Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A nagy esőzés avatta fel a 87 millió forintos csapadékelvezetést - fotók

Ősz elejére oldódott meg a csapadékelvezetés problémája Veszprémvarsányban. A közelmúltban kialakított és felújított rendszer a hétvégi felhőszakadások idején jelesre vizsgázott.

"2004-ben és 2010-ben is olyan özönvízszerű esőt kapott a településünk, hogy a csapadék összegyűlt a vasútállomásnál környékén, s innen nem tudott elfolyni.

Egy családi házat veszélyeztetett a nagy mennyiségű víz, több esetben a 82-es főút járhatatlanná vált, s ezt a szakaszt le kellett zárni.

A MÁV tájékoztatása szerint a négy évvel ezelőtt az álló víz 10 millió forintos kárt tett a sínekben. Szerencsére múlt hétvégén már nem kellett tartanunk hasonló helyzetektől.

Ősz elejére ugyanis elkészült a korszerűsített csapadékvíz-elvezető rendszer, s jelesre vizsgázott a nagy esőzés idején" – mondta érdeklődésünkre Németh Csaba, Veszprémvarsány polgármestere.

Így épült a veszprémvarsányi csapadékelvezetés

"Az 1525 méteren megvalósult csapadékvíz-elvezetést közel 77 millió forinttal támogatta az Európai Unió, míg a Bakony közeli település 11 millió forintos önrészt tett a projektbe.

A közeljövőben Nagyszentjános, Écs, Nyúl és Ravazd csapadékelvezetési gondjai is megszűnnek, mindegyik fejlesztés gyakorlatilag célegyenesbe ért" – közölte Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője.


A 82-es főúthoz közeli Gábor Áron utca rossz vízelvezetését saját pénzből javíttatja meg a veszprémvarsányi önkormányzat, míg a Rákóczi utcában 476 méteren járdafelújítás kezdődött el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

USA-ügyvivő Győrben - "A szankcióknak máris van hatásuk"

Látogatást tett M. André Goodfriend, az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes vezetője a… Tovább olvasom