Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Rendészeti szakközépiskolás segítette a bankrablót

A körmendi rendészeti szakközépiskola (volt) diákja segítette azt a bankrablót, aki december elején kirabolta Szombathelyen a Kis-Rába Menti Takarékszövetkezet helyi fiókját - közölte sajtótájékoztatóján pénteken Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya.

A fiatal nő - akinek hallgatói jogviszonyát azóta már megszüntették - élettársával együtt tervelte ki a rablást, segített a bűncselekmény végrehajtásánál használt gáz-riasztó fegyver beszerzésében is - mondta.
A baseball sapkát viselő, arcát sállal eltakaró féri december elsején besétált a Gyöngyös-parti sétányon lévő takarékszövetkezet fiókjába, a pénzintézet alkalmazottját a kezében lévő fegyverrel több millió forint átadására kényszerítette - tájékoztatott a részletekről Prácser Gábor alezredes, az ügy nyomozója.

Hozzáfűzte: a többszörösen büntetett előéletű férfi a pénzt egy nejlontáskába pakoltatta, ezután a mellékhelyiségbe zárta a hölgyet és gyalogosan menekült el a helyszínről.

Társa, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak, a bűncselekmény végrehajtásában közvetlenül nem vett részt, ugyanis éppen szolgálatban volt, a rendőriskolában gyakorlati idejét töltötte.

A gyanúsítottak lakásán tartott házkutatás során viszont megtalálták az elrabolt készpénz jelentős részét, valamint a rablás során használt fegyvert is - sorolta az alezredes.

Hozzátette: az egyébként rokkantnyugdíjas fiatal férfi jelentős adóságot halmozott fel, a rabolt pénzt ezek fedezésére kívánta fordítani.
Az alezredes szólt arról is, a nyomozás során a rendőrség titkos eszközöket is alkalmazott, ezekről azonban nem kívánt pontos részletekkel szolgálni.

Halmosi Zsolt elmondta: a fegyveres rablás elkövetőit akár 15 év szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.

Vas megyében minden fegyveres rablót elfogunk, ezért nálunk senkinek nem érdemes ilyen súlyos bűncselekménnyel próbálkozni - hangoztatta, utalva arra, hogy az elmúlt időszakban történt több hasonló rablás tettesét vagy tetteseit is elfogták.

Olvasóink írták

  • 2. Csetneky 2010. január 15. 14:08
    „Persze, mert a rendőriskolában azt tanulta, hogy az állampolgároknak segíteni kell. Egyébként biztosan jó sün lett volna belőle, ha többszörösen büntetettt előéletű élettársa van, kellő empátiával tudott volna viseltetni a bűnözőkkel szemben.”
  • 1. Fürgeszarvas 2010. január 15. 11:50
    „A felzárkóztatási program keretében még több romát a rendőrség soraiba ! Garantált,hogy a rendőrség folyamatosan el lesz látva munkával ! Azt hiszem,hogy ez is egy ilyen eset !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székesfehérváron épülhet meg a sukorói kaszinó

Székesfehérváron épülhet meg az a kaszinó, amelyet eredetileg - egy szállodával és… Tovább olvasom