Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A győri egyetem támogatja a tudás megszerzését

Február sorsdöntő hónap. Százezernyi fiatal jövője dől el ilyenkor, a felsőoktatási jelentkezés határidejéhez közeledve.

Ahogy az elmúlt években már világossá vált, a szak és az intézmény megválasztását nem elsősorban érzelmi alapon érdemes megközelíteni; a tanulmányi – utazási, lakhatási stb. – költségek és a választott szakma piacképessége egyaránt alapos átgondolásra készteti a jelentkezőket.

Az idei felvételi keretszámok meghatározása még nyomatékosabban ráirányítja a figyelmet a helyes döntés fontosságára.A győri Széchenyi István Egyetem lendületesen fejlődő intézmény, a műszaki képzés kiemelkedő bázisa. Ezt a kormányzat az államilag finanszírozott helyek számának kiosztásával is elismerte, hiszen összességében 30%-kal, műszaki területen 57%-kal nőtt a támogatott helyek száma. Ehhez járul hozzá az egyetem évek óta hatékonyan működő ösztöndíjrendszere, amely a leendő jogászoktól a gazdászokon, mérnökökön, egészségügyi szakosokon át a zenészekig valamennyi tudományterületen jelentős támogatást biztosít a tanulmányok során felmerülő költségek kompenzálásához, hogy a fiataloknak valóban csak a tanulásra kelljen koncentrálniuk.

A köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett alapítványi, céges és magánösztöndíjak átfogó rendszere garantálja a tehetséges fiatalok előrehaladását.A győri egyetem naprakész, gyakorlatias, azonnal alkalmazható tudást ad hallgatóinak, amint ezt a Diplomás Pályakövető Rendszer felmérései is visszaigazolják.

A legfrissebb adatok szerint az itt végzettek 95%-a fél évvel a diploma megszerzését követően el tud helyezkedni, jelentős többségük a tanult szakmájában. Ez az érték országos tekintetben kimagasló eredmények számít.Az államilag finanszírozott helyek módosításától függetlenül továbbra is megéri a győri gazdász és jogász szakokra jelentkezni, nem csupán a képzések minősége, hanem a felmerülő költségek okán is.

Talán meglepő, mégis tény, hogy egy győri fiatalnak háromszor annyiba kerül a fővárosi diploma például Gazdálkodás és Menedzsment szakon, mintha a szülővárosában szerezné meg. Jogászok esetében ugyanez az összehasonlítás bő kétszeres eltérést mutat, ugyancsak a győri egyetem előnyére.

Ráadásul egy államilag támogatott budapesti képzés járulékos költségeinek (szállás, tömegközlekedés, hazautazás, étkezés) összege közel azonos, adott esetben magasabb is lehet a helyi önköltséges képzés díjánál. További kalkulációk is elérhetők az egyetem központi honlapján, a http://uni.sze.hu címen.Aki a Széchenyi István Egyetem bármely képzését választja – idén február 24. a jelentkezési határidő –, gazdaságos tanulmányi feltételekkel, piacképes diplomával, az életpálya sikeres elindításával számolhat. Az intézmény gazdag oktatási kínálatáról a http://felveteli.sze.hu címen lehet informálódni, az egyetem munkatársai személyes konzultáción is segítenek az életre szóló döntés meghozatalában, de telefonon, Skype-on és e-mail útján is lehet érdeklődni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön nyert? Kisorsoltuk a tiszteletjegyeket a győri vasútmodell kiállításra!

A győri vasútmodell kiállításon a Balaton északi partja 30 méteres terepasztalon elevenedik meg, mint ahogy egy látványos LEGO terepasztal is megtekinthető lesz. Tovább olvasom