Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Aranyanyu: díjazták a győri szakápolót

Idén is kiosztják az Aranyanyu Díjakat, amellyel az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.
A Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub által tavaly alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat a munkájában kiemelkedő odaadást tanúsító hat nő kaphatja meg - közölte a Terézanyu Klub az MTI-vel.

A díjra a közönség szavazza meg a jelölteket, így bárki ajánlhat Aranyanyu-jelöltet orvosnő, pedagógusnő vagy egészségügyi szakdolgozó kategóriában október 10-ig, a www.terezanyu.hu honlapon. A jelölőknek egy személyes élmény leírásával kell bemutatniuk az általuk hősnőnek tartott jelöltet, a történetben meg kell jelennie az elismerésre ajánlott személy odaadásának, személyiségének, hivatása melletti elkötelezettségének.

Három elismerést egy neves személyiségekből álló zsűri ítél oda, a további három díj sorsáról az interneten szavazó közönség dönthet. A zsűriben helyet foglal Kriston Andrea, Dobó Kata, Beke Zsuzsa, Gyarmati Andrea, Nagy Tímea és Rácz Zsuzsa.

A Richter Aranyanyu Díj célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése, valamint a hétköznapi hősnők elismerése. Tavaly összesen 110 városból és településről érkeztek jelölések, több mint 400-an küldték el ajánlásukat összesen 223 nőre. Akkor pedagógus kategóriában Bartos Enikő budapesti magyartanárt és Szabóné Rozgonyi Krisztina budapesti óvónőt díjazták, orvosnő kategóriában a tatabányai Szent Borbála Kórházban dolgozó Roykó Mária szülész-nőgyógyász főorvos és a budapesti Szent Margit Kórház fejlődésneurológiai osztályát vezető Berényi Marienne főorvosnő vehette át az elismerést.

Az egészségügyi szakdolgozó kategóriában a zsűri Szűcs Gáborné szakápolót díjazta, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból, a közönség pedig Scheig Viktóriát, a pécsi Gyermekklinika neuropszichiátriai osztályán dolgozó nővért jutalmazta. A Femina-különdíját Simon Csilla, a fővárosi Jászberényi úti idősotthon dolgozója vehette át.

Olvasóink írták

  • 1. gyugyu1 2012. szeptember 13. 11:55
    „Gratulálunk a kitüntetéséhez !! /egy fényképet megérdemelt volna !!!!! /”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Győrben: telefonálás miatt nem adott elsőbbséget - képgaléria

A mobiltelefon játszott szerepet az Aradi vértanúk utca, Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében történt balesetnél. Tovább olvasom