Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

LED-lámpagyár európai uniós támogatással Berettyóújfaluban

Energiatakarékos közvilágítási LED-lámpatesteket gyártó üzemet épít uniós támogatással Berettyóújfaluban a helyi Mezeivill Kft.
Az 50 százalékos támogatottságú, csaknem 600 millió forintos beruházás alapkövét Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára helyezte el szombaton.

Az államtitkár kiemelte, hogy magyar fejlesztésű terméket és magyar befektetést támogattak, hátrányos helyzetű térségben, ezeket a magyar kormány kiemelt feladatának tekinti. A munkaügyi alapban rendelkezésre álló 5 milliárd forintra a megváltozott feltételek mellett - többnyire kis- és középvállalkozások - 10 milliárdos igényt jelentettek be - tette hozzá az államtitkár.

Elmondta azt is, hogy a kkv-k foglalkoztatásbővítését személyenként 2,2 millió forinttal támogatják, s ezért két évig kell foglalkoztatni az illetőt. Különösen fontos a foglalkoztatásbővítés a leghátrányosabb régiókban - mondta Czomba Sándor, hiszen Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van a regisztrált álláskeresők 40 százaléka. Vitányi István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője és Tóth Attila, a hajdú-bihari közgyűlés alelnöke is a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki, hogy a régió végre kiemelkedjen a 33 leghátrányosabb kistérség közül.

Az ehhez hasonló beruházásokkal is szeretnék elérni, hogy ne az önkormányzat legyen a legnagyobb foglalkoztató a városban - jegyezte meg Vitányi István. Mezei József, az évi 2 milliárd forintos árbevételű Mezeivill Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a mostani beruházással több mint megduplázza jelenlegi 50 fős foglalkoztatási létszámát a cégük. Az új lámpagyárban, amely jövőre készül el, egy műszakban 60-an dolgoznak majd, s az igényekhez igazodóan vezetik be a többműszakos termelést.

Az általuk - Magyarországon elsőként - kifejlesztett STRIKE LED köztér-világítási lámpatest 50-60 százalékos energiamegtakarítást jelent a jelenlegi világítótestek energia felhasználáshoz képest - tette hozzá. Mezei József elmondása szerint Magyarországon 1,5 millió korszerűtlen köztéri lámpatest vár lecserélésre, a Mezeivill új üzeme egy műszakban 120-150 ezer darab LED-lámpát fog majd gyártani.

Olvasóink írták

  • 1. ZéZé 2011. június 19. 21:17
    „Érdekes az utolsó mondat. Egy műszakban 120 ezer db lámpa... Akkor 0,24 másodpercenként készül el egy darab :) jó gyors szerelés :) eheheeh.
    Csak egy szó maradt ki: évente.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lett a fizetés? - 2,6 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset

Teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 211.216 forint volt Tovább olvasom