Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A svájci frank válsága jót tett a MikulásGyárnak

A cégek is egyre inkább átérzik, hogy a magyar családokat mennyire sújtja a gazdasági válság. A MikulásGyár Győrben is keresi támogatóit.

A MikulásGyár szakemberei szerint: a svájci frankkal kapcsolatos kormányzati kommunikáció sokat segített azon, hogy jótékonysági események iránti fogékonyság a vállalati döntéshozók körében a korábbiaknál népszerűbb legyen. Idén december 9. és 21. között működik a MikulásGyár, amelyben újdonságként egy 800 négyzetméteres rendezvénysátrat is felállítanak. Most azoknak a (marketing)vezetőknek a jelentkezését várják, akik úgy gondolják, itt szeretnék tartani céges karácsonyi rendezvényüket. A vállalati események bevételeit jótékony célokra fordítják. A MikulásGyár most Győrben is keresi támogatóit.

Megkapta a területfoglalási engedélyt a MikulásGyár, amely idén hetedik alkalommal várja az 56-osok terén azokat a tartós élelmiszereket, tisztító-és tisztálkodási szereket, játék- és ruhaadományokat, amelyeket a budapestiek ajánlhatnak fel a rászorulóknak. A 2011-es év újdonsága, hogy a MikulásGyár mellett állítják fel azt a 800 négyzetméteres fűthető rendezvénysátrat, amelyben jótékonysági rendezvényeket tartanak. A helyszínt stílusosan Charity Event Hall névre keresztelték el, az itt tartott rendezvények bevételéből próbálják kifizetni a MikulásGyár működési költségeinek egy részét. Ennek az új lehetőségnek is köszönhető idén már kétszer annyi vállalkozás jelezte, hogy valamilyen módon részt kíván venni a jótékonysági akció munkájában, mint tavaly. Ezek a cégek karácsonyi eseményeiket, illetve külső ügyfélkapcsolati rendezvényeiket tartják itt, így próbálják felhívni dolgozóik és partnereik figyelmét is a társadalmi szerepvállalás fontosságára. A szervezők reményei szerint 2011-ben Győrből is érkeznek majd vállalatok, amelyek itt tartják rendezvényüket.A cégek is egyre inkább átérzik, hogy a magyar családokat mennyire sújtja a gazdasági válság. A jótékonysági események iránti fogékonyság a vállalati döntéshozók körében azért is egyre népszerűbb, mert a jelenlegi kormányzat egyik fő kommunikációs iránya a szegényekkel, a rászorultakkal való szolidaritás. A devizahitelesek megmentése melletti kiállás üzenete lassan „átszivárog" olyan más területekre is, ahol legalább ekkora szükség van az együttérzésre, az összefogásra – nyilatkozta Éskovács Péter, a MikulásGyár sajtószóvivője.

A december 9-21.között megrendezendő jótékonysági akcióra már csak azért is ráfér, hogy a cégek aktívabban részt vegyenek munkájában, mert a tavalyi hidegben volt olyan nap, amikor - miután Európa legnépszerűbb, legnagyobb szabású karitatív akcióját nem tartották érdemesnek a támogatásra - az elvileg fűtött területeken mínusz 1-2 fokban dolgoztak az önkéntesek. Ezen napon az ajándék „csomagolóüzemben" dolgozók saját maguk adták össze a fűtésre valót.

A nehézségek ellenére 2010-ben 161.000 rászorulónak sikerült segíteni. Idén, rendezvényünkkel minimálisan 200.000 embernek szeretnénk szebbé, kicsit kedvesebbé és könnyebbé tenni karácsonyát – nyilatkozta Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője.

Olvasóink írták

 • 3. háté 2011. október 15. 20:57
  „A svájci frank válsága jót tett a MikulásGyárnak, - eléggé világos a cím, kik is jártak jól a válsággal?”
 • 2. háté 2011. október 15. 17:42
  „A Mikulás december 6-án jön! -utána a Karácsony várása következik,
  - semmiféle mikulásgyárral nem keverendő össze, ez csak a keresztény Karácsony megalázására szolgál !”
 • 1. embertelen 2011. október 14. 13:12
  „A címhez van hozzáfűzni valóm. A svájci franknak semmilyen válsága nincs és nem is volt! Orbán addig szajkózta ezt a hülyeséget, hogy már az újságok és azon keresztül a közvélemény is elhiszi. Ha a svájci frank lenne válságban, akkor ma például csak 140 forintot érne csak egy svájci frank. A svájci frank éppen ellenkezőleg, nem válságban van, hanem virágzik, ezért kell érte nem 140 forint, hanem 240 forintot fizetni. Ez a tendencia igaz a többi devizára is. Sajnos ma csak a magyar forintnak van válsága, de azt érezzük nagyon. Köszönjük Orbán!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri rakpart: kezdődhet a visszaszámlálás

Az új út építésének befejezéséhez közeledve egyre biztosabbnak tűnik, hogy november elejére minden… Tovább olvasom