Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Környezetbarát E.ON e-út vezet a Balatonhoz és a Balaton körül

"Ötösre vizsgázott velünk Siófok, Fonyód, Keszthely, Balatonfüred valamint Székesfehérvár is, és ez az öt város ad otthont mostantól az E-Balaton körút kútjainak." – mondta Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Németországban 2011-ben már 2044 elektromos hajtású jármű került forgalomba

"A mai trendek alapján az látható, hogy a kőolaj és ezzel együtt a fosszilis üzemanyagok ára folyamatosan emelkedik, éppen ezért az elektromos autózás előtérbe kerülése figyelhető meg világszerte.

Az E.ON német anyavállalata európai szinten élen jár a jövő technológiájának népszerűsítésében, például Németországban 2011-ben már 2044 elektromos hajtású jármű került forgalomba.

Magyarország egyelőre szerényebb sikereket könyvelhet el, de az infrastruktúra ilyen léptékű kiépítésével az elektromos autózás berobbanásakor már minden készen áll az energiaigények kiszolgálására" - tette hozzá Eric Depluet.

Eric Depluet és Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere
Eric Depluet és Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere


A töltőállomások telepítése csak az első lépések az e-autózási infrastruktúra kialakításának útján

Magyarország vezető energiaszolgáltatója a fenntartható fejlődés szellemében jelentős lépéseket tett az elmúlt egy évben az elektromos autózás elterjesztésében.

Tavaly október óta a balatoni állomásokkal együtt már tíz töltő került átadásra - köztük Győrben is, a részletekről bővebben ide kattintva olvashatnak -, így Budapestről elindulva immár nemcsak Bécs, de Siófok vagy akár Keszthely is könnyen megközelíthető.

A két e-sztráda, a töltőállomások telepítése csak az első lépések az e-autózási infrastruktúra kialakításának útján, hiszen ezekkel a töltőkkel még viszonylag hosszabb idő alatt lehet feltölteni az autókat.

Az Energia új utakon program célja az, hogy az E.ON a töltőoszlopok telepítése mellett, üzleti partnereivel karöltve, teljes körű, színvonalas szolgáltatást tudjon nyújtani.

"Reméljük, hogy pár év múlva egyre több elektromos jármű közlekedik a Balaton partján" 

Az átadott elektromos kutak üzemeltetését a siófoki Hotel Azúr, a fonyódi Torony Étterem, a keszthelyi Festetics Kastély, a balatonfüredi Flamingó Hotel és a székesfehérvári Jancsár Hotel biztosítja.

"Siófok város a környezettudatosságot szem előtt tartó, gyönyörű adottságának köszönhető környezeti értékeit óvó város. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy támogassuk az ilyen kezdeményezéseket, és reméljük, hogy pár év múlva egyre több elektromos jármű közlekedik majd a Balaton partján is.

Ezt ösztönözvén vállaljuk, hogy az idei évben ingyen parkolhatnak közterületeinken az elektromos hajtású gépjárművek" - mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

"Mindannyiunknak szívügye a Balaton"

"Nem véletlen született az ötlet, hogy a Balaton körül valósítsuk meg legújabb e-sztrádánkat, hiszen az utóbbi években újra az egyik legkedveltebb turisztikai célpont a magyar tenger.

Mindannyiunknak szívügye a Balaton, mi a magunk módján a környezeti ártalmak csökkentésével, az elektromos körút kiépítésével próbálunk többet tenni a tó szépségének megőrzéséért.

Üdvözöljük a kutaknak helyet adó öt város polgármesterének valamint a kutakat üzemeltető vállalkozások innovatív, jövőbe mutató gondolkodásmódját.

A hosszútávú célunk az lesz, hogy ezeket a töltőket megújuló forrásból származó árammal lássuk el, ezzel is támogatva a károsanyag-kibocsátás mentes közlekedést" – mondta el Eric Depluet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint pénteken: 278 körül az euró

Idei csúcsa közelébe erősödött pénteken a forint. Az eurót délután négy órakor 278,10 forinton… Tovább olvasom