Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Az egyenlő esélyekért

Győr-Kistérség - Megkezdte munkáját az Egyenlő Bánásmód Hatóság esélyegyenlőségi referense.

Győrben hétfőnként lehet fordulni a vasi megyeszékhelyről ingázó dr. Dolgos Péter ügyvédhez. A szolgáltatás – az unió támogatásának köszönhetően – ingyenes.

Hétfőnként az Apáca utcai Esélyek Házában lehet fordulni dr. Dolgos Péter esélyegyenlőségi referenshez, akit huszadmagával 219 jelentkező közül választottak ki e területre. Az 51 hónapig tartó programban – az unió támogatásának köszönhetően a szolgáltatás ingyenes és információink szerint további öt év bér- és egyéb költségeinek fizetését garantálja az unió. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság esélyegyenlőségi referense hétfőnként fogadja az ügyfeleket és minden, a diszkriminációval kapcsolatos sérelem, illetve téma érdekli. A nőket például sok munkahelyen nem veszik fel, ha nem szültek, azért, ha meg kicsi a gyermekük, azért. Az esélyegyenlőségi referens egyéb panaszos ügyekre is nyitott.

– A hatóság szankcionálhat, bírságot szabhat ki és a munkáltató jogellenes magatartását akár nyilvánosságra is hozhatja – szögezte le az ügyvéd.


Segítség lehet

Bővebb információt a programról az érdeklődők a www.egyenlobanasmod.hu-n találnak. Cím: 9021 Győr, Apáca u. 18., tel: 528-292.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrek forgatták a kiadványokat

˝A Győri Könyvszalonnak otthont adó színház is egyre inkább magáénak érzi a rendezvényt˝ –… Tovább olvasom