Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Autós döntötte ki: újra kell faragni a széttört Radnóti szobrot - fotók, videó

A sérült alkotás összeragasztható, és mintaként szolgálhat az újhoz, amely így pontosan úgy fog kinézni, mint az eredeti.
 
Melocco Miklós szobrászművész a győri közszolgáltató cég, a Győrszol zrt. telephelyén szerdán délután megszemlélte az általa 1980-ban készített, vasárnap éjjel két darabra tört Radnóti Miklós szobrot.

Melocco Miklós Győrben. Fotó: Cseh Róbert


Ismert, hogy az alkotást egy autós tette tönkre, miután a sűrű ködben nekihajtott.

A művész a Kisalföldnek megerősítette, amit lapunk keddi számában már elmondott: vállalja a munkát. A városházán nem sokkal később az ügyben tartott rendkívüli sajtótájékoztatón ugyanakkor megnyugtatónak nevezte, hogy a sérült alkotás összeragasztható, és mintaként szolgálhat az újhoz, amely így pontosan úgy fog kinézni, mint az eredeti.

Videó: Cseh Róbert

Borkai Zsolt polgármester kijelentette: a Győrhöz szorosan kötődő – a várostól nem messze, Abda határában agyonlőtt – költő emléke, munkássága előtt tisztelegve úgy döntöttek, hogy az utolsó forintig az önkormányzat állja a költségeket.

A várható összegről még nem tudott érdemben nyilatkozni, de leszögezte: az benne lesz Győr jövő évi költségvetésében.

Lapunk kérdése hozzáfűzte, hogy ha mód lesz rá, a biztosítóktól is szeretnének pénzhez jutni, de ebben a pillanatban nem az elsődleges kérdés. Az alkotás egyébként biztosítva volt, emellett szóba jöhet, a vétkes jármű kötelező felelősségbiztosításának „igénybe vétele" is.
A politikus udvariasan jelezte: az elmúlt napokban sokan ajánlottak fel pénzt a helyreállításhoz, nekik azt javasolják, hogy a közelgő adventre tekintettel az erre szánt összeget juttassák el a gyerekeknek vagy más fontos célra.
Simon Róbert Balázs alpolgármester ehhez hozzáfűzte, hogy Radnóti halálának 2014. november 9-én esedékes 70. évfordulóján a szobor állni fog.

Beszámolt arról is, hogy a helyet bekamerázzák és éjszakára megvilágítják, ahogy a győr-kismegyeri, 2009-ben megrongált, majd helyreállított turulszoborral is tették.

Előzmények:
 
A gondatlanságból elkövetett rongálást nem bünteti a törvény, mondta dr. Glegyák Jenő ügyvéd. Polgárjogi felelősségre vonás azonban fennáll, de a balesetet okozó helyett fizet a biztosító. Ám ha nincs kötelező biztosítás, akkor a biztosítók szövetsége fizeti a kárt, majd az összeget behajtják az okozón.

Tanulók felajánlása. „A győri Radnóti Miklós Általános Iskolánk tanulói elhatározták, hogy az adventi bazár bevételének 10 százalékát a szobor javítására fogják felajánlani" – kaptuk a hírt. 
A Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társaság megdöbbenéssel értesült az Abda határában mártírhalált halt költő, Radnóti Miklós szobrát ért brutális támadás láttán és mélyen elítéli azt, akár véletlen, akár szándékos károkozás történt. Mindezzel összefüggésben a Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társaság adománygyűjtési akciót kezdeményez, amennyiben újra kell faragni a szobrot. Szeretnénk, ha 2014-ben, a holokauszt évében a kormány által is Radnóti-nappá nyilvánított november 9-én az új vagy felújított szobor avatásával megújított környezetben méltóképpen emlékezhetnénk Radnóti Miklósra és sorstársaira. Magam 50 ezer forinttal járulok hozzá az új szobor elkészítéséhez." (Győr, 2013. 11. 19.)
Szabó József, a Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társaság elnöke"

Kedden írtuk

16.17 -  A Győri Rendőrkapitányságon kedden 14 óra 20 perckor feladta magát az a 24 éves pápai férfi, aki Győr határában a Radnóti-szobrot megrongálta.

P. Szabolcs kihallgatása során elmondta, hogy ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával vasárnap egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor.

A helyismeret hiánya és az éjszaki erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, amely kettétört.

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott. Az autóval messze nem jutott, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott.

Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott.

A Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt folytatja az eljárást a 24 éves pápai P. Szabolcs ellen.


15.45 - A Kisalföld úgy tudja, jelentkezett a Győri rendőrkapitányságon az a Veszprém megyei férfi, akinek a Mercedesét megtalálták Öttevény közelében vasárnap, s amellyel a feltételezések szerint a jármű vezetője nekihajtott Győr mellett, a Bécsi úton álló Radnóti-szobornak, s összetörte azt.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Úgy tudjuk, elismerte, hogy autójával ő ment neki az emlékműnek.

08.05 - Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész hétfőn értesült arról, hogy egyik legkedvesebb alkotását, a győri Radnóti-szobrot összetörték. A rendőrség közben keresi annak a kocsinak a vezetőjét, aki vélhetően nekihajtott a szobornak. 


Nagyobb térképre váltás
Útviszonyok - A Google Street View-en még sértetlenül a Radnóti-szobor.

„A szoboravatásoknál manapság már fontosabb az, aki avat, mint akiről az alkotás szól, ne adja ég, aki készítette. Nekem ez a szobor amiatt fontos, akiről szól" – nyilatkozta  Melocco Miklós, akit zsámbéki otthonában ért utol a Kisalföld telefonon.

„Ha valóban két részre tört Radnóti alakja, akkor esetleg meg lehet ragasztani, s a fuga eltüntetésével helyrehozható az eredeti állapot. Ha azonban szükséges, akkor vállalom, hogy a szobrot újra kifaragom, most már segítséggel. A rodéziai gránit harminc évig bírta a természet kihívásait, most újabb harmincig biztosan bírná. Ha nem hajtanak neki..." – mondta a művész. 

 A Győr-Szol felveszi a művésszel a kapcsolatot, hogy a szobor helyreállításáról tárgyaljanak – mondta Ozsvárt Tamás, a cég szóvivője.

Hétfőn írtuk


16.44

Ez az autó gázolta el Radnóti szobrát, a roncsot Öttevény határában fotózta olvasó-tudósítónk, Molnár László:


15.41

Tudósítónk jelezte, hogy az összetört Radnóti-szobor eltűnt a helyéről és a bokrot is kivágták tőből hétfőn. 

15.38

A szociáldemokraták is csatlakoznak a Radnóti-szobor felújításához. Közleményükben azt írják:  ˝A Magyar Szociáldemokraták Pártja - Szocdemek üdvözlik, hogy magánemberként százezer forintot ajánlott fel a hétvégén összetört, Győrhöz közeli Radnóti - szobor felújítására  Kara Ákos (Fidesz), a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő.

A magyar szociáldemokraták felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy néhány nap különbséggel szélsőséges csoportok előbb könyvek égetésére buzdítottak, többek között Radnóti kötetek estek a lángok martalékává, majd szélsőségesek lovas Horthy szobor felállításáért hőzöngtek a Gellért téren. Szégyen és gyalázat, hogy ez egyáltalán előfordulhatott 2013 őszén. A XXI. században nem engedhetjük meg, hogy a múlt század ordas eszméi, újra táptalajra találjanak. Eddig és ne tovább! A Magyar Szociáldemokraták Pártja - Szocdemek a mai napon 50.000 forinttal csatlakoznak Kara Ákos alelnök kezdeményezéséhez, melyről Schmuck Andor, a párt elnöke tájékoztatta az országgyűlési képviselőt.

Schmuck Andor felszólítja valamennyi demokratikus párt országgyűlési képviselőjét, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez!˝


14. 00

A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a rongálást gépkocsival okozták. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a gépkocsivezető relatív gyorshajtás miatt elvesztette uralmát járműve felett, letért az útról és a szobornak ütközött.

Az autó vezetője az általa okozott balesetről nem tett bejelentést, elhagyta a helyszínt.

A helyszínelők Öttevény határában, az árokban megtalálták azt a Mercedes gépkocsit, amivel a szobornak nekihajtottak.

A Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt indított eljárást.

Még keresik a személygépkocsi vezetőjét.

12. 50

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő a történtek hallatán úgy döntött, hogy az emblematikusnak számító műalkotás mielőbbi helyrehozatalához - magánemberként - százezer forinttal hozzájárul.

„Radnóti Miklós emlékének tisztelete mellett úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben rendkívül fontos a gyors segítség is" – tette hozzá Kara Ákos, aki a döntésről és felajánlásról természetesen a Győr-Szol Zrt. illetékeseit is tájékoztatta.

12. 00

A helyszíni szemle adatai szerint az abdai útról lefutó autó zúzta szét Melocco Miklós alkotását.

A Győri Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított szabálysértési eljárást az ügyben, mivel a sofőr nem jelentette a rendőrségen az károkozást - mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr- főkapitányság szóvivője.

12.00

A Győri MSZP közleménye: "Megdöbbentő barbárság, hogy az egyik legnagyobb magyar költő, a tragikus sorsú Radnóti Miklós szobrát Győr határában, városunkban, ahol ilyesmi egyáltalán nem volt eddig jellemző, valakik ledöntötték. Az ilyen, akár politikainak is felfogható kegyetlenség csakis embertelen világokra jellemző, ahol a múlt értékeit el akarják fedni, be akarják temetni. Nem becsülik a művészetet, nem fogadják el a szabad gondolatot. Radnóti ember volt az embertelenségben, élete, versei üzenetek a jövőnek. Annak a jövőnek, amiben hitt, és amely jövőkép nélkül nem lehet normális országban élni. Bízom benne, hogy a bűnösöket gyorsan megtalálják, és méltó módon megbüntetik. Ebben mind magam, mint az MSZP nevében figyelemmel fogok eljárni, és mindent megteszek azért, hogy a szobor mielőbb újra ott álljon megszokott helyén, mementóként és útjelzőként" - írta Fábián György,
országgyűlési képviselőjelölt.

Vasárnap írtuk

Szabó Zsolt abdai polgármesternek falubeliek szóltak, hogy kidőlt a faluhoz közel lévő részen, de már Győr területén lévő szobor. A faluvezető a helyszínre ment és azt látta, hogy térdmagasságban tört ketté a költőt ábrázoló alkotás és nagyobb része a tuják közé esett.

Azt nem látta pontosan, mennyire sérült meg a letört rész. Úgy tudja, hogy nekihajtó autó döntötte ki a szobrot és az üggyel kapcsolatban a hatóságok Öttevényen magyar rendszámú fekete Mercedest vizsgáltak, amely megsérült.

Az abdaiakat megrendítette az eset, ugyanis Radnóti emlékét méltón ápolják. Nemrégiben halálára emlékeztek úgy, hogy több környékbeli faluban is irodalmi szakember tartott előadást és diák szavalt gitárkíséret mellett. A költő ugyanis Abda határában hunyt el, úgy tudni, munkaszolgálatos sorstársaival együtt 1944. november 9-én lelőtték.Fotó: Szabó Zsolt
Fotó: Szabó ZsoltOzsvárt Tamás, a Győr-Szol sajtószóvivője elmondta, hogy a rendőrség értesítette cégüket a szobor kidőléséről. Ezért a szolgáltató gondoskodott a kármentésről. A több darabra tört szobor részeit telephelyükre szállították. Később rendbetételét, helyrehozatalát tervezik, de előtte szakértővel kell megvizsgáltatniuk.

Olvasóink írták

214 hozzászólás
 • 214. SPS 2013. november 24. 19:11
  „Most, egy hét után visszaolvastam a hozzászólásokat.
  "9. SPS 2013.11.17. 20:41
  <moderálva> "
  Hozzászólásomat, amelyben a könyvégetésre utaló a Magyar Hajnal oldalán megjelent hír hivatkozása volt törölték.
  Számomra egyre hihetetlenebb, hogy csak úgy, véletlenül kidöntötték Radnóti szobrát. Sok itt a furcsa és kérdéseket felvető momentum. Sajnos egyre kevésbé hiszem, hogy véletlen volt. Lehet, hogy semmi köze nem volt az egésznek a könyvégetéshez és tényleg baleset volt, de akkor miért kellett oly gyorsan minden nyomot eltüntetni, mert sok itt az ellentmondás?
  Részemről semmi rettegés, meg ilyesmi, csak valóban jó lenne tisztán látni az ügyben.
  Remélem a szobrot kidöntővel kifizettetik (vagy a biztosítójával) az új szobor árát!”
 • 213. Pretorianus 2013. november 22. 20:23
  „Ez egyre érdekfeszítőbb és izgalmasabb! :)))
  Folytasd! Hosszan, alaposan kielemezve! :)”
 • 212. pancser 2013. november 22. 20:10
  „211. vonLichthofen 2013.11.22. 16:29
  Te és más hasonlók miatt vesz bennünket szájára a művelt világ. Utálnak ők titeket eléggé, ez a szobor ügy csak ráerősít erre. Te és ti tévedtek ha azt hisztek retteg valaki. A bolhától meg más ízeltlábúaktól sem rettegnek csak kellemetlennek tartják őket. Folyamatosan fertőtlenítés ellenére nem halnak ki, az állandó karbantartás tartja őket a minimális szinten.
  A szobordöntés okán micsoda buzgó mosakodás folyik a szélsőjobbon? Most bezzeg nincsen pintérezés, mert nagyon jól tudjátok, ha kiderülne egy szélsőjobboldali kapcsolat, a Jobbiknak is vége meg a többi betyár és sertéscsapatnak is”
 • 211. vonLichthofen 2013. november 22. 16:29
  „2o9puncher, a te meg az MSZP, Kisgazd, Fidesz, Együtt stb. korai és elhamarkodott /sokszor kifejezetten idiotikus/ nyilatkozatai nélkül ez az egész ügy az lenne ami: egy baleset, ütközés.
  Ti és a hozzád hasonló rettegők ugrottatok rá a témára mint dögkeselyűk az oszladozó hullára, hogy aztán csudára pofára essetek a tények láttán-hallatán. De még a hideg tények ösmeretében is folytattátok a süket dumát ahelyett, hogy úriember módra beösmertétek volna balfékségeteket és csöndben maradtatok volna. /az úriember szóért megkövetem az igazi úriembereket - tudom ez nem a megfelelő szó veletek kapcsolatban/
  A rajtad kívüli összes hozzászóló nem azért nem értett egyet veletek puncher mert ők - vagy én - igazán a költő vagy a szobra ellen volna, hanem azért mert amit ti állítotok annak semmi köze sincs a valósághoz.
  Az, hogy én kiket vagy mit utálok az nem derült ki az én 3 db hozzászólásomból. De ha már tudni akarod puncher, én igenis utálom a hazugságot, utálom az óhéber propagandát és chutzpát, utálom azt ami evvel az országgal történik. Téged nem utállak puncher - irántad inkább szánalmat érzrk. Hidd el, rászorulsz.”
 • 210. vonLichthofen 2013. november 22. 15:30
  „´´A vallomás akár így, akár úgy nézzük tele van ellentmondásokkal, ezt feszegettük.´´ - mondja a puncher 2o9 alatt, ami valójában a 37. beírása a témához.
  Nekem kivált az ´´...ezt feszegettük´´ szóegyüttes tetszik, mert mit is jelent ez?
  Azt sugallhatná az avatatlanok azámára, hogy a 2o9 db. hozzászólásból csak az én 2 db. hozzászólásom állította azt, hogy a szomordöntés /sic/ NEM volt alattomos támadás az aschkenázi ősökkel rendelkező költőnk szobra ellen.
  Aztán végigolvasva a hozzászólásokat megest kiderül üstöllést, hogy te puncher egyedül állítod mindvégig, hogy de biza, itt aztán galád összeesküvés folyik.
  Na most, két lehetőség marad: vagy te tudsz mindent az ügyről és igazad van - erre még nem volt példa - vagy mindenki úgy hülye ahogy van és beleszámítva az összes többi hozzászólót, a közlekedésrendészetet és a Mercédesz gazdáját is mindenki a jobboldali ármánykodások áldozata.
  puncher, ennek statisztikailag mekkora a valószínűsége?”
 • 209. pancser 2013. november 22. 08:47
  „207. vonLichthofen 2013.11.22. 05:27
  Nem szorulok a védelmedre. Utálod a zsidókat, ez a szomorú tény. Radnótival is csak azért vagy visszafogott, mert rájöttetek arra, hogy ez bizony olyan ügy ami ha nekiestek,nem hoz, hanem csúnyán visszavág, lásd az összefogást a szobor ügyben. De belül örülsz, hogy egy cigánynak tartott ......
  Ez a belsődből, a kifejtett gondolataidból következik. A rendőrség vizsgálja az ügyet, folyamatban van, még nincsen lezárva, bizonyára ha lezárják az ügyet közlemény is lesz. A vallomás akár így, akár úgy nézzük tele van ellentmondásokkal, ezt feszegettük.”
 • 208. mosonmegye 2013. november 22. 07:01
  „Az ATV nevű csatorna szerint Radnóti Miklós szobrának kidöntése is nyíltan zsidógyűlölő, rasszista, fasiszta, náci megmozdulás volt, és már nagyon rossz irányban mennek a dolgok..... hát igen.... Kiderült, hogy ki volt a szobordöntő és ha ránéznek az úrra (?) valószínűleg még a legelvetemültebb antifasiszta, antirasszista rettegő sem gondolhatja hogy valóban ilyen irányultságból történt a szobordöntés!!! ... és ami a legszörnyűbb, hogy a hamis hírnek (nem a szobor tönkretétele, mert azt bizony sikeresen elintézték ezek a mercin járó ....k) mennyi jó érzésű kétkezi munkás és agyon diplomázott értelmiségi bedőlt, sőt szakértőként kommentált, de van aki minden pontos információ ellenére még mindíg, mintha ott ült volna segíteni a nagy ködben a helyes utat keresőket. Emberek. Tudjuk közeledik a választások ideje, kell a fekália keverés, de Ideje lenne már ébredni, és végiggondolni hogy ki is valójában az uszító és gyűlöletkeltő....
  Egy apróság még mielőtt valaki ledorongolna. Radnóti az egyik legkedvesebb költőm. Nagyon sok versét nem csak olvastam, olvasgatom, hanem tudom is. És Önök? Szégyelljék magukat!”
 • 207. vonLichthofen 2013. november 22. 05:27
  „puncher, no akkor summázzuk csak.
  Te 35 x ´´szóltál hozzá´´ az én kettő darab hozzászólásommal szemben.
  A te harmincötödből kevés szólt igazán a szoborról, de inkább arról, hogy az egész egy jobboldalról beszervezett és lefizetett mercédesz műve ami, csak hogy megtévessze a közelben srtichelő ribancokat az éj leple alatt orvul kidöntötte a szobrot /szobort - nem kívánt törlendő/.
  Az már az elején nyilvánvaló volt a józanabbul gondolkodók számára, hogy itt semmiféle alattomos összeesküvésről nincs szó, csak egy bebaszott autós hajtott neki keresztbenálló szemekkel.
  De te puncher még akkor is eszelősen hivatkoztál a jobboldali fondorlatra amikor a mercédesz tulajdonosa fogta magát és jelentkezett, hogy biza ő döntötte ki a szobrot.
  Hogy ezt a véletlen ütközést a szerencsétlen költő szobrával miként tudod összekötni bármilyen könyvégetéssel is, arra talán csak jeles elmeszakértők tudnának érdemben válaszolni, de valószínű, hogy csak azok is egy hosszú és alapos konzultácio után más diszciplinák képviselőivel.
  A korona a hozzászólásaidon a 2o4-es számú, amiben azt állítod, hogy ´´pénzért mindent meg lehet csináltatni´´. Ja, puncher, ez még igaz is lehetne, de ehhez miért kellene tönkre< öncenzura > egy Mercédeszt. Elég volt volna egy kajakos magyar gyerek, hogy odasompolyogjon suttyomban és föllökje a szobrot - és ez nem került volna semmibe.
  Én csak kétszer szóltam hozzá, az elsőben még meg is védtelek az /az összes/ többi hozzászóló ellenséges véleményétől irányodban - ezért hálás lehetnél.
  De puncher, ha már könyvégetésről beszélsz. Én is láttam az állítólagos könyvégetés képét a Kuruc.info-n, ezek szerint te is rendszeresen olvasod - ez jót tehet neked puncher. Nem tűnt fel neked puncher, hogy ´´véletlenül´´ mennyire telibetalálták a képen a könyv borítóját Radnóti nevével? Akkor most az a könyv a tűzön volt vagy nem volt a tűzön puncher? Az eszedbe sem jutott puncher, hogy valakik beöltöztettek valakiket sötét egyenruhának látszó göncökbe, tüzet gyújtottak és elétették a Radnóti könyvet? Hogy több könyv égetéséről szó sem volt? Hogy ez csak egy piszkos propagandafogás? Azért ennél még te is okosabb vagy puncher, hogy ilyen óhéber trükknek bedőlj. Az vagy puncher?”
 • 206. Csetneky 2013. november 22. 00:39
  „Hát elvtik, ez most pofára esés volt, igaz? :)”
 • 205. Baltás_Harry 2013. november 22. 00:04
  „Isten kiválasztott népének csak agyhalott tagjai írhatnak ide? :)
  Zakariás vagy pancser, vagy hogy hívnak, ne hagyd abba légy szíves, régen szórakoztam már ilyen jól. Tudom nem illik mentálisan retardált embertársainkon szórakozni, de nálad nem tudom megállni...”
 • 204. pancser 2013. november 21. 22:02
  „Pénzért mindent meg lehet csináltatni.
  Bárhogy is volt, egyet tudomásul kell venni a könyvégető szélsőjobbnak! Van egy határ, eddig és ne tovább, példátlan összefogásra lett példa az eset kapcsán!”
 • 203. k2968 2013. november 21. 20:13
  „199. pancser 2013.11.21. 17:54
  Az ön által mélységesen megvetett "nacionalisták" között nagyon kevés ci...ánnyal találkoztam eddig.Pedig elhiheti jó pár bakancscsattogtatáson ott voltam.Illetve dehogynem!Lehet akár nacionalista,soviniszta is az illető.Csak éppen nem Magyar!”
 • 202. WeiseÖdenburg 2013. november 21. 19:10
  „Hát engem most kapott el a rettegés,de nagyon! Az Irokézek harci ösvényen járnak ! A Vadászbombázók ezért kerültek bevetésre,csak céltévesztés volt ezért látták őket Ikrény felett. A "merzsóban" a "csávókám" pedig békésen haladt az úton betartva az előírt közlekedési normákat.Halkan Ady verset szavalt magában saját örömére. Meg hallották a "nácifasisztarasszistákok" kik egyben jobbikos bőrfejűek,fekete bakancsban és a falkavezér felüvöltött félelmetes hangon kezében Árpádsávos zászlóval, "említett rassz" gyerek vért iszom! Majd brutálisan a fekete terepjáróval leszorította az "ottsemvotam" fedőnevű fiatalt,ki óriási rettegés közepette elütötte a szobrot.Nagy vót a leke "tráumáliság",mert a szobor kűbő vot ,nem vasbú. Most még egy kicsit rettegek és két rettegés között "gyártmányolok" egy jó összevissza esküvést! vizsgálat eddigi megállapítása: Hibás az örökös és megbonthatatlan magyar rasszizmus.Továbbá a hirtelen a semmiből előbukkanó "nácifasisztarasszistákok" a nagyfekete terepjáró !
  A tulajdonos kinek az Ady kötetét azért vették magukhoz,hátha van benne a Hetedik Eklogából egy pár vers szak.Hibás a szobor,mert mikor "észlelnikelletet" vóna a "mercit" nem akaródzott kitérni ! Hibás a lebontandó ifjúsági ház mert az meg ronda ! Még nincs bizonyítva,de valószínű hibás a meglopott francia,mert nem figyelt a csomagjára és lefoglalta az Öttevényi KMB-s rendőrt.”
 • 201. Pretorianus 2013. november 21. 18:24
  „"Engem nem érdekel mit hablatyol össze bárki, téged is beleértve, hanem az, amit a Rendőrség nyilatkozik hivatalosan." Mondja nagyon pancser...
  Üsse ki a szemed...
  "A Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt folytatja az eljárást a 24 éves pápai P. Szabolcs ellen."
  Ez elég hivatalos neked? Elég rendőrségi? :)
  De nézzük, hogy álltál hozzá ugyanebben az ügyben a rendőrséghez...
  "A rendőrség véleménye a mismásolás tipikus példája számomra."
  Olyan szinten hiteltelenné váltál, hogy már röhögni sem tudok rajtad. Eddig is a fórum bohócának tartottalak, de már annak sem vagy jó... :)”
 • 200. Pikulics 2013. november 21. 18:13
  „"Borkai Zsolt polgármester kijelentette: a Győrhöz szorosan kötődő - a várostól nem messze, Abda határában agyonlőtt - költő emléke, munkássága előtt tisztelegve úgy döntöttek, hogy az utolsó forintig az önkormányzat állja a költségeket."

  Jól hangzik, de valójában agyhugykö.
  A biztositónak KELL állnia a számlát, és a tettesen behajtani.
  Ennyi.”
 • 199. pancser 2013. november 21. 17:54
  „194. vonLichthofen 2013.11.21. 16:32
  A magadfajtákból nem nézem ki, ismerve alantas eszmék iránti fogékonyságodat, hogy szeretnéd Radnótit. Ezért még örülsz is a kártételnek ez következik szellemi "nagyságod"-ból, vélem én, meg a könyvégetésnek is.
  Engem nem érdekel mit hablatyol össze bárki, téged is beleértve, hanem az, amit a Rendőrség nyilatkozik hivatalosan.
  Remélem az illető nem ússza meg enyhe szabálysértéssel.
  Példátlan az az összefogás, amely szobor ügyben történt, erre jó lesz ha figyelnek a hozzád hasonlók.
  196. k2968 2013.11.21. 16:50
  Miért ne lehetne az, kívülről nem látszik?
  Vajon milyen egy radikális kinézetű ember, leírná az egyik okoskodó, hadd tudjuk mi is!”
 • 198. háté 2013. november 21. 16:55
  „"Kedves" önkormányzati hatalmasságok,- vajon a Turul szobornál miért nem csináltak ekkora felhajtást?
  Kedves félretájékozottak! - lehet védeni szegény cigány elkövetőt!
  - mert biztos azt mondták neki, ott a Radnóti szobornál szórakozhat, kiélheti ösztöneit, -
  A gépkocsi sofőrje kedden 14 óra 20 perckor adta fel magát.
  A pápai illetőségű, 24 éves P. Szabolcs többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is folyik ellene más ügyben büntetőeljárás. Mindez talán érthetőbb magyarázatod ad arra, miért nem értesítette a rendőrséget a balesetről...
  Az Öttevénynél megtalált Mercedes, amely a szobornak ütközött, egy másik "ismert fiatalember", a homokbödögei B. Róbert tulajdona. A 37 éves férfinak autójára egy ideig még nem lesz szüksége, ugyanis garázdaság miatt hetek óta előzetes letartóztatásban van. Augusztus végén a pápai buszpályaudvar környékén garázdálkodott több másik "fiatallal", és két társával összevert egy mit sem sejtő, buszra várakozó fiatal férfit egy a rendőrök szerint is nehezebben beszerezhető, természetesen illegális professzionális viperával.”
 • 197. zakarias3 2013. november 21. 16:53
  „193.gonzo.Leírtad a lényeget!Én csak azért háborgok,hogy a szerv miért nem nyilatkozik!Amennyiben ezt elmondta volna,akkor mindenféla találgatások,képzeletek semmisek lennének.Semmi más eredményt nem várok a vizsgálattól,mint azt, hogy az igazság kiderűljön.”
 • 196. k2968 2013. november 21. 16:50
  „194. vonLichthofen 2013.11.21. 16:32
  És ott a pont.Most néztem meg a fényképét az elkövetőnek.Valóban nem egy náci!”
 • 195. Pretorianus 2013. november 21. 16:39
  „http://pannonmedia.hu/kek-hirek/2013/11/21/kozlekedesi-balesetben-tort-ki-a-radnoti-szobor-megtalaltuk-a-merzedes-tulajdonosat-es-soforjet/
  Hát kedves rasszizmust, Jobbikot, antiszemitizmust kiáltók, nem lett igazatok, de azért jó volt egyet rettegni, elméleteket gyártani. :) Navajonki harcos vezette azt az autót...
  Nem, nem gárdista,nem, nem szélsőjobboldali, nem, még nem is radikális nézetű ember. A tulajdonosa is Navajonki harcos.Esetleg az előéletükre is vessetek egy pillantást.És a kérdéseitekre megkaptok minden választ.
  Persze ezek után is lehet folytatni a démonizálást, de már így sem mondtok semmit...”
214 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy év fegyház az ítélet

Egyelőre csupán odaképzelhettük a jogerősen elítélt rablót a vádlottak padjára, mivel Végh Gyula nem… Tovább olvasom