Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Növelte árbevételét a szombathelyi BPW-Hungária

Jelentősen növelte árbevételét és nyereségét is 2011-ben a járműalkatrészeket gyártó szombathelyi BPW-Hungária Kft, a nehézfutómű üzletágban az előző évhez képest 39 százalékos, míg az agrár üzletágban 33 százalékos árbevétel-növekedést értek el - tájékoztatta a társaság az MTI-t.
A BPW-Hungária árbevétele 2011-ben 200,57 millió euró volt, 55,11 millió euróval haladta meg az előző évit - közölte Brumbauer József ügyvezető igazgató, aki szerint a 2011-es év nagy kihívása a vállalat számára a nyereséges működés elérése, illetve az ágazatot is érintő válság hatásainak kompenzálása volt.

A járműipart különösen is sújtó válság a BPW-Hungáriánál 2009-ben érte el a mélypontját, 2010-ben már sikerült elkerülni a veszteséget, 2011-ben pedig a vállalat egyértelműen nyereségesen működött, a rendelésállomány növekedésének, illetve a hatékonyság növelésére irányuló törekvések sikerének köszönhetően - fűzte hozzá.

A társaság 2011-ben összességében 10,4 millió eurós üzemi eredményt ért el, szemben a 2010-es 4,6 millió eurós üzemi eredménnyel, annak ellenére is, hogy év közben az addig csökkenő alapanyagárak ismét növekedni kezdtek - hangsúlyozta.

A cég mérleg szerinti eredménye 2011-ben 9,2 millió euró volt, jelentősen meghaladva a 2010 évi 3,5 millió eurót. A kiemelkedő eredményhez jelentősen hozzájárult a fix és változó költségek arányának további kedvező eltolódása, amely egyrészt a volumennövekedésnek, másrészt a költségcsökkentési erőfeszítéseknek volt köszönhető - tájékoztatott.

A BPW-Hungária Kft. 2011-ben 22,8 százalékkal, 225-tel növelte a foglalkoztatottak létszámát, 2011-ben a vállalat állományi létszáma 1.213 volt.

A munkaerő-utánpótlás biztosítása érdekében a vállalat saját műszaki képzőközpontjában 40 saját tanuló gyakorlati képzését biztosította, 2011 szeptemberében pedig - a hegesztő és NC forgácsoló képzés mellett - négy fővel elindult a mechatronikai szakképzés is - emelte ki az ügyvezető.

A BPW-Hungária Kft. termékei kategóriájukban, műszaki tartalom és kivitel tekintetében világszínvonalat képviselnek, a legkorszerűbb technológiai eljárások alkalmazásával készülnek, amelynek fenntartásához elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés - mondta.

A társaság 2011-ben indult projektének keretén belül termelő technológiájának komplex fejlesztését tűzte ki célul a következő időszakra. A fejlesztési terv eredményeként 2013-ra a termékpalettát átölelő, a területi elmaradásokat szintre hozó, a technológiai színvonalat tovább fejlesztő beruházásokat terveznek - tájékoztatott Brumbauer József.

A több mint 1,282 milliárd forint költségvetésű projekt megvalósítására a BPW-Hungária 277 millió forint uniós támogatást nyert el a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A BPW-Hungária Kft. a technológiai fejlesztéseken túl, nagy hangsúlyt fektet az infrastrukturális, valamint IT beruházásokra is - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szálloda és kemping épül Celldömölkön

Összesen 2,7 milliárd forintnyi beruházással 150 férőhelyes négycsillagos szállodát és egy 74 sátor,… Tovább olvasom