Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Az exportra fókuszál a Matusz-Vad Zrt.

Az exportértékesítésre fókuszál az idén a Matusz-Vad Zrt., amelynek tavalyi mintegy 6,5 milliárd forintos forgalmából 12 százalékot már a külföldi eladások tettek ki - mondta Tanos Klaudia marketingvezető az MTI-nek.

A vállalkozás legújabb exportpiaca Románia, ahova a fagyasztottélelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás decemberben kezdte meg az eladásokat.

A menedzsment hasonló léptékű terjeszkedést és forgalomnövekedést remél a romániai piacon, mint amit az elmúlt évben Ausztriában ért el. Az osztrák piacon megötszöröződött a forgalom a 2009-es induláshoz képest, és elérte az 1,3 millió eurót. A bécsi és a burgenlandi térséget követően ez évtől Grazban folytatódik a győri székhelyű vállalkozás ausztriai terjeszkedése.

Szlovákiában 1,5 millió eurós volt a tavalyi forgalom, 75 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A további bővüléshez járulhat hozzá egy kelet-szlovákiában telephely létesítése, amelynek tervezését megkezdték.
A hotelek és éttermek kiszolgálására szakosodott vállalkozás a tavalyihoz hasonló árbevétel elérését irányozta elő. 6,47 milliárd forintos elmúlt évi forgalma 19 százalékkal volt nagyobb az előző évinél.

A közeljövőben új hűtőház építését is tervezi a társaság a győri ipari parkban megvásárolt 16 ezer négyzetméteres telken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tűz, baleset, ipari katasztrófa

A megye területén 16,5 százalékkal több tűzoltói esemény történt, mint 2009-ben. Árvizek és a vörösiszap-katasztrófa adott többletfeladatot a megyei katasztrófavédőknek. Tovább olvasom