Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A Rómer Ház tovább működik

Továbbra sem kell fizetnie a közalapítványnak a bérleti díjért, a kieső 5 milliót pályázati forrásokból próbálják pótolni.
Szakács Imre, a Győr–Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Sipőcz Katalin intézmény-felügyeleti osztályvezető, valamint Hajnal Zoltán, a Rómer Ház Közalapítvány titkára megbeszélést tartottak pénteken a Rómer Ház további működtetéséről.

Szakács Imre megerősítette, hogy a megyei önkormányzat nehéz pénzügyi helyzete miatt 2010-ben az eddig folyósított évi ötmillió forint támogatást nem tudja biztosítani, ám a Közalapítvány részére továbbra is lehetővé teszik a Rómer Ház térítésmentes használatát, melynek éves bérleti díja – a piaci árakat alapul véve - 10-11 millió forint lenne.

Hajnal Zoltán tájékoztatása szerint további költségcsökkentésekkel, újabb pályázati források felkutatásával, (ehhez kapcsolódva több szakember is felajánlotta már segítségét), valamint a bevételek növelését fokozó intézkedésekkel kívánják a kieső ötmillió forint támogatást pótolni. Számítanak a civilek és az üzleti szféra támogatására is, az ő segítségükkel ideális esetben tartani lehet az előző évtized színvonalas programkínálatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új városközpont négy téglatömbbel

Tét - Az okmányirodával szemben, a polgármesteri hivatal közelében, a Fő utca 117. szám alatti 2951… Tovább olvasom