Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Arany Hangya-díjat kapott a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

Az elismerést Budapesten vehette át Sági Géza, a hulladékgazdálkodási rendszert működtető GYŐR-SZOL Zrt. vezetője Jávor Benedektől, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnökétől.

A hulladékkezeléssel foglalkozó legnagyobb hazai vállalatok és szakmai szervezetek alapították az Arany Hangya-díjat, melyet a már két éve létező önkormányzati és felsőoktatási tanulmányi kategória mellett idén először önkormányzati társulás is megkaphatott.

A szervezők értékelése szerint kimagasló szakmai munkát végez a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, így a rendszert a térség 112 településén működtető társaság elnök-vezérigazgatója, Sági Géza vehette át a díjat - olvasható a sajtóanyagban.

"Ez az elismerés azt üzeni a társulás valamennyi önkormányzata és a hulladékgazdálkodási rendszert működtető társaság minden munkatársa számára, hogy jó úton járunk" – mondta a díjátadón Sági Géza elnök-vezérigazgató.


Sági Géza és az LMP-s Jávor Benedek.
Sági Géza és az LMP-s Jávor Benedek.


"Olyan korszerű hulladékkezelési tevékenységet végzünk, amely országosan is figyelemre méltó, és amelyet a szakma is nagyra értékel. Megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy minden nehézség, a napi problémák ellenére érdemes fenntartani a rendszert, mert a szelektív gyűjtés, a modern hulladékfeldolgozás mindannyiunk jövőjét szolgálja."

A díjat Jávor Benedek, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke adta át, aki elmondta: minden szolgáltató elismerésre és támogatásra érdemes, amelyik nem csupán a hulladék elhelyezését végzi, hanem a szelektív gyűjtés, a megelőzés és az újrahasznosítás folyamatára koncentrál.

A cél, hogy minél kevesebb szemét keletkezzen, és a felhasznált anyagokat mind nagyobb arányban lehessen újrahasznosítani.

A GYŐR-SZOL elnök-vezérigazgatója a díjjal.
A GYŐR-SZOL elnök-vezérigazgatója a díjjal.


"Az önkormányzati társulás felismerte a rendszer megalkotásának szükségességét, döntött annak létrehozásáról és megtalálta a megvalósításhoz szükséges forrásokat" – összegezte az legfontosabb lépéseket az ünnepségen résztvevő Hegyi Zoltán, a társulási tanács elnöke.

"A munka gyakorlati részét vállalta a rendszert működtető GYŐR-SZOL, így a díj odaítélése mindenképpen közös érdemünk" - tette hozzá Hegyi Zoltán.

Azt ugyanakkor mindenképp hozzá kell tenni ehhez az anyaghoz, hogy a tavaly bevezetett győri és Győr környéki hulladékgazdálkodási rendszert rengeteg kritika éri olvasóink részéről nap mint nap - s akkor a közel 100 százalékos díjemelkedésről nem is beszéltünk -, s számos vitás ügy van jelenleg is folyamatban.


Az Arany Hangya díjról

A kitüntetés alapítóinak szándéka szerint az Arany Hangya-díj a hulladékgazdálkodás területén kiemelkedő tevékenységet folytató települési önkormányzatok, önkormányzati társulások és diákok kitüntetése, jutalmazása.

Az "Arany Hangya" a szorgalom, az ötletesség, a kollektív munka, a szervezettség és alkotókészség szimbóluma.

A hangya olyan apró lény, mely szorgos munkájával óriási eredményeket ér el. A kezdeményezők párhuzamot látnak a szorgalmas hangya és a hulladékgazdálkodás területén eredményesen működő önkormányzatok, társulások munkája között.

Az önkormányzati kategóriában Nyíregyháza, a felsőoktatási tanulmányi kategóriában Kerekes Eszter hallgató a 2011-es díjazott.

Olvasóink írták

 • 17. pet 2011. október 25. 14:37
  „15. Truder-nek!

  Sajnos Magyarországon valóban nem működik a nylonzsákos rendszer. Ahol bevezették, ott a szomszédok kiburogatták egymás szemetét, hogy lenyúlják a drága zsákot és a saját szemetükkel töltsék meg. Még több illegális lerakó lenne. Nem azt mondom, hogy a mai rendszer jó, de a zsákoshoz még nem nőtt fel az ország. Pedig kétség kívül ez lenne az igazságos rendszer.”
 • 16. Tündenéne 2011. október 25. 12:21
  „Ez a rendelkezésre állási díj... arcpirító.
  Vajon ki mit szólna, ha az összes győrinek mondjuk a tömegközlekedés "rendelkezésre állásáért" havidíjat kéne fizetnie, még akkor is, ha 3 percnyi sétára lakik a munkahelyétől, vagy kerékpározik, vagy akármi, szóval egyáltalán nem használja a buszokat? Azt hiszem, lenne népharag. Akkor hogy lehet, hogy más "szolgáltatók" (mint jelen HANGYÁNK) megengedhetik ezt maguknak?

  No meg persze a társasházi lakások rendelkezésére állás... Úhh.

  "Az "Arany Hangya" a szorgalom, az ötletesség, a kollektív munka, a szervezettség és alkotókészség szimbóluma."
  Bizony. Szimbólum. Ami azt jelenti, hogy mindezek hiányoznak :(”
 • 15. Truder 2011. október 23. 15:35
  „Bizonyos országokban nincsen kuka, csak pénzért megvásárolható szemetes zsákok. Nincs horror árú alapdíj, meg készenléti díj... Ha kirakod a zsákod elviszik, mert a zsákot csak a kommunális szolgáltatótól tudod megvenni. (azaz a zsákok árában foglaltaik a szemétdíj)
  Érdekes ott működik.. Nálunk nem...Persze azért, mert akkor nem tudnának "lenyúlni"...”
 • 14. mmppss 2011. október 23. 13:08
  „szorgosan gyűjti a pénzt.”
 • 13. Oreg35 2011. október 23. 12:43
  „Egyet értek 11. federik-el! Minden szolgáltató és közüzemi cég szemérmetlenül magas "rendelkezésre állási" díjjal sújtja a lakosságot! Ez már pofátlanság! Hát nem azért vannak, hogy rendelkezésünkre álljanak? Az egyébként is magas díjak ezt is bőven tartalmazzák! Az önkormányzatok meg ehhez csak aszisztálnak a népnyúzó rendeleteikkel.”
 • 12. apex 2011. október 23. 12:02
  „Kovács Barnabás érdemelte ki a díjat hulladékgazdálkodási rendszer kiépítéséért. Sági Úr ezt a rendszert képtelen hatékonyan üzemeltetni. Mindent elborít a szemét, a kéményekből az elégetett szemét bűze árad. Cserébe többszörösére emelkedett a szemételszállítás díja.”
 • 11. federik 2011. október 23. 11:54
  „Egyedül élek családi házas környezetben.Ezidáig egyetlen kukányi hulladékot nem tettem ki elszállításra,hisz lehetőségem van hasonló körülmények között élő polgártársaimmal együtt komposztálásra,valamint a gyűjtő szigetek igénybevételére,ahova egyébként értékes,újrahasznosítható hulladékot viszek.Az ezidáig igénybe nem vett szolgáltatásért kb 10000 forintnyi összeget fizettem,ami nem túl sok nyugdíjam nem éppen "hangyányi" része.A kitüntetett cég részéről méltányos lenne,ha azt a bizonyos "készenléti",vagy minek nevezzem díjat, a szolgáltatás igénybevételével arányosan szabnák ki a következő évben,mondjuk a szolgáltatás igénybevételének arányában.Tudom,hogy ez "hangyányi"-val több adminisztrációs munkát és nem kevés bevételkiesést okozna ezért "hangyányit" sem bízom fenti javaslatom megfontolására,holott így némileg igaz Ságisabb lenne,és részemről talán még egy gratulációra is telne az aranyos díjhoz!”
 • 10. urbaniastapista 2011. október 23. 10:55
  „Milyen lehet a többi, ha ez a legjobb?”
 • 9. Tabornok 2011. október 23. 09:57
  „Saját maguknak alapították, ügyesek.
  Tudja valaki, hogy a Győrszol mit csinál a szelektív szeméttel?”
 • 8. Lókupec 2011. október 23. 09:40
  „Gratulálok Sági úr! Így tovább!”
 • 7. federik 2011. október 22. 19:16
  „Arany hagyma díj? Csípi is a szemünket...”
 • 6. Loich 2011. október 22. 18:58
  „Legvastagabb arcbőrű hangyák cége a Győr Szol.
  Nem tudok osztozni az örömben.”
 • 5. Valaki 2011. október 22. 17:44
  „Hi hi hi... a kéthetenkénti szemétszállításért "ólom tetű" díjat kéne osztogatni. :))))”
 • 4. Dwatson 2011. október 22. 17:25
  „A díjat a hatalmas pénzbehajtásért kapta !Ez az adóemelések és az új adónemek kormánya,és ő ennek a kormánypártnak az embere,persze hogy kitüntetik.”
 • 3. háté 2011. október 22. 17:13
  „A hulladékkezeléssel foglalkozó legnagyobb hazai vállalatok és szakmai szervezetek - akik ugyan, úgy mérhetetlen lóvét vágnak zsebre a szemétért!
  Ezért van itt az ország,”
 • 2. Oreg35 2011. október 22. 16:22
  „Ezt a díjat az elődje jobban megérdemelte volna! Ő nem sokat tett érte!”
 • 1. Gab2000 2011. október 22. 12:54
  „Arany díjon szállított szemétért természetesen jár az arany hangya díj is”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madách és Az ember tragédiája: új állandó kiállítás a győri Xántus János Múzeumban

Új állandó kiállítás nyílik az intézmény Madách Gyűjteményének anyagából november elején a győri… Tovább olvasom