Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A negyedik teljes értékű Audi gyár lett a győri - galéria

A tavaly szeptemberben bejelentett megaberuházást ˝megfejeli˝ az Audi AG egy présüzemmel is, így nem 1800, hanem 2100 új munkahelyet teremt a győri gyárában - ezt Rupert Stadler az Audi AG igazgatótanácsának elnöke jelentette be a csütörtöki alapkőletételen. Orbán Viktor magyar kormányfő azt hangsúlyozta: nemcsak országokkal kell szövetséget kötni, hanem olyan világkonszernekkel is, amelyek biztos jövőt kínálnak. Olyat, amilyet az Audi is.


12 óra 2 perc - Az Audi alapkőletételéről jelentjük.

Tizenegy évvel ezelőtt, szinte napra pontosan ilyenkor (akkor a négyhengeres díesel motorok gyártásának kezdetekor) azt írta Orbán Viktor az Audi vendégkönyvébe: "Köszönöm, hogy tehettem egy kirándulást a jövőben." A történelem ismétli önmagát, mert ismét Orbán Viktor nyitotta meg ünnepélyesen a "jövőt" Győrben.

A mintegy 250 milliárd forintos (900 millió eurós) beruházás első nyomai már látszanak, az üzemcsarnokok építése ugyanis elkezdődött a régi gyár szomszédságában: az épület betonpillérjeit messziről ki lehet szúrni.

A csütörtöki alapkőletételre megérkezett Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, s ahogy néhány mondattal ezelőtt írtuk, a magyar miniszterelnök is.

Természetesen a magyar, valamint a helyi közélet és a gazdaság vezetői is jelen voltak a rendezvényen; a német nagykövet, a magyar nemzetgazdasági miniszter, valamint számos külföldi vendég várta a kezdést a felállított sátorban.

Az elkövetkező évtizedeket meghatározó beruházást ünnepel az Audi, amelynek megadta a módját.

A program hivatalos része 11-kor kezdődött, de a kormányfőt előtte gyárvizitre vitték. Az ünnepségen először Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető-igazgatója mondott beszédet, mint mondta, 18 év alatt számos mérföldkövet tettek le, de ez a mostani új minőséget jelent a gyári gyár életében. "Az Audi küldetése: prémium minőséget, időre, optimális költségen gyártani. Ezt ígérhetjük."

Rupert Stadler AG elnök itt jelentette be tehát a további fejlesztést, ami egy új présüzemet és újabb 300 munkahely megteremtését jelenti. "Ezzel a győri lett a negyedik, teljes értékű Audi gyárunk" - tette hozzá.

Audi-alapkőletétel II.


Orbán Viktor kormányfő zárta a beszédet mondók sorát, ő is emlékeztetett a tizenegy évvel ezelőtti vizitjére: "Akkor azt gondoltam, amit most is: az Audi olyan, amilyennek Magyarországot szeretnénk gondolni.

Láttunk és látunk egy vállalatot, amelynek van jövője, duzzad az erőtől, modern, termelő és sok-sok embernek ad munkát."
Ez utóbbi gondolat, a munkahelyteremtés, végigkísérte Orbán beszédét, aki egy ponton hangsúlyozta: "Legalább tízezer családnak lesz munkája, ez egy várost jelent, a remény történetét."

Az alapkőletétel előtt Borkai Zsolt győri polgármester meglepetésként jelentette be, hogy köszönetképpen annak a hatezer embernek, aki az Audinál most is dolgozik, és sokat tett azért, hogy ez a fejlesztés Győrbe kerülhessen a város és az Audi "ezüst emlékérmet" adományoz.

Az alapkő a programnak megfelelően, délben a helyére került.


"Munkatársainknak kiváló fejlődési lehetőséget kínálunk"

"Járműgyártás és motorgyártás kombinációja teljes gyártási folyamattal egy telephelyen – ez egyedülálló Magyarországon" - hangsúlyozta Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. felügyelőbizottságának elnöke.

"Emellett jövőbe mutató környezetvédelmi technológiák alkalmazásával biztosítható az erőforrások fenntartható használata."

Az új lakkozóban a fedőlakkozó területén egy úgynevezett száraz leválasztással keringetett levegővel csökken az elhasznált levegő mennyisége. Ezzel a módszerrel a szén-dioxid kibocsátás akár 50 százalékkal is kevesebb lehet.

Ezen kívül egy innovatív szennyvíz-tisztítási eljárás alkalmazása is tervezett, mely során biomembrán technológia teszi lehetővé a szennyvíz, a vízszükséglet és a veszélyes hulladék minimalizálását.

A vállalat a győri régió legnagyobb és legvonzóbb munkaadójaként hosszú távon 2100 új munkahelyet teremt.

Ez 300 munkatárssal több, mint az eredetileg tervezett létszám. Így a jövőben mindösszesen több mint 15 000 ember biztosíthatja megélhetését a régióban közvetlenül vagy közvetve az Audi Hungaria tevékenységeiből.

"Munkatársainknak kiváló fejlődési lehetőséget kínálunk" – mondta Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezetésének elnöke. "Magasan képzett és rugalmas munkatársainkkal sikeresen fogjuk megvalósítani az előttünk álló feladatokat — erről meg vagyok győződve."

Az új munkaerő toborzása már megkezdődött, felvették az első munkatársakat. Ők Győrben, valamint más Audi telephelyeken, Ingolstadtban és Neckarsulmban vesznek részt különböző képzéseken, hogy gyakorlatban készülhessenek fel jövőbeli feladataikra.


Jelenleg több mint 6500 munkatárs dolgozik az Audi Hungariánál. A vállalat alapítása óta az Audi több mint 4 milliárd eurót fordított győri gyárának fejlesztésére.Előzmények:

Audi-alapkőletétel csütörtökön Orbán Viktorral

Információink szerint az Audi csütörtöki ünnepélyes alapkőletételén – amelyen részt vesz a magyar kormányfő is – bejelentik, hogy az eddig meghirdetett ezernyolcszáz  munkahelynél is többet hoz a mintegy 250 milliárdos beruházás: kétezer fölötti új dolgozót vesznek fel.

Az Audi győri gyára bővítésének hírét tavaly szeptemberben Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke és Orbán Viktor kormányfő jelentette be a Parlamentben.

A Kisalföld számos alkalommal megírta azóta:  az új üzemmel – 2013-tól – évente 125 ezer autó kibocsátására lesz alkalmas a győri Audi; s a 900 millió eurós (mintegy 250 milliárd forintos) beruházásnak köszönhetően az összeszerelési tevékenység teljes értékű autógyártássá bővül.

Audi-alapkőletétel Orbán Viktorral. Fotók: Bertleff András


A Kisalföldnek adott interjúban Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója tavaly év végén elmondta, évek óta
készült a cég erre a beruházásra, s Győrnek komoly vetélytársai voltak részben Magyarországon, részben pedig Európában. A belső döntés után az autóipari cég megvásárolta a beruházáshoz szükséges területet, ami – utólag kiderült – lényegesen könnyebbnek bizonyult, mint az építéshez szükséges engedélyek beszerzése. Tudott tény, hogy a volt honvédsé-
gi lőtér természetvédelmi besorolás alá esett s az átminősítéséhez az Európai Unió engedélyére is szükség volt. Ezt azóta megkapta a beru-
házó.

A munka azonban ez idő alatt is folyt: az elmúlt hónapokban az Audi által korábban vásárolt, a győri gyár szomszédságában lévő területen elkezdődött a tereprendezés; így mostanra minden adott az építkezés elkezdéséhez. Ennek ünnepélyes aktusa a csütörtöki alapkőletétel.

A Kisalföld hozta le először a leendő gyár látványtervét, s közölte a beruházás legfontosabb adatait, a többi mellett azt, hogy mintegy 32 focipályányi területet érint a megaberuházás első üteme.  Megírtuk azt is, hogy a leendő munkatársak felvétele és kiképzése már tart az ipari parkban található, volt Philips-gyár kibérelt üzemében.

A focipályákra visszatérve meg kell jegyezni, hogy az Audi által vásárolt terület jóval nagyobb, vagyis bőven marad szabad kapacitás egy esetleges újabb fejlesztésre. A környezetvédelmi hatóságnak benyújtott hatástanulmány szól is erről, vagyis az Audi egy második ütemben is gondolkodik, amely 2018-ig készülne el. Erről szintén írtunk az elmúlt hónapokban.

Mostanáig hivatalosan közvetlenül 1800, közvetve (a beszállítókkal) 15 ezer új munkahelyről beszéltek az illetékesek, de lapunk úgy tudja, hogy ennél is többről lesz szó. A győri gyárba – információink szerint – kétezernél több új munkatárs érkezhet, s ennek bejelentését a mai alapkőletételre tartogatták.

További hír az Audi tájáról, s ezt hivatalosan is megerősítették, hogy szerdán 160 munkatárssal bővült a dolgozói létszám, ebből harminc  gyakornok.

Korábban:

Csütörtökön teszik le a győri Audi-gyár újonnan épülő üzemének alapkövét.

Az ünnepségen Orbán Viktor kormányfő és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke is beszédet mond.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. háté 2011. július 08. 21:27
  „Bizony sokan nem kedveljük orbáncézárt, - miért?
  Mert bizonyos alapítvány pénzéből képezték ki arra, hogy az országot bevigye az európai egyesült államok közé, /az nem a jelenlegi/ ahol csak egy fajta ember létezik- európai, - ahol a lisszaboni szerződés mindent felül ír!
  Nincs magyar, német, olasz, - ezeket csak, mint népcsoportokat fogják számon tartani.
  Nem lesz magyar, cseh jog, - a lisszaboni szerződés mindent felül ír!- de lesznek területek melyek kiváltságosok maradnak.”
 • 36. fortuna54 2011. július 08. 14:26
  „Orbán kisujában több tudás van,mind az itt irigykedö,orbánozók egységében. Hogy maradhat meg egy órszág épségben,melynek ilyen álampolgárai vannak.Még az a vigasztaló,hogy nagyon is kissebbségben vannak.”
 • 35. Flúgatlan 2011. július 08. 13:48
  „Döbbenetes, hogy gyűlölik itt sokan Orbánt. Könyörgöm, ebben a konkrét ügyben mi rosszat tett?

  Én sem vagyok feltétlen híve, sok mindennel egyetértek, sok mindennel nem, amit tesz, de most hogy egy ilyen hír kapcsán és habzó szájjal gyűlölködnek ellene a troll-hadak, egyre szimpatikusabb lesz nekem. :-)”
 • 34. poltergeist84 2011. július 08. 13:18
  „s_zoltan: Jééé egy kollega! xD
  Mozart: Még jobb, ha van 1 kis protekció: ha a ManPoweres embernek ír egy e-mailt, mondjuk egy ismerősöd, aki esetleg FTL az Audiban, biztos felvesznek. Tudom. :)”
 • 33. zsi-ci 2011. július 08. 11:43
  „Milyen sokan kísérték Viktort! Biztos attól féltek,hogy elemel 1-2 alumínium hengerfejet!”
 • 32. pgeri11 2011. július 08. 09:07
  „21. mozart 2011.07.07. 19:11
  mert mihez értesz te? Nincs tiltva hogy nők tanuljanak lakatosnak, forgácsolónak, csak nem jellemző.”
 • 31. N.G 2011. július 08. 00:23
  „Viktor: Az Audi olyan mint ahogy szeretné látni Magyarországot Viktor? :)))))))) Hát hajrá Viktor! 300000-350000 ft os fizetés nettóbban a népnek még keveset is mondtam mert ott kint az Audinál Neckarsulban vagy Ingolstadtban megkeresik a nettó 600000 - 700000 ft os fizetést a munkások! Nah gyerünk Viktor akkor lásd az Audit Magyarországnak! Lehet bzyonyítani! Nem kell a népet bohócnak venned először magadból indiulj ki mert egy ország nevet rajtad micsoda bohóc vagy !!!”
 • 30. háté 2011. július 07. 23:39
  „1.800 - 2.000 - 15.000, - lesz ebből még 1-millió is statisztikailag, minden belefér.
  A vezír nem tudja, hogy fényesítsen - gusztustalan a mindennapi ....<moderálva>”
 • 29. Farkasfalka 2011. július 07. 23:14
  „Orbán bácsi milyen furcsán nézz a gépekre... Viktor azon dolgozni szoktak...MONDOM DOLGOZNI!!!!!”
 • 28. surdilovics69 2011. július 07. 22:13
  „Te drága egyetlen Viktor! Munkát adj a munkanélkülinek,nem kell a képmutatás! Mert ennek bankrablás lesz a vége,én kukát túrni nem fogok!”
 • 27. Vanderer 2011. július 07. 20:27
  „Alkalmazottanként 10milláért tudok felvenni két új munkaerőt hosszú távra.Engem miért nem talál meg ilyen támogatás.Előbb fizettem Győrnek iparűzési adót mint ez a kis cég.”
 • 26. Gab2000 2011. július 07. 19:59
  „Borkai már nem játszik a fidesznél, állítólag nagyon felnyomták őket a Bollával egyetemben a pártvezetésnél, nagyon nagy volt a zseb és nem folyt tovább a lé.

  Amúgy most mi lesz a WHB-vel mert az ÁSZ feljelentést tett hivatalból bűncselekmény alapos gyanújával a CET beruházás ügyében és Tarlós vater nem akar fizetni a Porto Investmennek és ugyebár a kivitelező meg itt ír róla

  http://www.whb.hu/Bevasarlokozpontok_aruhazak/CET_kulturalis_es_kereskedelmi_kozpont.html”
 • 25. s_zoltan 2011. július 07. 19:55
  „mozart
  A mi területünkön 3 manpower alkalmazásában álló hölgy is volt, egészen múlt hónapig mert kettejüket átvette az audi már. Szóval ne add fel járj a nyakukra.”
 • 24. polgar79 2011. július 07. 19:53
  „21. mozart Akkor csak a szemem káprázik amikor kék ruhába nőket látok ManPoweres ruhába.Felvesznek nőket is!!”
 • 23. döndödöm 2011. július 07. 19:50
  „1. A baráti tarkónlegyintést elfelejtetted, de így is jó lesz! Nálad a pont!”
 • 22. embertelen 2011. július 07. 19:12
  „Most mindenki láthatja, hogy a nemzetvezető hazafi hogyan árusítja ki az országot a "karvalytőkének". Megj: A "karvalytőke" kifejezést Orbán szájából idéztem, azért van idézőjelek között.”
 • 21. mozart 2011. július 07. 19:11
  „Kedves szemi70!
  Adjon legyen szíves tippet, hogy hol lehetne jelentkezni, mert a Manpower Kft. csak férfiakat vesz fel. Köszönöm előre is!”
 • 20. poltergeist84 2011. július 07. 18:22
  „Még emlékszem, mikor Fletóék jártak a karikagyárban, ő kapott egy névre hímzett Audis kabátot is. (ami piros!) Kíváncsi lettem volna, hogy a VekkerViktor felvette-e volna, ha neki is egy szép piros kabátot adott volna Fajusztmann úr... :) Mondjuk nem csodálkoznék, ha neki direkt narancssárgát csináltak volna... xD”
 • 19. öszödiböszme 2011. július 07. 17:13
  „Vajon a viktátor vezírünk magassarkúban volt? Olyan délcegnek tűnt.”
 • 18. szemi70 2011. július 07. 16:40
  „11.-nek
  Már most is egyre több Nő dolgozik a gyárban!
  Az újban,állítólag, 20% lesz majd az arány!
  T´om,mert ott voltam,mikor mondták.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdán szünetel a vízszolgáltatás

Január 4-én reggel nyolc órától délután egyig szünetel az ivóvízszolgáltatás Abdán. Tovább olvasom