Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Az ipar mellé vágányt futtattak Győrben

Közel két kilométerrel hosszabbították meg a győri ipari park vasúti sínpárját 806 millió forintból: a forrás 65 százaléka támogatás, a többit a város biztosította. „Nélkülözhetetlen az itt letelepedni vagy bővülni kívánó vállalkozások számára" - hangzott el.

„A gazdaság mindennek a motorja" – közölte Borkai Zsolt győri polgármester szerdán a Győri Nemzetközi Ipari Parkban, ahol arról esett szó: 1,9 kilométerrel hosszabb lett az itteni iparvágány (bár a járulékos munka – egészen jövő nyárig – még tart).

Görög Tibor, az Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: bár csak áprilisban nyújtották be a támogatási kérelmet, nem akarták a kedvező nyári és őszi időszakot kihagyni, így elkezdték a munkát „saját kockázatra." Augusztusban már ideiglenes üzemmódban elindult a teherforgalom, míg végül októberben kapták a hírt, hogy sikeres volt a pályázatuk. Novemberben kötöttek támogatási szerződést 523 millió forintról, mely az összköltség 65 százaléka.

A fennmaradó 281 millió forintos részt Győr biztosította, mely városüzemeltetési társaságán, a Győr-Szol Zrt-n keresztül 100 százalékos tulajdonosa az ipari parknak.

Borkai Zsolt hozzátette: az ipari park kapcsán olyan fejlesztésekben gondolkodnak, amely lehetőséget biztosít az itt működő vagy a későbbiekben letelepülni vágyó cégek számára a fejlődésben, fejlesztésben. „Ehhez nélkülözhetetlen volt az iparvágány meghosszabbítása" – mondta. Az ipari park az autópálya melletti elhelyezkedését, a péri repülőtérhez való közelségét tovább erősíti ez a beruházás. Az itt letelepedett cégeknek nagy segítséget jelent a sínpár saját gyáraik alapanyag-ellátásában és a kész termékek elszállításában.

„Minden beruházást az motivál, hogy nőjön a foglalkoztatás, a munkáltatók és a munkavállalók elégedettek legyenek" – mondta a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri társasház hetedik emeletéről fújta meg a kerékpárt

Tanulság: viheti bármilyen magasra, ne hagyja lezáratlanul a biciklijét! A rendőrök fél nap alatt… Tovább olvasom