Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Nyár végére befejezik a 86-os felújítását Csorna, és Mosonmagyaróvár között

Március közepe óta ismét folynak a korszerűsítési munkálatok a 86-os főúton Csorna és Mosonmagyaróvár között.

Győr-Moson-Sopron megyében Mosonmagyaróvár és Csorna között egyszerre több helyen is folyik a 86. számú főút felújítása, a szokásos téli leállás után március közepe óta ismét folynak a korszerűsítési munkálatok. A beruházás keretében a 151+500 és a 184+575 kilométer szelvények által határolt szakaszon 11,5 tonnás tengelyterhelésű forgalom elviselésére is alkalmassá teszik a főutat. A kétszer egy sávos főúton a meglévő burkolatot erősítik meg 1,5–2,0 centiméter profilmarás után 15 centiméteres új aszfaltréteg terítésével. Kivételt képez egy 3 kilométeres szakasz Bősárkány térségében, ahol teljes burkolatcserére kerül sor 19 centiméter új aszfaltréteg beépítésével.

Bősárkány és Jánossomorja lakott területének kezdeténél és végénél a beruházás részeként forgalomcsillapító szigetek épülnek. A felújítással érintett szakaszokon egyebek mellett összesen hét csomópontot és két műtárgyat – a Rábca és a Hanság-főcsatorna felett átívelő hidakat – újítanak fel, valamint két ívkorrekciót is kialakítanak. A 33 kilométeres útszakaszon a felújítási munkálatok a tervek szerint 2011 harmadik negyedévében fejeződnek be.

„A beruházás nyomán Csorna és Mosonmagyaróvár között gyorsabb és biztonságosabb lesz a haladás, javul a régió közlekedési helyzete – mondta Loppert Dániel a NIF Zrt. kommunikációs vezetője. A korszerűsítés után az itt élők és az átutazók kényelmesebben utazhatnak, élhetőbbé válnak út menti települések"– tette hozzá a szakember.

A beruházó NIF Zrt. a kivitelező Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.-t szabályszerű pályázaton választotta ki. A projekt a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A beruházás összege bruttó 4,72 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.


Olvasóink írták

 • 5. enzso 2011. április 21. 21:46
  „Nagyon jó ez a cikk!!! Csak felmerült bennem egy pár kérdés: mitől lesznek élhetőbbek az út menti falvak? Mikor ugyan azon a nyomvonalon halad tovább a forgalom ahol most is, kivéve a két ív korrekciót! Mitől lesz gyorsabb a közlekedés? Csorna tábla a termálon kívülre került és előtte is ahol idáig 90 volt most csak 70 van. Nem hiszem hogy Bősárkány és Janossomorja egyes részeiről eltűnnének a 30as táblák valamint azt sem hiszem hogy Hanságligeten ezentúl 90nel lehet áthajtani, tehát nem tudom hogy mitől lesz gyorsabb a közlekedés? Vagy netán felemelik a sebesség korlátot 110km/h-ra? Miért lesz biztonságosabb? Mivel a két híd szűkebb lett 70es tábla mellett, terelősziget épült idáig Bősárkánynál mely 90-nel bevehető még a teherautó számára! Eme falu belterületén is keskeny maradt az út sőt szerintem még szűkebb is lett mivel a teherautók számára nincsen lehetőség lemenni a padkára a szegély kövek miatt! Ja a hidakból úgy hallottam hogy valamilyen anyag kimaradt! Utoljára miért lesz kényelmesebben utazható az út? A Rábca híd újra aszfaltozott részén már kátyú van és kezd nyomvályúsodni is, Több helyen már apró repedések is vannak rajta a felező vonal alatt! Aki nap mint nap arra jár az láthatta, hogy hogyan nézett ki például Mosonszolnok és Újudvar között az út mikor esett rá egy kis hó a le állas előtt!!”
 • 4. Legate 2011. április 21. 20:35
  „És hány év garanciát vállal a kivitelező, a cégvezetők teljes vagyoni felelősséget vállalva?”
 • 3. 01010 2011. április 21. 20:22
  „http://www.nif.hu/hu/hirek/Biztonsagosabb_lesz_a_86-os_fout
  http://www.teerag-asdag.at”
 • 2. Olajos 2011. április 21. 15:08
  „Úgy ám! :) szerintem még sehol sincs kész az aszfaltozás, mivel az " új " burkolat olyan hepehupás mint a Bakony! Az ember elvárná( reméli), hogy sima lesz, mint az osztákoknál, de hát magyarnak jó ez! ( is )”
 • 1. bősárkányi 2011. április 21. 14:09
  „Mosolyogtató az írás, teli pozitívummal.
  Akik itt élnek ennél sokkal kritikusabb, borulátóbb, mérgesebb cikket írnának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonta két áruházát a Praktiker Székesfehérváron

Mintegy 2 milliárd forintos beruházással új, 7400 négyzetméter alapterületű áruházat épített a… Tovább olvasom