Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Állatvásártérből bevásárlóközpont

Várhatóan egy 15 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot épít egy cég a volt győri állatvásártér helyén.
Az állatvásárteret 2002-ben zárták be érdektelenség miatt.
A Magnum Hungária Alfa Kft. képviselője múlt csütörtökön, Balogh József polgármester pedig egy nappal később látta el kézjegyével azt a szerződést, amely a volt győri állatvásártér eladásáról szól. Kun András alpolgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat nettó 380 millió forintot kap a 3,4 hektáros területért, de a cég – néhány magánszemélytől és egy vállalkozástól – megvásárolt további egy hektárt nettó 165 millió forintért.

A vételár 545 millió forint plusz áfára rúg. A megállapodás szerint a kft. 50 millió forint foglalót fizet, s a teljes összeget még idén átutalja a város számlájára.

Kun András a Kisalföld kérdésére elmondta: kétszeri sikertelen licit után tárgyalásos úton értékesítették az ingatlant, amelyért az utolsó pillanatokig négy cég küzdött. A kontraktus szerint a vevő vállalja a 83-as főút, a Régi Pápai út és a győrújbaráti út csomópontjának bővítését, forgalomszámlálás végeztetését, valamint övé a környezetvédelmi és a régészeti feltárás kockázata. Ezek összesen sok tízmillió forintos költséget jelenthetnek.

A telek értékét növelte, hogy az önkormányzat már korábban engedélyezte az övezetben a kereskedelmi célú beépítést. A szabályozás szerint akár 14–15 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont is épülhet rajta.

Lapunk megkereste a Real Management-csoport vezetőjét, Csillagh Andrást, aki a telekakvizíciót végezte, és aki a későbbi bérbeadást és üzemeltetést is végzi majd. Ő arról tájékoztatott, hogy győri fejlesztésük egyelőre a tervezés fázisában van, ezért bővebb információval még nem tud szolgálni. Hozzátette: várhatóan 15 ezer négyzetméteres Family Center épül a területen, amely reményeik szerint a többi, már meglévő Family Centerhez hasonlóan a vásárlók nagy érdeklődésére tart számot.
A Real 4 You CommerzImmobilien GmbH ingatlanberuházó vállalatot 1995-ben alapították az ausztriai Linzben.

Eddig Magyarországon, Csehországban, Horvátországban, Romániában terjeszkedett, de a tervek között szerepel Szlovákia és Szerbia is. Ezekben az országokban az üzleti tevékenységet a Magnum cégnév alatt működő leányvállalatok látják el.

A Magnum Hungária-csoport nevéhez fűződik két budapesti irodaház (a most épülő Duna Tower és az Ady), több lakásprojekt (a fővárosi Pacsirta-lakópark, a Táborhegy társasházak és sorházak, valamint a tatabányai Napsugár-lakópark).

A cég ezek mellett felépítette az Eurocenter Óbudát, a Family Center Kőbányát, a Family Center Szombathelyt, valamint jellemzően vidéken számos kiskereskedelmi egységet (Pennyt, Spart, Interspart, Praktikert). A következő három évben további 15–20 helyszínen terveznek Family Centert – jövőre például Ózdon, Tatán, Gyulán és Hódmezővásárhelyen –; 2008-ban Eurocentert húznak fel Kecskeméten, valamint a fővárosban megvalósítják az Origo Cityt, ami egy 35 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontból és 650 lakásból áll. A Family Center Kőbánya legnagyobb bérlője az Interspar, amely számos Family Center fő bérlőjeként jelenik majd meg. A szombathelyi Family Center fő bérlői közé a Media Markt, a C&A, a Hervis, a Humanic és a DM tartozik.

A végén ötven malac már erős forgalom volt

Győrben a Régi Pápai úton található állatvásárteret 2002. április 1-jén szüntette meg az önkormányzat a rendkívül kis forgalom és a veszteséges működtetés miatt. A vásárok az utolsó időszakban már csak néhány kupecot vonzottak. A hetvenes-nyolcvanas években, a háztáji gazdaságok csúcsidőszakában egy-egy állatvásárra akár négy-ötszáz lovat és csaknem kétezer malacot is felvezettek az árusok. A végén ha ötven malacot kínáltak eladásra, az már nagyon erős napnak számított, míg tehenet például az utolsó másfél évtizedben egyáltalán nem láttak a piacon. A képviselők 2003-ban döntöttek úgy, hogy liciten értékesítik a területet, majd két sikertelen felhívás után a testület idén januárban elfogadta, hogy versenyeztetési eljárás nélkül értékesítsék az ingatlant.


Kapcsolódód anyagok >>

A nagy boltok megeszik a kicsiket (2005-09-14) >>
Van hely Győrben a bevásárlóközpontoknak (2005-08-15) >>
Új bevásárlóközpontok épülhetnek (2003-07-17) >>
A Strabagé az Árkád építése is (2005-01-17) >>
Az Árkád lesz a legnagyobb (2005-09-06) >>
Egy év múlva nyit az Árkád (2005-11-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a vadászati jog

Kié lesz a vadászati jog?- kérdeztük legutóbb lapunkban. Azóta nemrég megtudtuk a helyes választ. Tovább olvasom