Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Átadják az Audi labort a Széchenyi Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszék infrastrukturális fejlesztésének ünnepélyes átadása 2012. október 24-én, szerdán 11 órakor lesz a tanszék épületének földszintjén.

Az Audi labort dr. Czinege Imre, a beruházás szakmai vezetője mutatja be, majd dr. Gál Péter egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes a fejlesztési eszközök oktatási, kutatási felhasználásáról tart előadást.

Programunkban a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Motor Kft., Magyarország legnagyobb motor- és járműgyártó vállalata közötti együttműködésen alapuló, legkorszerűbb kutatási-oktatási innovációs környezet megteremtése szerepel. Labor- és műszerfejlesztés, új kutatói és gyakorlati képzési helyek infrastrukturális feltételeinek kialakítása jelzi ezt.

Ezáltal egy olyan `tudástér´ jött létre, ahol a kutatás-fejlesztés és a gyakorlatorientált oktatás egy időben és egy helyen, integráltan folyik.

A csúcstechnológiájú laborpark és a képzési környezet kiépítésével a járműipari szakterületek hallgatói magas szintű, naprakész, a munkaerőpiacon hatékonyan alkalmazható tudásra tehetnek szert" - mondta el dr. Czinege Imre, a beruházás szakmai vezetője.

A 400 millió Ft-os fejlesztésnek köszönhetően komplexé válhatott az Audi Belsőégésű Motorok Tanszékének oktató-kutatóbázisa, a Széchenyi István Egyetem - Audi Hungaria Motor Kft.

- Győr városegyüttműködésben létrehozott belsőégésű motorok kutatóközpontja, mely jelentősoktatási szerepet is vállal a jövő motorfejlesztőinekés gyártós szakembereinek gyakorlatiképzésében.

Az Audi Hungária Belső Égésű Motorok Tanszék 2007-ben alakult. Fő kutatási területe a belső égésű motorok tervezése, fejlesztése, vizsgálata, a mérési eljárások fejlesztése; a járműmotorok tribológiája, az alternatív járműhajtások fejlesztése.

A Tanszék stratégiai kutatásainak fő témái: magas hozzáadott értékű, környezetkímélő és energia hatékony járműipari termékek, technológiák és üzemanyagok fejlesztése, tekintettel az általános  környezettudományi és energiagazdálkodási szempontokra és a fenntartható fejlődésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széles Sándor honvédelmi kitüntetést vehetett át

Széles Sándor megyei kormánymegbízott 2012. október 18-án I. Osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet… Tovább olvasom