Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Aporos sikerek a tanulmányi versenyeken

A Hevesy György-kémiaversenyt több mint húsz éve, minden tanévben megrendezik. A verseny három fordulóból áll: iskolai, megyei és országos.

Gerbovits Emma, a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont 8. b osztályos gimnáziumi tanulója 96 százalékos teljesítménnyel a megyei forduló első helyezettje lett, így bejutott az országos döntőbe, amelyet Egerben rendeztek meg. A versenyzőknek először kétórás írásbeli feladatsort kellett megoldani, majd ezt követte a szóbeli, ahol egy öttagú zsűri előtt kellett egy adott témáról beszélni.

Ez ennek a korosztálynak nem kis feladat. Befejezésként kísérleteztek, elemezték a kísérletet, amelyről jegyzőkönyvet kellett készíteniük. Gerbovits Emma végül második helyezést ért el 136 ponttal úgy, hogy mindössze fél(!) ponttal maradt le a fővárosi Fazekas-gimnázium tanulója mögött. Ezt a szép eredményt felkészítő tanára, Czepekné Tóth Rózsa időt nem kímélő munkájának és Emma kitartó szorgalmának köszönheti az iskola.

Ugyancsak a közelmúltban rendezték meg az Alapfokú Művészetoktatási Intézmények képző- és iparművészeti ágának országos döntőjét, ahol az Apor-iskola szintén szép eredményeket ért el: az I–II. korcsoportban Tringer András és Ács Regina II. helyezést, a III. korcsoportban Balogh Tamás I., Annus Krisztina Tompa Noémi II., Virág Eszter III. helyezést ért el. Különdíjat kapott versenymunkájáért Kránitz Krisztián, Mátyás Boldizsár és Hunyadi Anna. A versenyzőket Kissné Kostelec Éva, Túróczi Zoltánné és Kovács Tamásné készítették fel.

Ugyancsak országos második helyezést ért el az alapműveleti matematikaverseny országos döntőjén Peresztegi- Nagy Gellért, Koppányné Újházi Márta tanárnő felkészítésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri diáksiker: minőségi munka, életre szóló kárpit

Két győri diák, a Gábor László végzős tanulói hozták el kárpitosszakmában a Szakma Kiváló Tanulója… Tovább olvasom