Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Alkusz elnök

Győri szakembert választott nemrégiben elnökéül a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). Erdei István főként a verseny tisztaságát tartja szem előtt, mert ez minden biztosított érdeke.
Erdei István
A biztosítási alkuszok szövetségének jelenleg száz tagja van, azaz a szakma több mint egyharmadát tömöríti. A 12 éve létrehozott szervezethez tartozók a biztosítottat képviselik, azt a magánembert vagy céget, aki megbízza őket, hogy segítsenek neki megfelelő árú, minőségű biztosítást választani. Tevékenységüket viszont a biztosítócégek honorálják. Az alkuszok szakmája viszonylag fiatal, az állami monopólium megszűnése után lett újra létjogosultsága. Alig több mint egy évtizede a feltörekvő biztosítási piac erős versenye hívta életre.

– A biztosítási piac versenybíróinak tekinthetők az alkuszok, akik segítik az eligazodást az ajánlatok széles termékpalettáján, a bonyolult jogi megfogalmazások közt – nyilatkozta lapunknak Erdei István, aki nemrég lett az FBAMSZ vezetője. A győri Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezető igazgatója a szakmai szövetség elnökeként elsősorban a verseny tisztaságát elősegítő szervezettség növelését tartja céljának. Úgy véli, a szövetség etikai kódexe garanciát jelent tagjaik tevékenységére és képzéseik is a szolgáltatások színvonalát emelik, az pedig minden leendő vagy jelenlegi biztosított érdeke.

Miért jó, hogy az alkuszok szövetkeznek? Erdei szerint azért, mert Murphy a biztosításügyben is jól működik. Azaz csalánba nem üt a mennykő, kivéve, ha biztosítást kötött és ha van a biztosítási feltételek közt egy pont, amit nem ért a biztosított, akkor biztos az alapján utasítják el kárigényét. A vicces megfogalmazások magyarázatául az elnök elmondta: azt mindenki tudja, hogy könnyen megvan a baj, de az átlagemberektől sok időt, energiát igényel a számukra legelőnyösebb biztosítási forma kiválasztása, hiszen e téren nem felkészültek. Döntésük azonban például az életbiztosításoknál hosszú távra szól, nagy összegre vonatkozik. A cégvezetők szerinte többnyire már rájöttek arra, hogy emiatt az FBAMSZ-hez tartozó szakértő segítségére van szükségük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaosztó a tanítóképzőn

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kara művelődésszervező… Tovább olvasom