Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

NIF Zrt: folyamatban 86-os főút Zalalövő-Szombathely közötti megújításának előkészülete

A tervek szerint felújítják és helyenként szélesítik az útpályát, valamint két elkerülő út épül a több mint 50 kilométer hosszú szakaszon - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken (NIF) az MTI-vel.

A beruházások előkészületei várhatóan 2013-ra fejeződnek be, az előkészítést nagyobb részben az Európai Unió finanszírozza.

Készülnek a 86. számú főút Balogunyom, Egyházasrádóc, Nádasd és Zalalövő elkerülő szakaszainak megépítéséhez, és a meglévő nyomvonalon levő szakaszakon a burkolat korszerűsítéséhez szükséges tervek. Egyes szakaszokon előkészületben van a megvalósíthatósági tanulmány, az örökségvédelmi hatásvizsgálat, a környezeti hatástanulmány, illetve hatásvizsgálat, az engedélyes és kiviteli tervek elkészítése.

A Szombathely és Egyházasrádóc közötti szakasz környezetvédelmi engedélyéhez szükséges terveket a VIBROCOMP Kft., a megvalósíthatósági tanulmányt a FŐMTERV Zrt. készíti. A környezetvédelmi engedélyhez szükséges előzetes vizsgálati dokumentáció tervei elkészültek és jelenleg elbírálás alatt vannak. A tervek szerint a pályafelújítás során több helyen is előzési sávokat építenek ki, kétszer két sávosra bővíthetik az utat.

A Nádasd és Zalalövő elkerülő szakaszok engedélyezési és kiviteli terveinek készítése folyik, 2011 végére elkészülhet.

Más szakaszokon már folyik a kivitelezéshez szükséges területek megszerzése, valamint az érintett szántók és erdőterületek művelésből történő kivonása, s elkészült az engedélyezési tervdokumentáció is. A Vas és Zala megye határa és Egyházasrádóc közötti szakasz esetében a 86. számú főút korszerűsítésére a jogerős építési engedélyek, a közműengedélyek és a kiviteli tervek is rendelkezésre állnak.

A beruházások előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretén belül bruttó 4,1 milliárd forint áll rendelkezésre, ennek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) fedezi - tartalmazza a társaság közleménye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a komáromi elkerülő utat

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át… Tovább olvasom