Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Ez milyen! - Buli, Mozi, Koncert, Tech > Saját táblagéppel lép piacra a Google

Saját táblagéppel lép piacra a Google

A Google saját gyártású táblaszámítógéppel veszi fel a versenyt az Amazon és az Apple készülékeivel.

mti - 2012.06.28. 15:49
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Google saját gyártású táblaszámítógéppel veszi fel a versenyt az Amazon és az Apple készülékeivel.

Az internetes óriásvállalat szerdán este a San Franciscó-i Google I/O fejlesztői konferencián mutatta be az Android operációs rendszer legújabb, Jelly Bean kódnevet viselő 4.1-es verzióján futó Nexus 7 táblaszámítógépét.

A készülék 200 dolláros belépő árával elsősorban az Amazon Kindle Fire táblagépét veszi célba és felhasználási területe is ahhoz hasonló. Ahogy a Kindle Fire elsősorban az Amazon.com portálon elérhető és megvásárolható tartalom fogyasztására alkalmas, a Nexus 7 a Google Play portálon kapható alkalmazások használatára lett optimalizálva. A Google Play portálon már több mint 600 ezer alkalmazás és játék érhető el, a portál elindítása óta a Google több mint 20 milliárd letöltést regisztrált.

A Google Nexus 7 készüléke az új Android 4.1 operációs rendszer részeként megjelenő beszédfelismerő keresőrobottal veszi fel a harcot az Apple iPad készülékeivel. Az Apple Siri virtuális asszisztenséhez hasonlóan a Google Now robot is kulcsszavak bemondására indít intelligens adatgyűjtést és állítja össze a megfelelő választ - egyelőre csak angol nyelven. A "közlekedés" szó bemondására például a napi rendszeres munkába járási útvonalat megvizsgálva a szolgáltatás alternatív útvonalakra tesz ajánlatot, amennyiben azt az elérhető közlekedési információk alapján szükségesnek látja.

A Jelly Bean Android operációs rendszer július közepén kerül kereskedelmi forgalomba. Jelenleg már több mint 400 millió Android operációs rendszeren futó okostelefon és táblaszámítógép van használatban világszerte és számuk naponta egymillióval növekszik.

A Nexus 7 a Kindle Fire készülékhez hasonlóan 7 hüvelyk átmérőjű képernyővel rendelkezik, kisebbel, mint az Apple iPad, amelynek képernyője 10 hüvelykes. A Nexus 7 tömege 340 grammm, míg a Kindle Fire 410 gramm, az iPad pedig 650 gramm. A Nexus 7 induló ára 199 dollár, azonos a Kindle Fire árával. A Samsung egy összehasonlítható tabletjének ára 250 dollárnál indul, miközben az iPad ára 499 dollárnál kezdődik. A Nexus 7 az interneten már megrendelhető, de csak az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Kindle_bolond 2012.07.01. 15:16

Hmm ez érdekes lesz :) Kíváncsi vagyok mit lép erre a kindle. Ilyen konfigurációk mellett , a kindle fire-nek http://www.konyv-olvaso.hu/kindle-fire/ már esélye nem lesz.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...