Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

A legkisebb Rotary Club

Győrújbaráton alakult meg hazánk, de vélhetően Európa legkisebb Rotary Clubja. Már karácsonykor segítik a rászoruló környékbeli családokat. A klub különlegessége, hogy a szokással ellentétben egy hölgyet is beválasztottak a tagok közé. 
A Győri és a Komáromi Rotary Club támogatásával, ajánlásával szombaton alakult meg Győrújbaráton Magyarország legkisebb Rotary Clubja. Mint az első elnök, az amerikai feleségével Győr mellett letelepedett finn Timo Nakari elmondta, 21 tagjukkal nem biztos, hogy hátul kullognak a klubok létszáma szerinti listán, ám a település nagyságát tekintve egész biztos, nincs kisebb helység, ahol ilyen jellegű szervezet működik. Munkájukat azonban szeretnék kiterjeszteni a Pannonhalmától Tétig tartó térségre. 

Céljuk a segítségadás, a jótékonyság. Első akciójukra már sort kerítettek, hiszen ötven fát ültettek el Győrújbaráton a falu kipusztult növényeit pótolva. Karácsonyra már szeretnének rászoruló helyieket segíteni adományaikkal. A helyi önkormányzat ígért segítséget abban, hogy rátaláljanak a leginkább szükséget szenvedő családokra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz Győrben nemzetiségi ház

Csak a roma és az örmény nemzetiségi önkormányzat költözik ki a Szigethy Attila úti ingatlanba, így… Tovább olvasom