Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > A betonon dől el az egyetemisták formula versenye

A betonon dől el az egyetemisták formula versenye

Győrött a Formula Student Hungary (FSH) nemzetközi egyetemista autóversenyen véget értek a statikus versenyszámok, vasárnap már a betonon küzdenek a másodpercekkel a fiatal pilóták.

munkatársunktól - 2012.08.19. 09:01
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az xmeditor autós szakkommunikációs cég szervezésében már harmadik éve jönnek a világ legjobb műszaki egyetemistái a Győr-gönyűi kikötőbe, hogy megméressék tudásukat, ügyességüket saját maguk konstruálta és épített formula versenyautókkal.

Szombaton még a szóbeli prezentációk és az edzések tartottak estig, vasárnap pedig már megkezdődnek az igazi versenyek. Ezen a napon a gyorsulást, és az autók pályatartását mérik majd az időmérő versenyek következnek. Az autók jól bírják a 40 fokra felhevült kikötői betont, s a pilóták is tűrik a hőséget lángálló ruháikban.

MTI Fotók: Krizsán Csaba
A szurkolók a fedett lelátón hűsölve bíztatják a csapatokat. Szombaton több nagy járműipari szponzor vezetői is látogatást tettek Győrött. Barbara Texter, a Continental európai Formula Student egyetemi kapcsolatok igazgatója már másodszor vesz részt az xmeditor által rendezett versenyen, így hiteles a nyilatkozata: „A szervezés első osztályú, a magyar verseny méltó helyet foglal el az európai palettán. Örülünk neki, hogy egyre több kelet-közép-európai fiatallal találkozunk, ebben az irányba való fejlődésre bíztatom a szervezőket."

A magyar verseny nemcsak az egyetemisták, hanem a többi Formula Student verseny rendezőinek figyelmét is felkeltette. Győrbe látogatott a kanadai és a németországi (Hockenheim) FS-versenyek fő szervezője is.

Hétfőn, 20-án lesz a mindent eldöntő 22 kilométeres futam, amit a szervezők a rendezvény honlapján egész napos egyenes vidoközvetítést terveznek, hogy az otthon maradt szurkolók akár nyaralás közben se maradjanak le az izgalmakról.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...