Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Pénzt és pótlékot követelnek a Tescótól

A szakszevezet valamennyi gépkocsivezetőjét érintő rendkívüli munkavégzésért járó díjat, illetve a munkavállalók egy részét érintő délutáni és éjszakai műszakpótlék különbözet kifizetését követeli.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) továbbra is követeli a Tesco Global-Áruházak Zrt.-től a társaság valamennyi gépkocsivezetőjét érintő rendkívüli munkavégzésért járó díjat, illetve a munkavállalók egy részét érintő délutáni és éjszakai műszakpótlék különbözet kifizetését.

A Bubenkó Csaba, a KDFSZ-elnök által jegyzett szerdán közzétett közlemény szerint a sajtóhírekkel ellentétben a Tesco nem egyeztetett az elmaradt bérek kifizetésével kapcsolatban a szakszervezettel. Így azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán az egyes munkavállalók esetében hány órára eső díjat fizetett ki a társaság.

A KDFSZ ugyanakkor azt is közli, hogy elsőként a gyáli logisztikai központban dolgozó 13 sofőrnek, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete tagjainak a Tesco már átutalta az elmaradt rendelkezésre állási díjat.

A kifizetés a 2007. szeptember 1. és 2011. február 28. közötti időszakra járó rendelkezésre állási díjakat tartalmazza - áll a közleményben.

"A Tesco értetlenül áll a KDFSZ újabb sajtókampánya előtt, mely ismételten félrevezető és valótlanságokat állít" - reagált a Tesco a KDFSZ közleményében foglaltakra.

A vállalat közölte: márciusban mind a 220 sofőrje számára visszamenőlegesen megfizeti az elmaradt rendelkezésre állási díjakat.
A közlemény idézi Iglódi-Csató Juditot, a társaság kommunikációs igazgatóját, aki kifejti: "felhívom a KDFSZ figyelmét a tényre, mely szerint a március hónap még nem ért véget."

Ennek ellenére illetve éppen ezért a kifizetések egy része már megtörtént, a fennmaradók pedig a következő hetekben, március 31-ig fognak megtörténni - tartalmazza a közlemény.

A kommunikációs igazgató emlékeztet: a Tesco folyamatosan, sokszor naponta egyeztet, szóban, személyesen és telefonon, illetve írásban a KDFSZ különböző képviselőivel. A társaság sajnálatosnak tartja, hogy ezekről Bubenkó Csaba nem tud, vagy nem akar tudomást venni. Legutóbb például a múlt héten, pénteken volt egyeztetés éppen a sofőrökkel kapcsolatban - jelzi a társaság.

A Tesco javasolta a KDFSZ számára, hogy a jó együttműködés, a konstruktív munka érdekében legyenek rendszeres személyes találkozók a felek között. Erre a KDFSZ még nem reagált.

"Ellenben a sajtóban már ismét támadja a vállalatot olyan újabb igényekkel, amelyeket a soha semmilyen formában nem jelzett számunkra" - tartalmazza a közlemény.

Olvasóink írták

  • 1. kolombela 2011. március 16. 20:30
    „Vajon miért nem lepődök meg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CERN - Részecskegyorsító a felújítások után

Az ütközések során új elemi részecskék keletkeznek általában igen rövid élettartammal. Tovább olvasom