Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Birkás: Hol van Győr pénze?

A választók megtévesztésével, becsapásával vádolja a Medgyessy-kabinetet Birkás Tivadar győri országgyűlési képviselő. A fideszes politikus a napirend utáni felszólalásáról tájékoztatta a sajtót.
Birkás Tivadar felhívta a Belügyminisztérium figyelmét, hogy néhány hónapja még az egész ország területén multiplakátokon láthattuk az MSZP szlogenjét: „Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak."

Újra hitelfelvétel

– Kevesebb mint három hónappal az önkormányzati választások után Győr szocialista városvezetése bejelentette, hogy négy oktatási intézményt kell bezárnia a városnak, a megmaradó intézmények is csökkentett költségvetéssel működhetnek idén, és leépítésre kényszerülnek. Mindezek mellett idén – kilencvenhat óta először – újra több százmillió forint hitel felvételére kényszerült Győr városa. Az emberekben akaratlanul is felmerül a kérdés: ha tényleg több pénzt kaptak az önkormányzatok, akkor Győrben hol van a pénz? Ha pedig kevesebb pénzt kaptak a települések, hol vannak a szocialista választási ígéretek? – így a képviselő.
Birkás szerint az ingyen tankönyv és a diákok ingyenutazása helyett a családoknak Győrben azzal kell szembesülniük, hogy gyermekeik iskoláját bezárják, a pedagógusokat és más intézményi dolgozókat elbocsátják, az osztályokat szétdobálják, és az évtizedek óta az oktatás céljait szolgáló épületeket értékesítik.

Melldöngetés után

A fideszes politikus megjegyezte: a város MSZP-s vezetői „melldöngetve" hirdették még néhány éve, hogy a kormány bünteti Győrt, de akkor sem intézménybezárásokra, sem hitelfelvételre nem került sor, sőt, Győr több mint tízmilliárd forint állami támogatást kapott különböző beruházásokra.

„ A választók becsapása"

– Nyilvánvaló: a Medgyessy-kabinet tudta néhány hónappal ezelőtt, hogy nemhogy több pénze nem lesz az önkormányzatoknak, de a települések intézménybezárásokra, leépítésekre kényszerülnek és pedagógusok válnak munkanélkülivé. Ennek tudatában viszont a „több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak" szlogen nem volt más, mint a választók becsapása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános próbafelvételi

A Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Karának Állam- és Jogtudományi Intézetében hét… Tovább olvasom