Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

A véradás 2009-ben is a legemberibb segítség

Győr - A győri régiós vérellátó központ rendelkezik ugyan a szükséges mennyiséggel, a véradó viszont ilyenkor az ünnepek miatt is kevesebb a szokásosnál. Tegnap a 2009-es év első győri (a megye második) véradására minden önkéntes segítőt vártak a Kisalföld-sajtóházba, immár hatodik éve és nyolcadik alkalommal.
Pónácz Zoltán, a Lapcom kiadó kft. piacelemzője, több mint ötvenszeres véradó most is nyújtotta a karját. Mint mondta, évente többször is megteszi ezt, az pedig kifejezetten időkímélő, ha a vérellátó szolgálat munkatársai helybe jönnek. Topiczer Sándor, a nyomda géplakatosa AB negatívjával ritka vércsoportúnak számít. A segítségnyújtás ebbéli formáját természetesnek vette most is, csakúgy, mint Polócz Gyula gépkezelő, s a többi munkatársunk mellett tűzoltók, eladók, valamint segítőkész olvasóink.

Kész tűzoltóbrigád érkezett a véradásra. Fotó: K. Cs.
Kész tűzoltóbrigád érkezett a véradásra. Fotó: K. Cs.

Hasznos, ha tudjuk

Véradó lehet minden egészséges, 18 és 65 év közötti ember. A férfiak évente ötször, a nők háromszor adhatnak vért. A kiszállásos véradásokon kívül Győrben a Magyar utcai vérellátó központ ajtaja is nyitott: 7–15 óra között bárki segíthet. Megyénkben vasárnap Bősárkányban mintegy 150-en adtak vért, a kiszállásos véradások sorát ma a périek folytatják, holnap pedig a Hödlmayr munkatársai nyújtják a karjukat. Csütörtökön Levélen, pénteken pedig Ravazdon várják a véradókat.

Olvasóink írták

  • 1. satan 2009. január 07. 22:13
    „Csak finoman jegyzem meg.... a vért "ADNI AKARÓK" sokan vannak, de azért ne MI UTAZGASSUNK, vagy saját lóvénkat költsük a jóakaratunkra....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tavalyi esztendő volt minden idők harmadik legmelegebbje

Győr-Moson-Sopron - A tavalyi volt az utóbbi száz év harmadik legmelegebbje a megyében. Szeptember… Tovább olvasom