Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Az LMP kiáll a Rómer mellett!

Első lépésként az LMP megyei tagjai aláírták a Rómer Házban a támogatók számára kihelyezett plakátot.

"Értesültünk arról, hogy a megyei önkormányzat csődhelyzete miatt megvonta a Rómer Ház eddigi ötmillió forintos támogatását, és így veszélybe került a ház működése.

Mi, a Lehet Más a Politika Győr-Moson-Sopron megyei szervezete minden erőnkkel támogatjuk a Civilek a Rómerért kezdeményezést, akik azért küzdenek, hogy a Rómer Ház és vele a győri underground kultúra ne lehetetlenüljön el.

Nagy örömmel figyeljük azt is, ahogyan egy internetes közösségi portálon napról napra egyre többen állnak ki az ügy mellett.

Első lépésként tagjaink aláírták a Rómer Házban a támogatók számára kihelyezett plakátot. Erre szólítunk fel mindenkit, aki továbbra is fontosnak tartja a fiatalabb generációk igényes kultúrához való jogát!" - szól a Lehet más a poltika közleménye.Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. Daany 2010. január 13. 14:26
  „Kedves szocdem!

  Te tudod.:)”
 • 55. szocdem 2010. január 12. 18:11
  „Kedves Daany!

  Ki is vagy Te, egy okoskodó nick, vagy van neved is?

  Üzenem az elvtársaidnak: a szocdemek történelmi tény hogy bátrak, sőt veletek ellentétben már 2x voltak kormányon.
  A szocdemek elég okosak ahhoz hogy megértsék a szituációkat, és ne féljenek véleményt alkotni (voltak már akik az életükkel fizettek ezért) akkor is HA EZ AZ LMP-nek nem tetszik. RÁKOSI ELVTÁRSNAK SE TETSZETT!!!!
  Mi is lett belőle???”
 • 54. Daany 2010. január 12. 16:51
  „Szocdem!

  Ha valóban érdekel a válasz a kérdésedre, akkor ajánlom figyelmedbe a lehetmas.hu-t, vagy a február elején nyilvánosságra kerülő programunkat. Nem tudom, ki vagy te, hogy így mersz véleményt formálni a szakértőinkről, nyilván egy elismert szaktekintély lehetsz a témában. Csinálj pártot, és mondj jobbat, könnyű azt kritizálni aki mind is valamit.”
 • 53. szocdem 2010. január 11. 21:21
  „52.höz

  Tisztelt Civilek a Rómerért!

  Azt hiszem az első voltam aki itt a neten névvel (majdnem címmel is) kiálltam a Rómer mellett Szakács Úr féligazságai ellen, még az LMP itt megjelent korteskedő cikke előtt....
  Akkor is tiltakozó írás volt, ha csak engem nem tolt le utánna a Szakács Úr sajtószóvivője (LEHET hogy nem is MÁS ez az új POLITIKA- i párt: ez sem, és mégsem tartja a szavát akár a parlamentiek akikre fújni szokott?)

  Mi természetesen nem akartunk politikát csinálni ebből az ügyből, ahogy azt gondolom Önök sem szerették volna, - még a titulusomat se fogalmaztam bele a tiltakozásunkba- de az LMP megtette. (Sajtót kapott uhgye, hogy mekkora melléállós lett) De az ügyben Szakács Úr politikusan nyilatkozott, tehát reagálni kellett.
  Remélem nem ártottunk vele - nem állt szándékunkban.

  Sajnos moentán tőlünk többre nem telik, (nincs internetes adományvonalunk, mint az LMP-nek, stb) de az előbbiek tükrében állíthatom: ami evidens az nem lesz evidensebb attól, hogy tele firkálok - akár többed magammal is- egy kulturház falat, vagy fotósok előtt egy egész plakátot. Gyenge dolognak tartom az ilyesmit. Akkor is ha nem írnak rólunk cikket, mert MI télleg ott kezeljük a Rómer ügyet ahol kell: a helyén, a civilek szívügyei, és fontos közügyei között. Arról viszont a leghatározottabban biztosíthatom Önöket, hogy a ómer fennmaradása mellett állunk mi szocdmek is, és szorítunk azért, hogy túléljék ezt az eszement elvonos rombolást ami most folyik.

  Kiváló tisztelettel és barátsággal:
  Arady Pál
  Elnök
  SZDP Győri Városi Szervezete”
 • 52. Civilek_a_Rómerért 2010. január 11. 16:09
  „Teljesen meglepett minket itt ez a sok komment, ennyi a két rómeres hírre nem érkezett összesen. Szeretnénk kicsit elmondani mi is az LMP-ről a véleményünket, ha már egyszer alapvetően rólunk is szó van.

  Megkerestek minket a győri LMP-sek még január elején, hogy szívesen támogatnák a kezdeményezésünket, miben tudnának segíteni. Mi akkor elmondtuk nekik, amit elmondtunk pár napja a Hírcitynek is, hogy mi nem szeretnénk a Rómer ügyét politikai síkra terelni, mi nem a megye ellen, hanem a Rómer Ház mellett vagyunk, és hogy ez fontos különbség. Az LMP ezt megértette, és kiállt mellettünk, aláírta a Rómer melletti felhívásunkat, kiadott erről egy sajtóközleményt - mi pedig örültünk neki, hogy foglalkoznak a Rómerrel.

  Ez a legtöbb, amit tehettek. Mi kértük őket: maradjunk ennyiben, ez egy civil ügy. Egyébként eddig ők az egyetlen politikai szervezet, akik ezt megtették. Természetesen örülünk például a szocdemek támogatásának is, ha már egyszer az elnökük itt kommentel :-)”
 • 51. szocdem 2010. január 11. 14:44
  „JA és még valami kedves Daany!

  HA az LMP télleg látványosságot akar, dobja be azt az 5 millát a kasszájába - úgy hallom neki telik a sok neten szerzett adományól..”
 • 50. bereki65 2010. január 11. 11:19
  „Hartyándi !
  Önnek mi a véleménye ?”
 • 49. szocdem 2010. január 11. 11:18
  „Daany!

  Tessék már kifejteni mit tenne a LMP a neoliberális politika visszaszoritására, az államreform vonatkozássában, a társadalmi felemelkeds és az Eu integráció mielőbbi elérése érdekében?

  Mert olvasni olvastam már pár dolgot, de látszik rajta hogy demagóg botcsinálta szakértők hozták össze.
  A nekem küldött egyik LMP anyag pl a pénzpiaci válságot a neolibsik szájízének megfelelen taglalja, a szociális rendszert antieurópai módon képzeli átalakitani, és idő és hely hiányában nem akarom ecsetelni hogy milyen borzadályok vannak még benne (pl. rma kérdés Jobbikos definiálása)

  Az EP választáson hogy kaptatok szavazatot az nem azt jelenti hogy életképes, a szélesebb társadalmi rétegekbe beágyazható a pártotok, hanem azt, hogy az emberek nem akartak a neolibsikre szavazni. (Mi is kaptunk szavazatot, de nem vagyunk tőle elszállva mint Ti! Hehehehe )”
 • 48. Daany 2010. január 11. 10:49
  „Kedves szocdem!

  Netán utána is olvastál, vagy csak úgy mondod? Mert bizony, hogy értelmes konstrukcióval indulunk neki a választásnak, ahogy ezt tettük az EP-n is.

  t-a-ibi:

  Az általad leírt dolgoknak az LMP-hez semmi köze...:)”
 • 47. szocdem 2010. január 11. 09:51
  „Kedves Geri89 olvtársam!

  Ezt írtad:
  "3.Az hogy ötletpárt szimplán hüly.ség és az utánna lévő szöveged szintén hazugság! Olvass utánna!
  Én itt be is fejeztem, mert már rég nem a Rómerről szól és undorító amit csináltok!"

  Már mint hogy az LMP ötletárt, azt tagadod. Pedig az. Semmilyen értelems konstrukcióval nem tudodtt még előállni ez sem a társadalom jövőjét illetően - szimplán demagóg. Arra jó hogy megossza az embereket:)))

  Az hogy undorít téged a kritika, azt megérem és sajnálom, azt hiszem az LMP épp ezért van halálra ítélve, mert iylen ideggyenge vezérei vannak. A plitika ugyanis HÁBORÚ ha nem tudnád, csak azok maradnak meg benne tartósan akik arra születtek - oldaltól párttól függetlenül!”
 • 46. t-a-ibi 2010. január 10. 21:34
  „Lmp- zöld program?

  Na ezért is kell figyelni: több mint 1milliárd Ft árvízvédelemre a Pándzsa mentén.
  Hajjaj, egy gond van, soha nem volt ott árvíz!
  Hova-mire megy el a pénz? - ez az ami ellenőrizhetetlen!
  Így lehet ígérni.”
 • 45. Moris 2010. január 10. 16:04
  „41. hozzászólás Daany 2010.01.10. 15:13
  Semmi gond Daany!”
 • 44. t-a-ibi 2010. január 10. 16:00
  „43. hozzászólás Typhon
  Az LMP-nek nyílt pénügyi beszámolója van, nem tudom te milyen pénzekről beszélsz.
  PÉNÜGYI ? -ezt elhiszem, (pén- asszociáció) hiszen ez az elv. Remélem mások is odafigyelnek ilyen egyszerű dolgokra.
  Milyen pénzek? -hát nem tiszták.
  Blöffölni, kártyában jobb! Igaz az egész lmp egy nagy blöff!
  Ha hazugságot írsz, kérj tanácsot attól aki a pénzügyekhez ért!”
 • 43. Typhon 2010. január 10. 15:24
  „Más pártnak ilyen mikor lesz?
  http://www.lehetmas.hu/hirek/118
  t-a-b-i
  Az LMP-nek nyílt pénügyi beszámolója van, nem tudom te milyen pénzekről beszélsz.”
 • 42. Typhon 2010. január 10. 15:19
  „Mindmáig nem számolt el tavalyi pénzügyeivel a Jobbik, noha a határidő több mint egy hónapja lejárt - értesült a HVG.
  http://hvg.hu/itthon/20090610_hvg_jobbik_allami_szamvevoszek.aspx
  Ki volt az aki nem rendezte?
  Az LMp minden fillérel el tud számolni.”
 • 41. Daany 2010. január 10. 15:13
  „Ja most vettem észre, hogy a 38-as hsz nem nekem szólt, és h nem Moris írta:) Ezt kicsit elnéztem.”
 • 40. Daany 2010. január 10. 15:05
  „adamasz:

  Ez itt a populizmus definíciója:

  "populizmus - A populizmus mint politikai ideológia azt feltételezi, hogy az átlagembert a kizárólag saját érdekeit szem előtt tartó elit el­nyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól. A popu­lista számára a legfőbb cél az állami intézmények visszahódítása a gaz­dasági, politikai elitektől a >>népnek<<. A populisták az átlagembert igye­keznek megszólítani, ezért retorikájuk világos, közérthetően megfogal­mazott és kiszámíthatóan népszerű üzenetekkel manipulál. A demok­ratikusan megválasztott 20. századi diktátorok (például Adolf Hitler vagy Juan Perón) populista és demagóg retorikával kerültek hatalomra. Ha­talomgyakorlásukat ugyanakkor elitizmus jellemezte: a tömegeket egy privilegizált csoport (állampárt) révén igyekeztek irányítani és kordában tartani. A közép- és kelet-európai demokratikus átmenetekben a nacio­nalista populizmus több országban megerősödött, sőt kormányra is ke­rült (pl. Vladimír Mečiar pártja Szlovákiában, Torgyán József Független Kisgazdapártja Magyarországon). A 21. század elején a politika mediati­zációja - az a folyamat, amelynek során a politika világáról egyre növek­vő mértékben a médiából értesülünk - különösen kedvez a populista tendenciáknak, ezt bizonyítja például Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzóvá választása."

  Megmondanád, hogy ebből mi igaz az LMP-re?”
 • 39. Daany 2010. január 10. 14:59
  „Moris!

  Körül szoktam nézni a honlapjukon. Már csak azért is mert párttag vagyok.:) Nem tudom miről beszélsz, az adj egy forinttal többet kampány során 5,3 millió jött össze, de ha 100 millió lett volna az sem lett volna kínos, hanem egy nagyszerű dolog lett volna.
  Egyébként nem került le a honlapról... Itt megtalálod: http://kampany.lehetmas.hu/

  Azt megmondanád, hogy az LMP-nek szerinted mi köze van ezekhez a tanulmányokhoz? Mert szerintem semmi.”
 • 38. t-a-ibi 2010. január 10. 13:21
  „34. hozzászólás Moris

  Nézz körül a honlapjukon, meglátod kik ezek.
  Egy darabig fenn volt, mennyi "hozzájárulás-adomány" érkezett, a számlájukra, hamar levették mert 10-milliókra rúgott(!) és így már macerás volt kéregetni.
  A keresődbe üsd be: Szigetközi rehabilitációs-tanulmányokra kifizetett pénzek. (csak tanulmányokra összesen Kb: 2,5-3 milliárdot fizettek ki, közöttük győrieknek is és többször!)
  Pontos információkat nem fogsz találni, mert az egyszerű polgárok elöl titkosítva lett!”
 • 37. adamasz1977 2010. január 10. 13:10
  „A másik meg az hogy ki szerint jó amit csinál pl. a rómerügyben? Valaki mellette, valaki ellene van. Sokak szerint nem jó ha kiállnak a rómer mellett! megjegyzem én sem mert egy lebujként funkcionál, legalábbis hétvégenként. Bár az, hogy bezárnák nem oldana meg semmit mert legfeljebb máshova mennek a fiatalok.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy benzinkörkép: tankolj a sógornál!

Ausztriában átszámítva 275-290, itthon 317, Szlovákiában 370 forint a benzin literenkénti ára.… Tovább olvasom