Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

A ˝kisdologból˝ szabálysértés lehet

Győr - A szabadban végzett tartós munka esetén – ha szükséges – közeli lakóval, intézménnyel, vendéglátóhellyel kell megegyezni a mosdóhasználatról vagy mobil vécét kell bérelnie a vállalkozásnak.

˝Marcalváros egyik parkolójába már nem mernek beállni az autósok, mert járműveiket, azok kerekeit állandóan levizelik. Aztán míg meg nem száradnak, jó szagosak... Hogy nem szégyellik magukat, akik ilyet tesznek! Hiába szólunk rájuk, még csak sietősre se veszik a dolgot, csinálják tovább kisdolgukat. Vannak néhányan, akik ezt naponta többször is itt teszik, világos nappal, kissé sem szemérmesen. Ablakainkból többször lefotóztuk őket. Arra kell figyelnünk, ne kelljen a kisgyerekeknek ezt a szégyentelen műveletet végignézniük. Pedig csak pár lépésre a benzinkút, ott találhatnának vécét. Ha meg rendszeresen gyorsan kell itt a dolgukat végezniük munkájuk miatt, akkor miért nem bérelnek ehhez mobil vécét? Minket a mostani állapot nagyon zavar. Kihez fordulhatnánk?˝ – panaszolták el olvasóink.

Truka István, a közterület-felügyelet vezetője elmondta: az olvasó által nehezményezett ˝tevékenységet˝ a 218/1999. (XII. 28.) számú kormányrendelet 7. § (1) a) pontja rendeli büntetni köztisztasági szabálysértésként. Tehát a közterület-felügyelet munkatársai és a rendőrség is intézkedhet ilyen esetekben. Ezt a szabálysértést azonban az eljáró szerveknek rendkívül nehéz tetten érni, mivel a cselekmény végrehajtása maximum pár percet vesz igénybe. Tettenérés esetén a közterület-felügyelők 20 ezer forintig terjedhető helyszíni bírságot szabhatnak ki vagy pedig szabálysértési feljelentéssel élnek, akkor a bírság ezt az összeget is meghaladhatja.

A közterület-felügyelet munkatársai és a rendőrség is intézkedhet ilyen esetekben. A szabálysértést azonban rendkívül nehéz tetten érni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsítanák a kifizetéseket

Sopron helyett Szombathelytől indul Kelet felé az M9-es autópálya, de Soprontól Szombathelyig is épül legalább egy kétszer kétsávos gyorsforgalmi út – derült ki tegnap a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ülését követően. Tovább olvasom