Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Adományt adtak ajándékba a szendrői családnak

Hívei jóvoltából 1 millió 700 ezer forinttal segített Benkovich Ferenc plébános egy szendrői családnak, akiknek házát az árvíz mosta el.

Az összeg az atya jubileumi miséjén és adományokból gyűlt össze.

Plébánosuk pappá szentelésének 40. évfordulójára, ajándékvásárlásra készültek a győri Szentlélek-templom egyházközségének hívei.

Benkovich Ferenc meghallva tervüket, arra kérte őket, hogy a ˝felesleges költekezés˝ helyett inkább a jubileumi ünnepi misén összegyűlt perselypénzt egy, az árvíz miatt nehéz helyzetbe került családnak ajánlják fel.

– Szerény körülmények közé születtem, a mindennapjaimban is szerényen próbálok élni. Ezért gondoltam: mikor a természeti katasztrófa miatt tízezrek jutottak bajba, akkor kötelességünk segíteni, hiszen annak idején, az építkezéseinkhez mi is nagyon sok támogatást kaptunk – említette Benkovich Ferenc plébános. – Nemrégiben egy egri zarándoklaton találkoztam Ternyák Csabával, aki az ország egyik legszegényebb részét pásztorolja, és azt kértem tőle, hogy nevezzen meg konkrét rászorulókat, akiknek a pénzt odaadhatjuk. Az érsek atya a szendrői Gyenes családot ajánlotta, ahol a feleség öccse kispap Egerben, két gyermeket nevelnek és a két éve vásárolt házukat most mosta el az árvíz.

Benkovich Ferenc a papi jubileumát ünneplő szentmise perselypénzét egy árvízkárosult család megsegítésére ajánlotta fel. Fotó: Krizsán Csaba
Benkovich Ferenc a papi jubileumát ünneplő szentmise perselypénzét egy árvízkárosult család megsegítésére ajánlotta fel. Fotó: Krizsán Csaba

Benkovich Ferenc örömmel számolt be arról, hogy az ünnepi szentmisén és egyéb helyekről – például a győri és a győrújbaráti Szent Anna Otthonból – 1 millió 700 ezer forint adomány gyűlt össze. Ezt már el is utalta Gyeneséknek, akik könnyekkel küszködve köszönték meg az adományt és hálából imákat ígértek az atyáért és híveiért. Ahogy az atya fogalmazott: ennél több nem is kell.

– Öröm kapni, de kétszeres öröm adni. Ezt az érzést tapasztalhattuk meg mi is. Visszaadhattunk valamit abból a sok-sok önzetlenségből, amit az Apor-iskola, a Szent Anna Otthon, a győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőház építésekor kaptunk – hangsúlyozta végül a Szentlélek-templom plébánosa, aki a jövőben egy olyan intézményt szeretne építeni, ahol a szenvedélybetegeket segítenék gyógyulni imádsággal és munkaterápiával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdei vegyes gyümölcs Győr legfinomabb fagylaltja

A Körút Fagyizó erdei vegyes gyümölcs fagylaltja nyerte a Győri Nyár Legfinomabb Fagylaltja 2010… Tovább olvasom