Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Dal 2014: három megyei énekesnő az első elődöntőben

Szombaton rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét. A Dalt az M1 és a Duna World csatorna élőben sugározza.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül az első elődöntőben tíz lesz látható-hallható, hat jut tovább a középdöntőbe, ezekből hármat a zsűri, hármat a közönség juttat tovább.

A szombat esti műsorban a hat megyei produkció közül hármat láthatnak majd.

A kapuvári Cserpes Laura Úgy szállj (szerző: Krajczár Péter, Mészáros László és Tabár István), a soproni Hien - The Way I Do (Nguyen Thanh Hien, Johnny K. Palmer), a szintén soproni Marge - Morning Light (Szakos Krisztián, Batta Zsuzsanna "Marge") című dalával lép színpadra.

Cserpes Laura. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
Cserpes Laura. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán


Hien. Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu
Hien. Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu


Marge. Fotó: MTVA
Marge. Fotó: MTVA

A megyei énekesnők előadása mellett a Depresszió Csak a zene (Depresszió, Halász Ferenc), az Extensive - Help Me! (Héjja Krisztián, Horvay Máté, Dolmán Attila, Kátai Tamás), a Group'N'Swing Retikül (Romhányi Áron, Lombos Márton), Király Viktor Running Out of Time (Király Viktor, Király Tamás), Lil C - Break Up (Burai Krisztián, Kelemen Csaba "Lil C"), Szabó Leslie Hogy segíthetnék? (saját szerzemény) és Oláh Ibolya 1 percig sztár (saját szerzemény) című dala hangzik el. 

Műsormenet, továbbjutás

A január 25-i első elődöntőt követően A Dal második elődöntőjét február 1-jén, a harmadikat 8-án szombaton rendezik. A három elődöntőből hat-hat dal, összesen 18 kerül a középdöntőkbe, ahonnan négy-négy jut a február 22-i döntőbe. A középdöntőbe, majd a fináléba kerülő produkciók egyik felét a szakmai zsűri választja ki, a másik felét a tévénézők telefonos szavazása határozza meg. A döntőben majdan elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.

 Zsűri, műsorvezetők

A négytagú zsűriben Rúzsa Magdi énekesnő; Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese; Kovács Kati énekesnő és Csiszár Jenő rádiós műsorvezető szerepel. ByeAlex, aki Magyarország képviseletében a tavalyi malmői Eurovíziós Dalfesztiválon a 10. helyen végzett, digitális kommentátorként fog dolgozni az élő műsorokban, akit rendszeresen kapcsolnak az adás ideje alatt. A Dal műsorvezető párosa ismét Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor lesz, a backstage-ben pedig Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente fogja kérdezni az előadókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Összefogás győri jelöltjei flashmobot tartottak

Az Összefogás győri jelöltjei - Glázer Tímea és Fábián György - pénteken tartottak Győrben … Tovább olvasom