Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A Baross híd felújítása hamarosan megkezdődhet

A kisalfold.hu információi szerint a Baross híd rekonstrukciója egy éven át tart majd. Felújítás alatt az autósokat és a kerékpárosokat biztosan `száműzik´ a hídról, a gyalogosok elképzelhető, hogy használhatják a műtárgyat.

Mint arról portálunk tavaly novemberben beszámolt, az idei év első felében elkezdődhet a Baross híd régóta esedékes felújítása.

A munkálatok kezdeti időpontjában nincs változás, azaz most tavasszal reális esély mutatkozik erre. Más kérdés, hogy 2014 második félévében aligha fejeződik be a híd rekonstrukciója - a korábban ígértekkel szemben.

A közbeszerzési eljárás eredményhirdetése megtörtént

" A Magyar Közút közbeszerzési eljárásának a végénél jár, az eredményhirdetés az elmúlt héten megtörtént. Jelenleg a tíz napos jogorvoslati eljárás időszakában vagyunk. A felújítás a megindítástól kezdődően egy éven belül megvalósulhat.

A projekt kezdésének konkrét időpontjáról a közvéleményt értesíteni fogjuk" - közölte portálunk érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.


A felújítás ideje alatt az autósokat és a kerékpárosokat `száműzik´ a hídról, a gyalogosokat nem biztos - fotó: Mészáros Mátyás
A felújítás ideje alatt az autósokat és a kerékpárosokat `száműzik´ a hídról, a gyalogosokat nem biztos - fotó: Mészáros Mátyás


Célegyenesben van a Baross híd ügye

A kisalfod.hu úgy értesült, mind a pénz, mind a tervek biztosítottak a híd felújításához. Simon Róbert Balázs, győri alpolgármester kérdésünkre megerősítette: "hosszas előkészítés után végre valóban célegyenesben van a Baross híd felújításának ügye".

Ha már szóba került a híd lezárása: utóbbi is bizonyosan heteket fog igénybe venni, az autósok és a kerékpárosok a felújítás ideje alatt nem haladhatnak majd át a műtárgyon. Az, hogy a gyalogosoknak lesz-e erre lehetősége, egyelőre kérdéses.

A Baross híd felújítása több mint összetett

A vasúti forgalmat szintén nagyban érinti a rekonstrukció: a MÁV-nak vágánykorlátozást kell majd elrendelnie.

Jó hír ugyanakkor, hogy az előkészületek nem a nulláról fognak indulni. Ez azt jelenti, hogy ha zöld lámpát kap a projekt, gondosan előkészített tervek alapján fogják a szakemberek mind az autós forgalmat, mind a buszközlekedést elterelni.

Forrásunk megerősítette: a híd felújítása közel egy esztendőn át tartani fog, s ez az autósok türelmét nem kicsit igény veszi majd.

A tervezett felújítás meglehetősen összetett: a beruházás keretében többek között a körülbelül 130 méter hosszú híd 12 nyílása közül a szélső 2-2 nyílásban lévő hídszerkezetet 1-1 pillérrel együtt teljesen elbontják a szakemberek.

Ezek helyére új vasbeton szerkezet épül, a többi, megmaradó közbenső alátámasztást pedig meg fogják erősíteni.

Az omladozó Baross hídról készített riportunkat ide kattintva tekinthetik meg, míg itt olvashatnak arról, hogyan foltozzák évről évre tél után a gyalogos feljárót! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márc. 15. - Figyelem! Változik a buszmenetrend Győrben, Sopronban

A március 15-i ünnepségek ideje alatt lezárásokra, terelésekre kell számítani. Tovább olvasom