Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Külföldi tévések riportjai a Balatonról

A Balaton partján hetente más-más ország tévései forgatnak az MTV stábjával, s persze anyagaikat haza is küldik a Magyar tengerről.


Angol, bolgár, német és román riporterek heti váltásban dolgoznak az MTV balatoni híradójának szerkesztőségével az idén. A külföldi kollégák riportjait a nézők a Balatoni Nyárban láthatják, de az újságírók saját hazai tévétársaságuk számára is forgatnak.

A Magyar Televízió is tagja annak a 38 ország televízióit tömörítő európai szervezetnek, amelyben szakmai együttműködésre van lehetőség 376 tévétársasággal.

"Ez az első ilyen kezdeményezés, hogy külföldi kollégákat hívtunk meg. Egy-egy héten át dolgoznak velünk, riportjaik megjelennek a Balatoni Nyárban, de jó hírét viszik a Balatonnak, a Balatoni Nyárnak is, ugyanis valamennyien visznek vagy küldenek haza anyagot" – mondta Takács Kriszta, a műsor szerkesztője.

A Balatoni Nyár első vendég-kollégája, Peter Tat a BBC-től a Balaton Sound-on forgatott. "Az ő riportjában például megmutattuk a fesztivált a külföldiek szemével is" – tette hozzá a szerkesztő.

Jelenleg Penka Angelova a bolgár televízió riportere dolgozik a balatoni stábbal, őt Ulla Küffer német, majd Mihai Ion román kolléga követi. Készítenek anyagokat arról, hogy ők hogyan látják a Balatont, de forgatnak egy-egy fontosabb eseményen, programon is.

Az együttműködés a szakmai műhelymunka mellett segít Magyarország, illetve a Balaton népszerűsítésében a környező országokban.A Balatoni Nyár nézettsége 2009-ben

A Balatoni nyár című műsort az idén a június 12-ei indulás óta összesen 38 napon láthatták az m1 nézői, a korábbi években megszokott helyén, közvetlenül az esti Híradó után.

A Balatoni Nyár 2009-ben eddig átlagos nézettsége 555 ezer fő volt (6,0%), az átlagos közönségaránya pedig 15,5%. A legnézettebb adás a június 13-i volt 808 ezer fővel és a közönségarány is ekkor volt a legmagasabb (23,3%).

Az átlagos napi elért közönség 675 ezer fő (7,3%) volt eddig, míg a 38 adás valamelyikébe a népesség 47,6%-a nézett bele legalább egy percre, ami 4,4 millió főt jelent.
 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

626 balatoni ellenőrzés egyenlő 27 millió forint bírság

Balaton - Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal balatoni akciójában három nap alatt 626… Tovább olvasom