Jancsifaluban - rendőrségi nyilatkozat

Jancsifalu - Előbb molotov koktéllal, majd bombával fenyegették meg a szórakozókat a nemrégiben nyílt jancsifalui diszkóban a hét végén. A rendőrség keresi a fenyegetőző(ke)t.

A kisalfold.hu információi szerint szombatról vasárnapra virradóra, éjjel kettő és három óra között ürítették ki a helyiséget. Korábban a nyitóestet is bombariadó zavarta meg a jancsifalui Szövő utcában.

A szakemberek bombát egyik esetben sem találtak. A bombariadó felvételei galériánkban.

A rendőrségi szóvivő kérdésünkre elmondta, előbb szombat éjjel fél kettőkor érkezett hívás a rendőrségre. A fenyegető azt közölte, ha 5 percen belül nem hallkítják el a zenét, molotov koktélt dob az épületre.
2 óra 40 perckor újabb "bejelenzés" érkezett, amelyben a telefonáló egy húsz perc múlva robbanó bombával fenyegetőzött. A kiérkezett rendőrök kiürítették az épületet, s reggel négy órára vizsgálták át a diszkót.
A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Nem volt bomba a szombat éjszakában.

 

 

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. H.Béla 2008. március 28. 08:52
  „Tisztelt Club!
  Ne is várja el, hogy az egyesület ne emelje fel a hangját! Ezért jött létre. Azért, hogy egyes hivatali emberek csak a jogszabályok szellemében ne engedélyezhessenek olyan dolgokat, amik nem szolgálják a környéket. Ez lenne a civil kontrol.
  internetes oldalaikat elnézve valóban igényes a hely, de valóban nem csak az önök múintézménye, hanem az egész "jelenség" ellen tiltakozott/tiltakozik az egyesület. Véleményünk szerint munden jelentős változást hozó építkezés, beruházás esetén hivatalból kellene hatástanulmányt készíttetni. 2000 fő befogadására alkalmas ingatlanhoz, pláne, ha azok egyszerre vannak jelen, véleményem szerint minimum 150 parkolóhelyet kellene biztosítani. ez nincs meg. és valóban, elég az általánosításhoz 50-60 bunkó, aki vizeldének használja a kapualjakat, bosszúból-heccből becsönget a házakba, eldobálja a magával hozott üvegeket, hiszen be nem viheti!
  biztos vagyok benne, hogy az ügy nincs lezárva, még akkor sem, ha egyesek a fizikai megfélemlítést/megsemmisítést sem gyávák alkalmazni!
  üdv”
 • 79. Tájékozott 2008. március 28. 08:49
  „VertigoooGirl!
  Mielőtt leírsz valamit tájékozódj, mert még mindig lapszabászatba mész, ugyanis felfüggesztették az engedély kiadását! Vajon miért?”
 • 78. ohh. viktor 2008. március 28. 07:57
  „csúsztatott újságcikk? miért ne írhatná le, hogy mit mondott a fenyegető
  ja, ha az első, két héttel ezelőtti bejelentés után hívtatok volna tűzszerészt, akkor a mostani cikk meg sem született volna, eső után köpönyeg”
 • 77. Csakén 2008. március 28. 07:42
  „Club Vertigo!
  Nem a disco hangjával van az embereknek gondja, mert az valóban nem zavaró, hanem a járulékos gondokkal. Továbbra is zavaró az emberi hányás és vizelet elfogadása a környéken. Persze a takarítócég (2 nyugdíjas kis öreg) takarít, de csak a közvetlen környéken, de szemét nem csak ott, hanem a környéken is keletkezik, amit nem lehet másra fogni, mert eddig nem voltak üres sörösdobozok, pálinkásdobozok stb.
  Az említett egyesületnek nem vagyok tagja, de az egyesület az egyetlen, ami a lakók érdekeit képviseli.
  Az Ön által említett erőltetett aláírásgyűjtés annyira erőltetett csak mint a szombat esti aláírás gyűjtés a discon belül.
  Csúsztatott újságcikk? Ne gondolja, hogy a lakóknak van arra pénzük, ellenben a nyitás után megjelenő cikkel, ami fizetett reklám volt.”
 • 76. Club Vertigo 2008. március 27. 23:14
  „Úgy érzem itt az ideje hogy a club vezetősége is hozzászóljon.
  Köszönöm a támogatók hozzászólását, és figyelemmel kísérjük a lakók jogos panaszait is.
  Vállalkozásunk elején gondosan felmértük hogy Győrben hol tudnánk megvalósítani azt a szórakozóhelyet, amire véleményünk szerint a városnak szüksége van. A környező városok diszkói is hasonló övezetbe esnek. Úgy gondoltuk hogy a Szövő utca lezárásával, megfelelő hangszigeteléssel és külső biztonsági emberekkel a környék jelentős zavarása nélkül tudunk üzemelni. Hangszigetelésünk egy különleges ház a házban rendszer, amire többet költöttünk mint hang, fény és vizuáltechnikára összesen. Nyitásunkat rendszeres éjszakai hangmérések előzték meg (panasz egy esetben sem érkezett) . Közvetlenül az épület mellett nagyon halkan hallható a zene, de az első családi ház vonalában már semmilyen hangtartományban nem mérhető a zajunk. A szombat éjszakák során többször ellenőriztem a környéket, és határozottan kijelentem hogy a Szövő utcát a szórakozóhely minden negatív hatása alól meg tudtuk védeni! A lakókat a szórakozóhely szinte semmilyen mértékben nem zavarhatja. Minden Vasárnap 7 órától takarítócég gondoskodik a környék tisztaságról is.
  Nem hiszem hogy Győrben most sokkal többen járnak el szombat éjszaka szórakozni mint nyitásunk előtt. Ha nálunk többen szórakoznak, akkor máshol bizonyára kevesebben. Nincs több ittas és drogos ember a győri éjszakában mint eddig. Viszont ha a fiataloknak van lehetőségük egy igényesebb helyen szórakozni arra joguk van. Bizonyára fáj a konkurenciának ha vendégeik egy része mostantól minket választ, de piacgazdaság van. Győr változik, fejlődik. Új üzletek nyitnak, régiek zárnak be. Új házak épülnek és a régieket lebontják. A ,,Jancsifaluért Egyesület" még a társasház-építések ellen is tiltakozott és építési tilalmat akart az egész környéken. Hogyan várhatnánk el hogy egy szórakozóhely ellen ne emeljék fel a hangjukat?
  Nem szabad emberekkel elhitetni hogy erőltetett aláírásgyűjtéssel és csúsztatott újságcikkekkel meg lehet akadályozni egy törvényes vállalkozást, ami az összes hatóság minden előírásának megfelel.
  Nem értem hogy a ,,Kisalföld"szerkesztőség miért idézi egy közveszéllyel fenyegető személy hazug szavait, miközben minket meg sem kérdez. A bombariadó miatt mi is egy bűncselekmény áldozatai lettünk a vendégeinkkel együtt. Szombattól tűzszerész átvizsgálással zárjuk ki a további bombariadókat, hogy zavartalanul szórakozhassatok egész éjszaka!
  Még egyszer köszönöm a bátorító hozzászólásokat!
  Club Vertigo”
 • 75. tricse 2008. március 27. 15:45
  „borítékolom a következő hozzászólás szövegét:)”
 • 74. VertigoooGirl 2008. március 27. 14:50
  „Megvan a Vertigo HIVATALOS engedélye..úgyhogy szombaton már nem "bútorlapszabászatba megyünk dolgozni"-ahogyan azt páran mondták, hanem szórakozni a VERTIGOba!!!:):)
  _______________ENNYI_________________________”
 • 73. quincy 2008. március 27. 11:13
  „Én is utoljára írok mert felesleges...de
  Elég jól ismerem a környéket. Kérdezném melyik utcában lakókat zavarja ez a diszkó?
  Szövő? Arra a madár se jár. Ipar? Messze van. Fehérvári? 5 ház van és ha nincs bombariadó arra se járkál senki.
  Ha meg Zombor utca nem tud aludni forduljon a Fashionhöz.
  Továbbra is azt mondom beteg világban élünk!!!”
 • 72. tricseésnemválasztokmásiknevet 2008. március 27. 09:52
  „no akkor összegezve a dolgokat:
  a fiatalok nem bírnak toleránsak lenni a pihenni vágyó idősekkel azon oknál fogva, mert még nem voltak idősek,gőzük sincs milyen érzés---higgyétek el annak idején én is azt mondtam,hogy sose leszek olyan mint az anyukámék,ha felnövök,oszt mégis olyan lettem:)--rátok is ez a sors vár ha tetszik ha nem
  a másik részról viszont:
  a pihenni vágyó idősebbek sem tudnak toleránsak lenni a szórakozni vágyó fiatalokkal noha ők már voltak ebben a korban,azon egyszerű oknál fogva mert irigyek a fiatalságra,a gondtalanságra--ez így van ha bevallják ha nem:)

  ergo nagy marha volt az aki ide engedélyezte a discót:)

  de az viszont tény hogy okádni meg hugyozni tessék ott ahol az ehhez szükségeltetett drága piát el tetszettek fogyasztani---gondolom nemcsak baromi drága légkondi hanem wc is van az ominózus helyen:)

  az utcán meg nem kell üvöltözni,meg autókat bömböltetni--és akkor nem lesz vita

  csak kérdem én megéri-e a tulajnak ha nem cikkeznek a helyről hetente ugye balhé hiányában?:) a negatív reklám is reklám és még ingyen is van:)”
 • 71. klinki 2008. március 27. 08:56
  „egyetértek TomTomTom.átment személyeskedésbe ez az egész.nem akartam már ezzel a témával foglalkozni én sem,de az előző két hozzászólás nagyon felhúzott.
  füred azt írja,a diszkósok lenézik őt, meg,aki aludni akar.pedig a szavaiból ítélve inkább ő nézi le azt a "sok bulimán,együgyű, link mihaszna semmirekellőt aki a seggét riszálja ezekben a kricsmikben".pff.kész.mi ez ha nem lenézés???????
  telihold honnan tudja,ki mennyit dolgozik?és mi köze hozzá?neki azt üzenem,hogy IGEN 12 SŐT 14 ÓRÁT is dolgozom egy nap,hétvégenként is rendszeresen,amikor te otthon pihensz a családoddal én talpon vagyok,és ha néha alkalmam adódik szórakozni,hadd döntsem el én,hogy hol akarok kikapcsolódni.nem a te károdra!!!!!nem hiszem,hogy a nagy többség,aki szórakozni jár,semmirekellő!!!ezt te sem gondolhattad komolyan.
  ----------------------------------ennyi-------------------------------------”
 • 70. TomTomTom 2008. március 26. 23:57
  „Kezd megint személyeskedésbe csapni ez a fórum... Már leírtam itt egyszer, hogy 20-30-as korosztály jár ide, nem úgy, mint a Setbe, Fashion-be, laposra. Itt is van fiatal, csak fordított arányban.

  Kinek mi köze hozzá, hogy ki, mikor, miből megy el bulizni??? Én dolgozom jóideje, mindjárt 30 vagyok, és jól esik elmenni hétvégén valahova. Hétfőtől szombatig dolgozom, egyedül vasárnap nem, hadd döntsem már el én magam, hogy a szabad másfél napomat mivel töltöm! Győrben 10 éve nem volt DISCO, csak kis szar klubbok, amik tömve voltak (vannak) csitrikkel. Engem senki nem fog mostanában Győrben máshol meglátni szombat éjjel, csak a VERTIGOBAN, és aki járt ott, 90%-a így gondolja! Ha bombariadó lesz minden héten, akkor is.”
 • 69. telihold 2008. március 26. 21:14
  „Még a legprimitívebb állat és élőlény is alszik éjjel. Ez a természet rendje. A Discós korosztály miért nem tud este tízig szórakozni? Tán 12 óráznak napközben? -Nem hiszem, mert aki éjjel szórakozik nappal nem tud dolgozni menni. A 2000 bulizót elküldeném pár hétre egy bányába dolgozni..”
 • 68. füred 2008. március 26. 20:53
  „Kedves diszkópártiak! Szerintem illetlenség, hogy a mi kárunkra rázzárok a valagatokat ebben a csehóban. Persze, ha tőlem függene, bezáratnám mindegyiket, hiszen valamennyi a bűnözés melegágya. Szórakozzatok a sinek között, kit érdekel??? Bulimán együgyűek, nem tudtok mást, csak piálni, dugni meg hőzöngeni. A rendes, nyugodt és tisztességes környezetben pihenni akaró embert meg lenézitek, mert nem szereti a seggét riszálni ezekben a kricsmikben. Ha rendőr lennék, minden szombaton ott razziáznék, aztán csak elkopik onnét a sok link, mihaszna semmirekellő.”
 • 67. szimpatizáns 2008. március 26. 18:52
  „Szimpatizáns

  Tetszett a város vagy a körzet megszavaztatása, de ki vállalja a költségeket?
  Egyébként vitatkozhatunk itt napokig akkor sem fogjuk megoldani az ügyet. Elgondolkodtató, hogy a városvezetés miért ilyen passzív amikor az építés tényét már novemberben tudta és ismerte. Vannak olyan városok ahol a köztéren a dohányzást megtiltották nálunk egy ilyen kaliberü dolog felett simán szemet hunynak. Miért????????????”
 • 66. Csakén 2008. március 26. 16:49
  „VertigoooGirl!
  Te ezt komolyan is gondolod? Vagy nálatok a takarítást mindig az eső végzi? Most esett az eső, oké, de mi lesz nyáron?
  Mit vesznek észre a gyerekek? Szerinted? Ha csendben vonulva a csürhe nem is lenne semmi gond, de ordenáré kiabálásra a gyerek is felijed.
  Kiváncsi lennék, ha a Te gyerekednek kellene megmagyarázni, hogy a hányás és h.......s folt mi Te mit mondanál neki?”
 • 65. H.Béla 2008. március 26. 15:18
  „Kedves VG!
  az a baj a világgal, hogy sokfélék vagyunk. olvassa el a hozzászólásomat és egy csomó kérdésre választ kap.
  korábban nem volt civil kontrol, most meg van. ennyi az egész.
  remélem az Ön lakóhelyén is csak az eső takarít.
  ren érti a problémánkat, ön nem akarja megérteni. sajnálom, hogy ön természetesnek veszi, hogy tűrni kell a másik ember szórakozását, annak minden nyűgével együtt.
  szeretném kérni, hogy ne felejtse el ezeket az éveket és legyen megértő harminc év múlva fiatalokkal.”
 • 64. VertigoooGirl 2008. március 26. 14:57
  „Kedves H.Béla! ha reklamálnak akkor ott miért nem történik semmi?oda alig jár már valaki, mert egy katasztrófa.érdekes módon nem kerül fel fórumokra meg sehova hogy a házuk mellett nightclub van, és ez negatívan hathat a kisgyerekes családokra.persze Vertigo mellett lakól egyből költöznének, mert rossz hatással vannak a gyerekekre.kérdezem én..a gyerekek mit vesznek észre abból hogy mi folyik ott szombat éjszaka?hányásfoltokat elmossa az eső, ugyanis a 3 buliból 3on szakadt az eső.erről is ennyit.igazából nincs értelme veszekedni,az emberek máshova is mennek máshonnan is távoznak, mit kell belekötni mindenbe?akinek meg hánynia kell nem fog elfutni a szövő utcáig,mert ahhoz még ki kéne a bejárattól kerülni az épületet:)úgyhogy ennyi.”
 • 63. ren 2008. március 26. 14:26
  „mr biggnél meg se lehetett szólalni.Az utcabeliek verőlegényekkel lettek megfenyegetve.Így persze,hogy nem zavart senkit.Amúgy a zajt én a mr biggből hallottam,pedig pár utcával arrébb lakok.Vertigoval sem a zaj miatt van a baj,hanem az oda tartó és távozó 2 ezer emberrel.Aztán akkor még itt van nekünk a drága bacardi is.Este már ki se merném tenni a lábam,mert az utca közeépn hallom a részeg hülyéket ordítozni és még az élő fába is belekötnek.Akik nem zavartatják magukat,hogy más is van a környéken simán odahugyoznak bárki szeme láttára.Ki akar itt félelemben és mocsokban élni?A boltnak személy szerint örülök,legalább nem kell fél órát gyalogolni egy kiló kenyérért.”
 • 62. H.Béla 2008. március 26. 14:21
  „mert reklamálnak!”
 • 61. VertigoooGirl 2008. március 26. 14:13
  „a környék összes szórakozóhelyét folyamatosan ellenőrzik??mi ez??ez hülyéség!!! FAshionhöz is csak akkor jönnek, amikor vki nekimegy a kidobókhoz vagy vmi balhé van..de akkor sem igazoltatnak senkit ottbent. lehet akik bent vannak az ominózus helyen azt sem tudják mi az a személyi, mert az átlag életkor 14 év.Bacardi katasztróflis állapotban lévő hely, FAshion egy ideig újdonságnak számított ma már erősen züllik. mr. big..pff...ha jól tudom már night club felirat is díszeleg..ott miért nem reklamálnak a környékbeliek?”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidéki iskola városi gyerekekkel

Kisbajcs - Több kisiskola fennmaradását nehezíti, hogy a falusi gyerekeket városba íratják iskolába,… Tovább olvasom