Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A kis Dominik még a vízágyút is kipróbálhatta! - sok-sok fotó

Tűzoltók között töltötte a napját a győri Horváth Dominik. A gyógyíthatatlan beteg kisfiú tágra nyílt szemekkel, boldogan figyelt minden érdekességre.

˝Azon a napon, amikor megjelent a 3 éves kisfiúról szóló írás, minden tűzoltó együttérzően nyilatkozott és mindenki segíteni akart, szebbé akarták tenni Dominik hétköznapjait.

Felvettük a kapcsolatot a kisfiú szüleivel és felajánlottuk részükre, hogy látogassanak el a győri tűzoltó laktanyába, ahol a kisfiúnak szívesen mutatjuk be a járműveket, felszereléseket.

Pénteken délelőtt kilenc órakor megérkezett a kisfiú szüleivel és két kis barátja is elkísérte őt a tűzoltókhoz. Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós vezette körbe a laktanyában a pici fiút, aki először megilletődve, hol édesanyja nyakába csimpaszkodva, hol édesapja ölében ülve nézegette az autókat.

Dominik a győri laktanyában. Fotó: Mészáros Mátyás

Kicsit később már felbátorodva játszott a zseblámpával, és kis barátai hívására felült a gépjárműfecskendőkre is. A laktanyában minden érdekes látnivalót megnézett, tágra nyílt szemekkel figyelte, ahogy a tűzoltók lecsúsztak a csúszócsövön, hogy bemutassák a gyerekeknek, miként zajlik riasztáskor a gyors indulás.

A program zárásaként a tűzoltók egy rövid kört tettek a kisfiúkkal a laktanya körül a szirénázó autóval, majd a kollégák ajándékokkal búcsúztak el a gyerekektől. "Reméljük, hogy az igazgatóságunkon töltött idő maradandó élményt nyújtott a három éves apróságnak" - olvasható a beszámoló a katasztrófavédelem honlapján.

A győri élmények után Dominik Budapestre utazott pénteken, a Liszt Ferenc repülőtér katasztrófavédelmi parancsnokságán járt. A tűzoltók direkt az ő kedvéért itt is lecsúsztak a csúszócsövön, Dominik utazhatott a habos speciális tűzoltóautón, kipróbálhatta az vízágyút, ami percenként 5000 liter vizet tud kilőni egy 12 000 literes tartályból.


A kis Dominik a ferihegyi tűzoltóságon járt - fotók: Mészáros Mátyás
A kisfiú rettenetesen élvezte a programot, bár szülei azt gondolták, délutánra már elfárad és kicsit pihennie kell, Dominik kedve egy percre sem lankadt.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a vitának? Győr 612,5 millió forintot hajlandó fizetni a helyi buszokért

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a menetrendben sok változás történne. Tovább olvasom